Review Ebook Peperiksaan MUET

Review Ebook Peperiksaan MUET. Pastinya sudah ramai yang memiliki rujukan ini samada untuk diri sendiri atau untuk diberikan kepada anak-anak yang akan menghadapi peperiksaan muet. Kalau boleh calon itu sendiri atau anak mereka mendapat band 6 untuk masa dapan kemudian hari..

Mungkin mereka yang telah membaca rujukan ini telah lulus peperiksaan muet..

Kalau tak, kenapa ebook peperiksaan ini menjadi salah satu ebook bestseller di Klikjer.com. Pastinya kerana kualiti isi kandungan panduan tersebut. Lebih-lebih lagi dengan kekurangan rujukan lulus Muet di pasaran tempatan. Kalau ada pun tidak sedetail panduan ini yang merangkumi semua aspek untuk lulus peperiksaan muet..

In Sha Allah.. lulus..

Review Ebook Peperiksaan MUET

Jadual Peperiksaan MUET 2017

Sedikit imbasan Jadual Peperiksaan MUET 2017 untuk anda, mahu tahu tiba-tiba lupa pulak..huhu. Lupa tak apa jangan gagal hadir peperiksaan sudah, Rugi dan menyesal ler. Okey, ini jadual yang dapat kami kongsikan..

Mac 2017

Tarikh ujian speaking : 13,14,15,16,20 & 21 Februari 2017
Tarikh ujian bertulis : 11 Mac 2017

Julai 2017

Tarikh ujian speaking : 11,12,13,17,18 & 26 Julai 2017
Tarikh ujian bertulis : 39 Julai 2017

November 2017

Tarikh ujian speaking : 4,5,9,10,11 & 12 Oktober 2017

Tarikh ujian bertulis : 4 November 2017

Okey, sila noted..

Review Ebook Peperiksaan MUET

Sedikit review ringkas yang dapat kami kongsikan, Panduan Peperiksaan Muet Ini telah ditulis oleh Puan Norehan yang berpengalaman bertahun-tahun menilai dan memberi markah untuk setiap calon yang mengambil peperiksaan tersebut..

Orang kata macam-macam perangai calon sudah jumpa..

Panduan Muet ini ditulis untuk memberi gambaran sebenar tentang bagaimana peperiksaan MUET dijalankan dan juga teknik-teknik menjawab soalan-soalan komponen Listening, Speaking, Reading dan Writing. Antara infonya..

  1. Gambaran bagaimana peperiksaan Speaking dijalankan
  2. Kelemahan calon semasa peperiksaan Speaking
  3. Contoh soalan-soalan serta teknik dan panduan menjawab komponen Listening, Speaking, Reading dan Writing
  4. Panduan mahir dalam kemahiran mendengar
  5. Format terkini peperiksaan MUET dan pelbagai lagi info yang anda perlukan berkaitan MUET 
Review Ebook Peperiksaan MUET

Kelebihan Ebook Peperiksaan Muet


Kelebihan kandungan ebook ini anda akan tahu selepas membaca dan praktik apa yang diajar. Muet, bukan senang nak lulus, kan. Seramai 183,631 calon telah menduduki peperiksaan MUET, tetapi malangnya, hanya 0.05% sahaja yang berjaya memperolehi keputusan yang cemerlang (Band 6). Sebahagian besar, hanya mendapat Band 3, dan bakinya, memperolehi keputusan yang kurang memuaskan..

Ini antara kelebihan isi kandungan ebook peperiksaan muet..

Bab 1 : Pengenalan

Bab 2 : Apa itu MUET?

Bab 3 : Speaking Paper (800/2)
Perkara Yang Perlu Dilakukan Semasa Speaking Exam
Contoh Soalan Peperiksaan Speaking
Gambaran Bagaimana Task A Dijalankan
Gambaran Bagaimana Task B Dijalankan
Kelemahan Calon Semasa Peperiksaan Speaking

Bab 4 : Reading Paper (800/3)
Panduan Menjawab Soalan Reading
Cara Mencari Makna Perkataan Tanpa Guna Kamus 
Contoh Soalan Reading

Bab 5 : Writing Paper (800/4)
Cara Menjawab Soalan Writing
Senarai Perkataan Untuk Membuat Analisa
Contoh Soalan & Jawapan Paper Writing

Bab 6 : Listening Paper (800/1)
Panduan Menjawab Ujian Listening
Tips Memperbaiki Kemahiran Mendengar
Tips Menjadi Pendengar Yang Baik
Contoh Soalan Listening

Bab 7 : Panduan Menghadapi Peperiksaan
Sebelum Peperiksaan
Semasa Peperiksaan

Selepas Peperiksaan

Kelebihan sebenar anda akan dapat selepas membacanya..

Jika anda berminat untuk membaca dan mengetahui cara rahsia yang diajar oleh Puan Norehan untuk lulus peperiksaan tersebut, anda boleh dapatkan info lengkap di Ebook Peperiksaan Muet ini..

Sekian..

Terima kasih membaca artikel Review Ebook Peperiksaan MUET..

4 comments.. read them below or add one

Elih Japahar Elih Japahar 19 Februari, 2017 05:39
Teringat waktu ambil muet dulu.

Kalaulah ebook ni ada pada masa tu, mesti banyak mmbantu sy.

Huhu.
Uncle Zuan Uncle Zuan 19 Februari, 2017 16:07
dengan ebook, ni konfirm lebih senang nak duduki ujian muet
Khir Khalid Khir Khalid 19 Februari, 2017 23:24
Dgn adanya ebook mcm ni, sekarang dah lebih mudah utk rujukan bari yg terlibat kan