Panduan Lulus Google Adsense Dalam Bahasa Melayu

Panduan Lulus Google Adsense Dalam Bahasa Melayu. Dulu, hampir setiap hari admin tengok rakan blogger post artikel berjaya buat duit dengan google adsense, Tidak dinafikan admin memang jeles giler. Rasa nak block jer artikel blogger yang dapat komisen adsense ni..haha..

Tak sangka perangai admin macam tu..

Tapi, tak apa..

Admin positifkan diri..

Kerana sifat itu membuatkan admin mula belajar dan cari info google adsense melalui sumber intenet, youtube dan panduan google adsense dari Shamsuriyadi. Boleh katakan susah nak jumpa panduan detail tentang adsense dalam bahasa Malaysia..


Panduan Lulus Google Adsense


Panduan Lulus Google Adsense

Panduan Raja Adsense mula ditulis pada tahun 2005 dan dijual pada 2006. Ebook legend Google Adsense Malaysia. 11 tahun masih bertahan. Dalam waktu 11 tahun itu, sudah beberapa kali dikemaskini. Melaluinya anda boleh belajar buat duit dengan blog dan adsense..

Dalam tempoh tersebut, berapa ramai yang berjaya mendapat akaun adsense..

Dan..

Dalam tempoh itu jugak, berapa ramai yang telah mendapatkan panduan adsense ni, salah seorangnya adalah admin. Tahniah jika anda salah seorang yang berjaya lulus google adsense. 

Kenapa Ditolak Google Adsense ?

Kenapa ye, sudah banyak kali apply tapi masih ditolak pihak google adsense. Secara ringkas sebab blog/web anda ditolak oleh mereka..

  • Copy paste artikel tanpa membuat ayat sendiri
  • Penulisan artikel tidak panjang, sekurang-kurangnya mesti melebihi 350 patah perkataan
  • Adanya video youtube dalam artikel anda. Contoh youtube yang bukan pemilik asal. seperti lagu kumpulan Bigbang
  • Content blog tidak berkualiti
  • Tiadanya contact dan privacy polisi
  • Template tidak responsive dan tidak mesra adsense
  • Jarang update blog. Contoh sebulan sekali
  • Anda tidak baca syarat atau polisi adsense
  • Dan..
  • Anda tidak baca Panduan Google Adsense

Banyak lagi SEBABNYA. Anda jangan putus asa, terus saja apply walaupun tetap kena reject. Biasanya pihak adsense akan menghantar email sebab apa ditolak, anda ubah apa-apa yang patut. Apply lagi..

Panduan Lulus Google Adsense Dalam Bahasa Melayu


Apakah Kandungan Panduan Google Adsense


Secara ringkas rahsia google adsense, semoga dengan info ini akan memberi manfaat untuk anda. Point penting di sini..

  • Cara betul Apply Adsense.
  • Kajian keyword bernilai tinggi.
  • Setting warna ads
  • Kedudukan ads bernila tinggi di klik
  • Bawa pelawat ke blog
  • Teknik tag and ping
  • Perkara dilarang enjin carian
  • Teknik "blind klik"
  • 15 rahsia meningkatkan pendapatan adsense
  • 220 high paying keyword
  • Cara nak naikkan income adsense walaupun trakfik rendah..

Dan..

Banyak lagi cara dalam rujukan tersebut. Jika anda betul-betul berminat nak buat duit dalam USD, WAJIB dapatkan rujukan ini melalui link "Panduan Google Adsense".. 

Terima kasih membaca artikel Panduan Lulus Google Adsense Dalam Bahasa Melayu..

{ 11 comments.. read them below or add one }

sabree hussin sabree hussin 14 Januari, 2017 12:31
Sebenarnya agak susah nak dapat kelulusan kalau web dalam Bahasa Melayu haha dah banyak kali try asyik tak lepas. Sampai fedap dah
Calrase Patrick Calrase Patrick 14 Januari, 2017 13:36
Best je nampak orang lain dah ada adsense huhu
Jie Susanos Jie Susanos 14 Januari, 2017 20:18
HUHU..MMG BANYAK KALI KENA TRY LA BRO SABREE..JIE PUN FEDAP DULU..
Jie Susanos Jie Susanos 14 Januari, 2017 20:19
BEST JGAK LA CALRASE..TAPI PENING FIKIR NAK NAIKKAN INCOME ADSENSE NI..HUUHU
titan titan 14 Januari, 2017 22:47
senang nak lulus kalau tahu caranya.

hoho
Jie Susanos Jie Susanos 15 Januari, 2017 10:22
MMG SENANG NK LULUS KALAU TAHU CARA..KIHKIH..
Nik Khazami Nik aziz Nik Khazami Nik aziz 15 Januari, 2017 15:14
susah nak lulus. saya makan masa bertahun jgk
Jie Susanos Jie Susanos 15 Januari, 2017 19:40
Emm..makan masa, kan nak lulus adsense ni..
Khir Khalid Khir Khalid 17 Januari, 2017 12:15
Belun dpt duduk btul2 baca lg bab adsense ni huhu.. mmg bagus sebenarnya :)
Megat Syafferizul Megat Syafferizul 17 Januari, 2017 13:13
Bagus panduan yang ada dalam Raja Adsense ni. Saya dah berjaya dapat akaun adsense bahasa Melayu lepas follow step yang diberi dalam ebook tersebut