08 November 2016

Panduan Bisnes Aiskrim Untuk Yang Ingin Memulakan Perniagaan



Panduan Bisnes Aiskrim Untuk Yang Ingin Memulakan Perniagaan. Jika anda tercari-cari info atau ilmu berkaitan dalam perniagaan aiskrim, anda tidak salah lagi. Dalam artikel ini, aku nak share satu panduan selok belok perniagaan aiskrim untuk anda..

Panduan ini sesuai untuk anda yang ingin memulakan bisnes aiskrim..

Bahkan panduan ini jugak untuk anda yang sudah berniaga aiskrim tapi masih kurang terasa nikmat untung berganda seperti yang diceritakan oleh penulis ebook tersebut. Boleh katakan semua golongan masyarakat boleh membaca Rahsia Bisnes Aiskrim..


Panduan Bisnes Aiskrim Untuk Yang Ingin Memulakan Perniagaan

















Panduan Bisnes Aiskrim Untuk Yang Ingin Memulakan Perniagaan

Seperti tajuk di atas, jika anda memang serius nak mulakan perniagaan aiskrim. In Sha Allah panduan ini dapat menolong anda dalam cara membuat aiskrim, teknik pemasaran, bahan-bahan aiskrim dan sebagainya..


Dari zero ke pro..

Tapi..
Semuanya perlukan kerja keras, kan. Jangan anggap bila anda sudah memiliki panduan ini, bisnes aiskrim anda akan terus dapat untung berganda-ganda. Anda silap sama sekali, kalau boleh jangan buat kesilapan macam tu. Ia memerlukan usaha keras anda untuk berjaya..

Panduan Bisnes Aiskrim 

Berbalik pada isi kandungan panduan bisnes aiskrim, anda akan belajar dari Afiq Dato’ Rusly yang memang berpengalaman dalam bidang kunilari. Menjadi pelatih untuk membantu Usahawan dalam bidang masakan dan memproses makanan..

Baca selanjutnya di web beliau..(klik sini)

Antara bab-bab yang harus anda baca dan faham..

Bab 1: Jom Bisnes Aiskrim

Dalam bab ini, saya akan ceritakan lebih terperinci tentang peluang bisnes aiskrim ni tanpa perlu tiru apa yang mat bangla, pakistan & Myanmar buat. Macam mana tu?

Dalam bab itu juga diterangkan 5 keajaiban bisnes aiskrim. Di mana kelebihan ini, jarang sekali ada pada produk lain. Anda akan garu kepala lepas tahu keajaiban ini. :)

Saya akan terangkan daripada segi margin keuntungan, modal permulaan & betul ke tak perlukan kemahiran yang tinggi? Hanya yang dah tahu akan tersenyum lebar. :)


Bab 2: Bagaimana Menjana RM5k Sebulan Dengan Bisnes Aiskrim Secara Part-time?

Sejujurnya inilah konten paling mahal dalam ebook ni. Dengan tahu rahsia bab ini, anda  tak perlu tebal muka bunyikan loceng sambil tunggung motor.

Malu beb, kalau jiran nampak. Terserempak dengan anak sedara. Saya akan beritahu lubuk-nya yang sebenar dalam bab ini.

Dengan tahu lubuk ini, anda boleh ‘jual’ sebanyak 1000 kon aiskrim dalam masa 2-3 jam sahaja. Best betul kalau ada ilmu ni kan. Kerja sikit, tapi lumayan.


Bab 3: Apa Persiapan Memulakan Bisnes Aiskrim?

Lubuk dah tahu pun tak guna kalau tak tahu cara buat persiapan. Dah lah ais krim ni cepat cair.

Apa peralatan yang diperlukan? Sebelum proses? Semasa kerja operasi dijalankan? Bab ini kita perlu tahu agar kita tidak kelam-kabut nanti.
Semuanya ada saya ceritakan dalam bab ini. Ada gambar. Insyaallah, mudah faham.


Bab 4: Rahsia Pemprosesan Aiskrim

Apa resepinya? Apa bahan-bahan asasi yang diperlukan? Bagaimana nak buat ais krim di rumah anda sendiri? Bagaimana cara pemprosesannya?

Anda kena belajar ilmu ni, barulah jimat. Barulah boleh dapat margin tinggi. Kalau anda ambil dekat suplier, sebenarnya suplier yang untung banyak.
Jangan risau, dalam bab ini saya terangkan terperinci apa bahan masakan dalam bentuk gambar. Agar anda boleh beli sendiri di kedai runcit. Siap jenama brand saya beritahu.

Paling best dalam bab ni. Anda boleh buat aiskrim perisa anda sendiri. Yahooo…!


Bab 4.1: Carta Alir Pemprosesan Aiskrim

Dengan carta alir ni, ia memudahkan anda nampak apa yang perlu didahulukan. Apa yang perlu dikemudiankan.

Saya faham, bila anda baca ebook lain. Kadang-kadang anda pening, nak mula mana satu dulu ni?

Tapi jangan risau. Dalam ebook ini saya sediakan carta alirnya. Demi untuk memudahkan anda faham.


Bab 5: Info Asas Tentang Aiskrim.

Dalam bab ini anda akan tahu ada berapa jenis aiskrim di Malaysia ni? Apa yang membezakan jenis-jenis aiskrim ni?

Kenapa aiskrim jenis A lebih murah berbanding jenis B? Kenapa aiskrim yang kita beli dekat supermarket cepat cair?


Aiskrim yang bagaimana yang dikatakan mesra-pengguna? Ada saya beritahu jawapannya. Agar anda tak kekok bila diajukan soalan ini satu hari nanti. :)


Banyak kali sudah aku kongsikan dalam artikel sebelum ini tapi tidak apa, kali ini aku share lagi..hehe..


Bisnes Aiskrim Untuk Pendapatan Sampingan

Secara realiti menjual aiskrim sangat bagus untuk anda yang ingin menambah pendapatan secara part time, boleh berniaga di hujung-hujung minggu tanpa berhenti kerja. Kalau hendak bisnes aiskrim secara full time, lagi bagus, kan..

Atas kehendak anda sendiri..

Itu saja perkongsian dalam artikel kali ini, jika anda berminat memiliki panduan tersebut,  disediakan link pautan di bawah. Anda yang ingin memulakan bisnes aiskrim, jangan lepaskan peluang yang diberikan.. Sekian..




Terima kasih membaca artikel ini, semoga mendapat something atau manfaat melalui artikel ini. Please share, komen atau follow +Google Jie Susanos tanda sokongan anda..


6 comments:

  1. Kakak ni makan aiskrim sukalah
    Business taklah lagi..

    BalasPadam
  2. sdp gak kalau dpt eskrem ptg gini..huhuh

    lari tajuk =)

    BalasPadam
  3. Peluang sgt bagus klu nk serius jadi usahawan aiskrim ni kan.. bagus ni.

    BalasPadam
  4. Bagus sgt klu dapat mulakan bisnes air krim ni.. kena cari2 peluang utk mulakan perniagaan.. ramai suka ais krim...rasanya takde masalah nak jual nti...:)

    BalasPadam
  5. yummy aiskrim ni mempunyai peminat di semua golongan umur kan

    BalasPadam
  6. enaaaaakkk, boleh lah tak cicipi sikit

    BalasPadam