25 November 2016

Perbezaan Harga Produk Dalam Taobao Dengan Online Shop Di Malaysia


Perbezaan Harga Produk Dalam Taobao Dengan Online Shop Di Malaysia. Sambungan dari blogpost yang bertajuk "Rahsia Taobao Bantu Borong Barang Murah Secara Online". Hendak tulis panjang-panjang tentang rahsia taobao, takut anda bosan pulak..

Melalui blogpost ini, segaja aku godek-godek harga produk dalam website taobao.com. Hendak tengok perbezaan harga barang yang dijual dalam website tersebut dengan barang yang dijual di website Malaysia..

Yang pasti semuanya bertulisan cina. Jika tidak faham, macam mana hendak borong barang murah dari negara tersebut, kan. Tapi jangan risau, jika anda betul-betul nak memborong, anda boleh dapatkan rahsia taobao. Anda jugak boleh melawati taobao.com sendiri, boleh tengok perbezaan harga produknya..


Perbezaan Harga Produk Dalam Taobao Dengan Online Shop Di Malaysia.


Perbezaan Harga Produk Dalam Taobao Dengan Online Shop Di Malaysia

Jika anda perhatikan foto di atas, ini antara beratus-ratus produk yang dijual dalam taobao.com. Ada jangan terkejut, ada sesetengah barang tersebut diberikan harga dalam matawang Malaysia. Dapat lihat seperti tanda bulatan di atas..


Boleh tahan harga beg ini, kan..

Kalau beg ini di di jual di Malaysia, sudah pasti harganya mencecah ratusan ringgit. Berapa untung penjual yang sudah menjual produk ini dan lain-lain produk dari negara China. Sudah pasti untung banyak, kan..
Perbezaan Harga Produk Dalam Taobao Dengan Online Shop Di Malaysia


Untung Borong Online Dari China

Perbezaan harga produk yang telah di ambil melalui shopping online tempatan. agak ketara, kan. Perbandingan harga untuk jenis beg saja, kalau barang lain, anda boleh tengok sendiri dan membuat perbandingan item mana yang anda ingin borong..

Sememangnya nyata untung borong online dari China..

Walaupun jenama beg tidak sama. Berdasarkan pemerhatian saja, anggaran harga beg tersebut tidak jauh beza seperti yang telah disebut. Macam-macam beg ada seperti mini beg, dompet, beg travel dan sebagainya..

Lagi contoh perbezaan harga taobao dan tempatan


Perbezaan Harga Produk Dalam Taobao Dengan Online Shop Di Malaysia

Foto yang di ambil dalam salah satu blog rakan blogger, aku lupa pulak blog tersebut. Kredit pada beliau. Murah, kan pakaian tersebut, nampaknya berbaloi borong barang murah secara online dari China. Anda tak nak ke borong sekali..hehe..

Jika berminat..

Boleh cuba panduan rahsia taobao..

5 comments:

 1. Bagus panduan ni, semoga banyak lagi peniaga memahami cara memborong dengan taobao

  BalasPadam
 2. tulisan bahasa cina

  pernah hari tu tgk website apa ntah, tulisan cina jugak, tak paham huhu

  BalasPadam
 3. bagi yang nak mula niaga bolehlah dapatkan barang kat taobao ni ye...lebih murah.. :-)

  BalasPadam
 4. penah gak cuba2 nk beli kt taobao ni tp entah kenapa mcm was2 je...

  BalasPadam
 5. cocok ni untuk refernsi saya , mana tau ada rencana mau mula niaga

  BalasPadam