Download Drama 7 Hari Mencintaiku Full Episod

Download Drama 7 Hari Mencintaiku Full Episod. Beberapa hari lepas tamatnya Drama 7 Hari Mencintaiku yang bersiaran di TV3. Drama yang dinanti-nantikan setiap minggu bermula hari isnin hingga khamis..

Pastinya anda tidak melepaskan peluang menontonnya, kan..

Bagaimana pulak dengan anda yang terlepas menonton semua episod drama ini? Atau ingin jadikan koleksi ? Maklum la cerita jiwang-jiwang ni ramai yang suka..haha. Melalui artikel ini kami kongsikan link download drama tersebut untuk anda, jangan lepaskan peluangnya..

Download Drama 7 Hari Mencintaiku Full Episod

Sinopsis Drama 7 Hari Mencintaiku

Sebelum Download Drama 7 Hari Mencintaiku, secara ringkas sinopsis drama terbabit..

Sinopsis drama 7 Hari Mencintaiku, mengisahkan Khuzairi lakonan Shukri Yahaya yang dalam diam mencintai seorang gadis bernama Mia Adriana lakonan Siti Saleha. Cinta pandang pertamanya menjadikan dia seorang perindu yang setia.

Namun kerana sifat angkuh dan sombong gadis itu menyebabkan Khuzairi tidak pernah walau sebesar hama jua menyimpan impian untuk memilikinya. Mia Adriana bagaikan lupa, hidup ini ibarat putaran roda, satu waktu keangkuhan dan kesombongan itu akan memamah dirinya sendiri. Berdoalah, di kala keinsafan menjelma nanti, cinta lelaki bernama Khuzairi ini belum terpadam lagi buat dirinya.

Mia Adriana seorang peguam dan mempunyai firma guamannya sendiri bersama ayahnya Dato Megat Idrus. Mia telahpun bertunang dengan sepupunya sendiri Khalil (Ungku Hariz). Namun kerana terlalu percaya pada tunangnya, Khalil, Mia Adriana telah menyebabkan ayahnya muflis.

Khalil tidak hadir pada malam pernikahan mereka, sebaliknya Khalil menikahi Rita kerana duit. Dato Megat yang diserang sakit jantung, meminta Khuzairi untuk menjadi menantunya. Demi menutup malu, Mia sanggup berkahwin dengan Khuzairi walaupun mengganggap Khuzairi kekampungan dan kolot.

Bermulanya kehidupan baru Mia Adriana bersama Khuzairi di kampung. Sepanjang berada di kampung, Mia Adriana memang menjadi kebencian Mak Leha, mak tiri Khuzairi. Mak Leha membenci Mia kerana dia memusuhi Puan Hayati.

Terjadi pelbagai pergaduhan antara Mia, Mak Leha dan Syakilla, tunangan Helmi yang menaruh hati pada Khuzairi. Perhubungan Mia dan Khuzairi juga selalu pasang surut. Khuzairi juga tersepit kerana dia terlalu menghormati Mak Leha sebagai ibu sehingga dia selalu melukakan hatinya sendiri.

Kerana suatu peristiwa, Mia Adriana tersedar bahawa sememangnya dia mencintai Khuzairi sepenuh hati. Dia terlalu merindu anak kecil yang ditinggalkan tanpa melihat rupanya. Namun, cukupkah masa 7 hari itu untuk meraih kembali cinta Khuzairi yang sudah membeku?


Apakah Pak Samad mampu membela nasib Mia selepas dibuang oleh suami sendiri dalam rumah keluarganya? Tercapaikah hasrat Syakilla untuk menjadi isteri Khuzairi? Dan, apa pula nasib Helmi selepas dihalau keluar oleh Pak Samad selepas dia bersubahat dengan Khalil untuk meracun kambing-kambing Khuzairi? Apakah pekerjaan Khuzairi selain pengembali kambing yang menjadi kegilaan anak-anak gadis kampung?

Download Drama 7 Hari Mencintaiku Full Episod

Download Drama 7 Hari Mencintaiku yang menggunakan server zippyshare, pastikan anda tahu cara untuk mendownload. Gunakan sorfware intenet download manager untuk hasil terbaik..

Episod 1           Episod 12           Episod 23
Episod 2           Episod 13           Episod 24
Episod 3           Episod 14           Episod 25
Episod 4           Episod 15           Episod 26
Episod 5           Episod 16           Episod 27
Episod 6           Episod 17           Episod 28
Episod 7           Episod 18         
Episod 8           Episod 19
Episod 9           Episod 20
Episod 10         Episod 21
Episod 11         Episod 22

Kredit Sumber | Klik Sini

Drama yang adaptasi dari novel biasanya memang menarik, salah satunya seperti drama ini dan dilakonkan oleh pelakon-pelakon popular. Selamat mendownload dan menonton dengan gembira..

Terima kasih membaca Download Drama 7 Hari Mencintaiku Full Episod..

4 comments.. read them below or add one

Nik Khazami Nik aziz Nik Khazami Nik aziz 24 Disember, 2016 13:11
femes jgk citer ni.. fuhh dah ade adsense!
Khir Khalid Khir Khalid 01 Januari, 2017 15:20
Wahh.. download jngn tak download :) :)