Header Ads

Semakan Jadual Temuduga SPA MAC 2017

Semakan Jadual Temuduga SPA MAC 2017. Melalui portal yang memang terkenal dengan mencari kerja kosong dalam sektor awan. Untuk mereka yang mengisi apa-apa jawatan dari SPA, sudahkah anda membuat semakan jadual temuduga pada bulan MAC 2017..

Adakah anda sedang menunggu temuduga ?


Dalam beribu-ribu calon yang memohon, tahniah jika anda berjaya dipanggil temuduga. Perlu di ingat, ramai yang ternanti-nantikan panggilan keramat itu. Bagaimana keputusan temuduga SPA MAC 2017 ? Adakah sudah dapat keputusan..

Semakan Jadual Temuduga SPA MAC 2017

Semakan Jadual Temuduga SPA MAC 2017


Berikut dikongsikan beberapa jawatan bulan MAC yang dipanggil temuduga SPA untuk rujukan anda. Mungkin ada penambahan temuduga atau perubahan jadual temuduga. Antara jawatan terlibat, sumber di ambil melalui perjadualan temuduga dari Portal SPA..

Antara jawatan temuduga SPA MAC ialah..

Pelukis Pelan (Seni Bina) Gred JA19
(Skim Perkhidmatan Bersepadu)
(Semenanjung)
(Kementerian Kerja Raya Serta di pelbagai kementerian dan Jabatan)
[ Tarikh Temu Duga : 12 Mac 2017 - 17 Mac 2017 ]

Pegawai Pergigian Gred UG41(Lantikan Kontrak)
(Sarawak)
(Kementerian Kesihatan Malaysia)
[ Tarikh Temu Duga : 06 Mac 2017 - 10 Mac 2017 ]

Pembantu Syariah Gred LS19
(Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Sembilan)
[ Tarikh Temu Duga : 20 Mac 2017 - 21 Mac 2017 ]

Pembantu Hal Ehwal Islam Gred S19
(Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Sembilan)
[ Tarikh Temu Duga : 20 Mac 2017 - 22 Mac 2017 ]

Penguasa Bomba Gred KB41
(Jabatan Bomba dan Penyelamat)
[ Tarikh Temu Duga: 02 Mac 2017 - 08 Mac 2017 ]

Latihan Pembantu Kesihatan Awam Gred U19
(Sarawak)
[ Tarikh Temu Duga: 27 Mac 2017 - 28 Mac 2017 ]

Penolong Pegawai Perancang Bandar Gred JA29
(Jabatan Perancangan Bandar dan Desa)
[ Tarikh Temu Duga: 02 Mac 2017 - 09 Mac 2017 ]

Latihan Pembantu Pembedahan Pergigian
Sabah
(Kementerian Kesihatan Malaysia)
[ Tarikh Temu Duga : 06 Mac 2017 - 14 Mac 2017 ]

Penolong Pegawai Tanah Gred NT29
(Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pulau Pinang)
[ Tarikh Temu Duga : 06 Mac 2017 - 08 Mac 2017 ]

Penghulu Gred NP29
(Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pulau Pinang)
[ Tarikh Temu Duga : 07 Mac 2017 - 08 Mac 2017 ]

Penolong Jurutera Gred JA29 (Mekanikal)
(Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pulau Pinang)
[ Tarikh Temu Duga : 13 Mac 2017 - 15 Mac 2017 ]

Penolong Pegawai Hal Ehwal Islam Gred S29
(Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pulau Pinang)
[ Tarikh Temu Duga : 13 Mac 2017 - 16 Mac 2017 ]

Latihan Pembantu Kesihatan Awam
(Semenanjung)
(Kementerian Kesihatan Malaysia)
[ Tarikh Temu Duga : 13 Mac 2017 - 17 Mac 2017 ]

Latihan Pembantu Pembedahan Pergigian
(Semenanjung)
(Kementerian Kesihatan Malaysia)
[ Tarikh Temu Duga : 13 Mac 2017 - 17 Mac 2017 ]

Latihan Jururawat (PSL)
(Semenanjung)
(Kementerian Kesihatan Malaysia)
[ Tarikh Temu Duga : 06 Mac 2017 - 10 Mac 2017 ]

Pembantu Tadbir (Kewangan) Gred W19
(Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perlis)
[ Tarikh Temu Duga : 13 Mac 2017 - 16 Mac 2017 ]

Penolong Pegawai Teknologi Makanan Gred C29
(Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Sembilan)
[ Tarikh Temu Duga : 06 Mac 2017 - 08 Mac 2017 ]

Penolong Pegawai Undang-Undang Gred L29
(Jabatan Insolvensi Malaysia (MdI), Bahagian Hal Ehwal Undang-Undang (BHEUU))
[ Tarikh Temu Duga: 27 Februari 2017 - 08 Mac 2017 ]

Penolong Pegawai Undang-Undang Gred L29
(Jabatan Bantuan Guaman, Bahagian Hal Ehwal Undang-Undang (BHEUU))

[ Tarikh Temu Duga : 27 Februari 2017- 06 Mac 2017 ]

Semak Jadual Dan Lokasi Temuduga SPA Februari 2017

Berkenaan dengan jadual dan tempat temuduga, anda boleh membuat semakan melalui LAMAN WEB RASMI SPA. Semakan temuduga jawatan seperti tertera di atas, hanya memasukkan no IC calon sahaja..

Peluang kerja terbuka..


Mungkin perubahan jadual akan berlaku, pihak SPA akan memberikan notis jika ada seberang perubahan atau anda boleh semak di laman web mereka.. 

Panduan Lulus Temuduga Kerajaan 

Jadi pastikan anda membuat persediaan yang secukupnya bermula sekarang. Jangan tunggu bila dipanggil mengejut baru nak buat persediaan. anda ada potensi yang sangat besar tapi kerana persediaan yang tidak mencukupi..

Anda gagal dalam temuduga tersebut..

Ramai yang potensi besar tapi disia-siakan kerana tak "perform" dalam temuduga. Jadi, kami cadangkan anda dapatkan Panduan Lulus Temuduga Kerajaan..

Semoga anda berjaya..

Sekian..


Terima kasih membaca artikel Semakan Jadual Temuduga SPA MAC 2017..

5 ulasan:

  1. Lokman xdftar lagi spa...kna dftar dh ni.

    BalasPadam
  2. Banyaknya temuduga sepanjang mac ni,tapi saya satu pun tak sangkut... :)

    BalasPadam
  3. Terima kasih jie,,blh share ni dgn kawan-kawan yang terlibat :-)

    BalasPadam
  4. all the best semua calon

    BalasPadam
  5. Banyak sungguh temuduga sekarang tapi jawatan tu sikit je.

    Semoga berjaya bagi yang dipanggil temuduga.

    BalasPadam