Panduan Lulus Peperiksaan MUET Dengan Berkesan

Panduan Lulus Peperiksaan MUET Dengan Berkesan. Peperiksaan MUET untuk calon yang berkelayakan sudah semakin dekat, nampak, kan. Pantasnya masa berlaku, masa yang sudah pergi, pastinya tak akan dapat ditarik lagi..

Jangan menyesal di kemudian hari..

Setiap tahun ada tiga kali peperiksaan Muet iaitu pada bulan tiga, tujuh dan bulan sebelah. Anda boleh rujuk Jadual Muet yang telah dikeluarkan sebelum ini. Jadi, untuk calon yang mengambil peperiksaan ini pada bulan tiga, masa ada masih lagi mempersiapkan diri anda..

Panduan Lulus Peperiksaan MUET Dengan Berkesan

Panduan Lulus Peperiksaan MUET Dengan Berkesan

Kalau anda yang tengah membaca artikel ini adalah calon peperiksaan MUET, di sini kami ingin kongsikan satu panduan untuk anda belajar, tips dan rahsia lulus peperiksaan tersebut..

Dan..

Jika anda yang membaca sebagai ibubapa mereka, seharusnya miliki panduan ini sebagai alat bantu mereka lulus MUET dengan cemerlang. Kebanyakkan pelajar mana ada duit untuk membeli, anda harapan mereka..

Huhu..

Anda harus tahu, rujukan ini telah ditulis oleh bekas penanda kertas peperiksaan MUET iaitu Norehan. Dengan pengalamannya bertahun-tahun menguji calon MUET, maka terhasil lah Panduan Lulus MUET ini..

Kelebihan Panduan Lulus MUET

Anda kena membaca panduan ini untuk mengetahui kelebihan apa yang akan anda dapat selepas membacanya, kami hanya boleh menerangkan secara ringkas sahaja. Antaranya ialah..


Bab 1 : Pengenalan

Bab 2 : Apa itu MUET?

Bab 3 : Speaking Paper (800/2)
Perkara Yang Perlu Dilakukan Semasa Speaking Exam
Contoh Soalan Peperiksaan Speaking
Gambaran Bagaimana Task A Dijalankan
Gambaran Bagaimana Task B Dijalankan
Kelemahan Calon Semasa Peperiksaan Speaking

Bab 4 : Reading Paper (800/3)
Panduan Menjawab Soalan Reading
Cara Mencari Makna Perkataan Tanpa Guna Kamus 
Contoh Soalan Reading

Bab 5 : Writing Paper (800/4)
Cara Menjawab Soalan Writing
Senarai Perkataan Untuk Membuat Analisa
Contoh Soalan & Jawapan Paper Writing

Bab 6 : Listening Paper (800/1)
Panduan Menjawab Ujian Listening
Tips Memperbaiki Kemahiran Mendengar
Tips Menjadi Pendengar Yang Baik
Contoh Soalan Listening

Bab 7 : Panduan Menghadapi Peperiksaan
Sebelum Peperiksaan
Semasa Peperiksaan

Selepas Peperiksaan


Selain itu diberikan bonus seperti Tips menguasai bahasa inggeris dan Panduan pengucapan umum yang berkesan..

Apa lagi, calon pasti boleh kuasainya..

Panduan Lulus Peperiksaan MUET

Biasanya buku-buku yang dijual dipasaran tempatan kebanyakkan hanya menyediakan contoh-contoh soalan sahaja, susah nak cari rujukan yang menrangkumi semuanya. Susah nak cari, kan..

Tapi..

Rujukan ini ada semuanya seperti listening, speaking, reading dan writing. Jadi, anda boleh praktikkan semua dengan hanya satu panduan ini sahaja. Di mana nak cari ? Anda boleh klik Panduan Lulus MUET ini..

Dan..

Semoga berjaya..

Sekian..

Terima kasih membaca artikel Panduan Lulus Peperiksaan MUET Dengan Berkesan..

3 comments.. read them below or add one

Elih Japahar Elih Japahar 08 Februari, 2017 18:35
Masih ingat dulu ketika ambil MUET.

Haha. Awek-awek ketawakan sy sebab pemalu sgt masa tu.

Nasib baik dapat 3 biji band tu.
nohas nohas 10 Februari, 2017 01:56
tips sudah diberi..semoga berjaya, berusaha!!
Khir Khalid Khir Khalid 10 Februari, 2017 08:11
Moga membantu buat mereka yg terlibat... semoga berjaya dan sukses! :)