Panduan Menarik Belajar Buat Blog

Panduan Menarik Belajar Buat Blog. Apakah yang menarik dengan adanya blog, adakah ia mampu untuk menjana income atau menjadi popular seperti pelakon ? Bagi mereka yang tidak berminat atau belum mengetahui keghairahan sebagai blogger. Pasti beranggapan sedemikian dan ianya membuang masa sahaja..

Jangan beranggapan begitu kawan..

Apa yang pasti banyak perkara menarik dan awesome menjadi blogger, hanya anda sebagai blogger saja yang tahu keistimewaan yang Allah S.W.T berikan. Jadi, mahukah anda Belajar Buat Blog? Dan menjadi blogger yang jujur dan awesome macam admin..huhu..


Panduan Menarik Belajar Buat Blog



Panduan Menarik Belajar Buat Blog

Selama ini anda selalu baca info-info yang dikongsikan oleh blogger, tidak terdetik ke di hati anda nak Belajar Buat Blog dan mencari income sampingan. Jangan pandang rendah mereka yang ada blog. Laman web yang anda selalu terjah tu, owner web/blog mendapatkan hasilnya..

Ada yang mendapat income 4 atau 5 angka sebulan..

Untungkan mereka yang mendapat income seperti itu, kan. Sesungguhnya tahun 2017 admin target income di blog atau income online mencapai 4 angka. Carta terkini admin masih lagi konsisten dengan 3 angka..huhu..

Dulu rasa mustahil saja dapat generated income dengan blog ini. 


Mudah Ke Belajar Buat Blog

Bagi admin yang pengalaman dalam blogging ini tidak lama, secara peribadi nak Belajar Buat Blog tidak sukar pun. Ada pelbagai panduan yang diberikan samada secara percuma atau berbayar. Seperti panduan yang dikongsikan oleh Tuan Anuar..

Sedut banyak-banyak ilmu blogging..

Yang susahnya, pastikan anda ada disiplin dan matlamat sebagai blogger. Kalau anda buat blog untuk mencari income online, pastikan anda betul-betul berusaha dan konsisten update blog sehingga berjaya. Jangan jadi blogger autopost dan pelbagai lagi yang melanggar etika blogger. Kejujuran penting dalam diri, baru lah awesome, kan..


Panduan Percuma Belajar Buat Blog

Admin tak nak intro panjang-panjang, ada satu panduan percuma yang admin nak kongsikan. Panduan ini ditulis oleh Tuan Anuar, beliau boleh katakan pro dalam teknik SEO dan menjadi Top 20 dalam cabaran affiliate promosi panduan PTD awal tahun ini..

Banyak jugak income yang beliau dapat, nak tahu anda boleh tanya sendiri..huhu..

Jadi..

Jika anda betul-betul berminat dengan penulisan blog dan menjana income dengan blog. Anda boleh download panduan ini secara percuma. Baca, fahami, konsisten dalam penulisan blog..

Kelebihan Panduan Belajar Buat Blog
Mesti anda tidak sabar untuk mengetahui apa kelebihan isi  kandungan panduan tersebut yang mempunyai 119 halaman muka surat dan terbahagi kepada 7 bab. Antaranya ialah..


Bab 1 : Nak buat blog tentang apa?
Bab 2 : Langkah-langkah buat blog dengan blogspot
Bab 3 : SEO Nadi Kekuatan Blog
Bab 4 : Buat duit dengan blog
Bab 5 : Rahsia Buat Duit Dengan Affiliate
Bab 6 : Rahsia buat duit melebihi 4 angka diinternet
Bab 7 : Rumusan dan penutup

Okey, jika anda hendak download panduan percuma ini, boleh klik banner di bawah. Sila isikan form yang disediakan seperti nama, no telefon dan email anda yang aktif. Lepas tu buka email, sahkan email tersebut dan terus boleh download..

Panduan Menarik Belajar Buat Blog


Tips Lulus Google Adesense

Sedikit tips yang ringkas untuk anda yang ingin lulus google adsense yang pastinya sukar untuk mendapatkan akaun penuh google adsense. Jika anda ada YouTube channel, ia senang sikit untuk diterima oleh pihak google. Ahh lupa. tolong Subscribe Channel YouTube Jie Susanos. Sedih saja tengok channel admin, sikit sangat yang subscribe. Sob..sob..sob..

