19 Januari 2017

Jadual Peperiksaan MUET 2017

Kalendar  Atau Jadual  MUET 2017.  Melalui Portal mpm, pihak mereka telah mengeluarkan jadual peperiksaan MUET untuk tahun 2017. Bagi anda yang ingin menjejakkan kaki ke menara gading, result muet anda harus kena lulus, kan..

Malaysian University English Test atau singkatannya MUET..

Jadi untuk calon-calon yang bertuah pada tahun ini dan tahun akan datang, buat ulangkaji sebaik mungkin. Bila anda semak muet, anda lulus dengan cemerlang.. In Sha Allah..

Jadual  MUET 2017

Jadual Peperiksaan MUET 2017

Berikut dapat kami kongsikan Jadual MUET 2017 untuk bakal calon di seluruh Malaysia. Secara ringkas info dalam jadual tersebut. Tarikh pendaftaran muet, tarikh pendaftaran ditutup, ujian speaking dan ujian bertulis.

Setiap tahun akan ada 3 kali peperiksaan muet iaitu pada bulan Mac, Julai dan November. Melalui jadual muet 2017 ini, peperiksaan muet untuk sesi pertama sudah semakin hampir iaitu pada bulan Mac. Sudah bersediakah calon ?

Mac 2017

Tarikh ujian speaking : 13,14,15,16,20 & 21 Februari 2017
Tarikh ujian bertulis : 11 Mac 2017

Julai 2017

Tarikh ujian speaking : 11,12,13,17,18 & 26 Julai 2017
Tarikh ujian bertulis : 39 Julai 2017

November 2017

Tarikh ujian speaking : 4,5,9,10,11 & 12 Oktober 2017
Tarikh ujian bertulis : 4 November 2017


Pendaftaran MUET 2017

Berikut kami kongsikan tarikh Daftar MUET dibuka dan ditutup untuk tahun 2017. Semiga dengan rujukan ini ibubapa atau anda tidak terlepas pandang untuk segara mendaftar peperiksaan ini..

Mac 2017

Tarikh pendaftaran : 1 November 2016 - 8 Januari 2017
Tarikh Ditutup        : 9 Januari 2017

Julai 2017

Tarikh pendaftaran : 15 Mac 2016 - 10 Mei 2017
Tarikh Ditutup        : 11 Mei 2017

November 2017

Tarikh pendaftaran : 2 Jun 2017 - 31 Ogos 2017
Tarikh Ditutup        : 1 Ogos 2017


Okey, anda sudah faham tarikh daftar muet dibuka dan ditutup, kan..


Jadual  MUET 2017


Kelebihan Panduan Lulus Muet

Jika anda takut gagal dalam peperiksaan muet yang bakal ditempohi, kami ada satu panduan yang dapat membantu anda lulus muet. Anda ingin tahu ? Ini antara kelebihan anda yang membaca kandungan rujukan itu berbanding calon-calon lain..

Antara KELEBIHAN anda tahu untuk lulus MUET..
  1. Perkara Yang Perlu Dilakukan Semasa Speaking Exam
  2. Contoh Soalan Peperiksaan Speaking
  3. Gambaran Bagaimana Task A Dijalankan
  4. Gambaran Bagaimana Task B Dijalankan
  5. Kelemahan Calon Semasa Peperiksaan Speaking
  6. Panduan Menjawab Soalan Reading
  7. Cara Mencari Makna Perkataan Tanpa Guna Kamus
  8. Contoh Soalan Reading
  9. Panduan Menjawab Ujian Listening
  10. Tips Memperbaiki Kemahiran Mendengar
  11. Tips Menjadi Pendengar Yang Baik
  12. Contoh Soalan Listening
Dan banyak lagi..

Jadi nak lulus ke tak nak lulus muet, semuannya ditangan anda. Kalau anda betul-betul nak lulus, boleh dapatkan "Panduan Lulus Muet" Ini..

Nanti jangan lupa semak muet anda..

Sekian..

Terima kasih membaca artikel Jadual Peperiksaan MUET 2017..

3 comments:

  1. baru nampak ada blogger comments, selama ni nampak yg facebook je..huhu..

    No. 7 yg best..

    BalasPadam
  2. Teringat zaman sekolah dulu..lulus pun sekadar cukupkan syarat sambung IPTA huhu

    BalasPadam