Memang sangat berlainan dengan web/blog.

Antara tipsnya ialah..

Sumber trafik blog

Pihak google memang menganalisis mana-mana blog yang membuat permohonan adsense. Apa yang penting tafik blog anda kebanyakkannya mesti dari carian google..

Pageview blog

Dulu admin beranggapan nak lulus google adsense ini memerlukan trafik yang tinggi tapi jangkaan admin meleset. Dengan blog ini yang menerima purata 500PV setiap hari pun dapat lulus. Jadi, anda jangan risau kalau PV rendah, ya..huhu..

Content artikel

Penulisan artikel anda mesti lah original dari anda sendiri. Buat artikel yang berkualiti, bermanfaat dan elemen kejujuran dalam setiap artikel anda. Jangan copy paste artikel orang lain sebijik seperti MAMAT ini yang copy bulat-bulat dari blog Lokman..

Nak jadi blogger, jangan amalkan sifat sedemikian. jadi pastikan anda buat artikel yang berkualiti dan sesuai. Biar lambat janji jalannya betul..huhu..


Okey, ini sedikit tips serba ringkas dan tidak seberapa dari admin yang baru lulus google adsense..huhu. Ikutkan admin tak layak lagi bagi tips adsense ini tapi syarat contest nak sedemikian. Kena la admin tulis..huhu..


Panduan Menarik Belajar Buat Blog

Contest ini turut disertai oleh Blog..


  1. calrasepatrick.blogspot.com 
  2. nonasani.blogspot.my 
  3. missobsesi.blogspot.my 
  4. sayidahnapisah.com 
  5. mommyfiqa.com 
  6. bloggerlelaki.com 
  7. ciklapunyabelog.blogspot.my 
  8. dianarashid.com 
  9. susahsenangblogger.com 
  10. at-tarmizi.blogspot.my 
  11. myideakini.com 
  12. amirkhalis.blogspot.my 
  13. sayabukancikgu.com
  14. messarah.blogspot.my 
  15. jangan-bukak.blogspot.my 
  16. fadzirazak.com 
  17. heroborneo.com 
  18. nikkhazami.com
  19. misztrex.blogspot.my 
  20. ummizarra.com 
  21. sabreehussin.com
  22. topseofriendly.blogspot.my
  23. ummiseri.com
  24. saidila.com
  25. qiyasaad.com
  26. kataubaid.com
  27. belajarbuatblogpercuma.wordpress.com
  28. iuzira.com
  29. hiburansabah.com
  30. heroborneo.com
  31. nasitambah.com
  32. aynorablogs.com
  33. ohtiptop.com
  34. jebengotai.com
  35. sensasi2020.com
  36. sayaazieera.blogspot.my
  37. jambubatublog.com
  38. adibsite.com
  39. sishawa.blogspot.my
  40. cikilamenari.blogspot.my
  41. alongxp.com
  42. elihjapahar.com
  43. jiesusanos.com
Panduan Menarik Belajar Buat Blog


Menjadi blogger ini banyak jugak manfaat jika anda betul-betul menggunakannya. jadi, mahu panduan bina blog dan menjana income dengan blog. Download saja panduan tersebut secara percuma..

Sekian..

Terima kasih membaca artikel Panduan Menarik Belajar Buat Blog..

{ 9 comments.. read them below or add one }

Nurfaezah Abdullah Nurfaezah Abdullah March 13, 2017
alahai blog fae nak capai 100pv sehari terutama utk per entry pv pun bukan main susah huhu
paridah paridah March 13, 2017
UNTUNG KALAU ADA BLOG TAPI PERLU BLJR DULU N CARIILMUNYA
Noor Maizan Noor Maizan March 15, 2017
Best ebook tu, mai dah baca :)

All the best :D
Jie Susanos Jie Susanos March 27, 2017
xpe fae pv rendah.. janji hati kita seronk dalam berblog dan dapat belajar buat blog..
Jie Susanos Jie Susanos March 27, 2017
normi pun otai belajar buat blog ni..
Jie Susanos Jie Susanos March 27, 2017
bgus la mai dah baca ebook belajar buat blog..
Jie Susanos Jie Susanos March 27, 2017
rugi la xdptkan panduan belajar buat blog percuma plak tu..