05 Oktober 2016

Satu Buku Hartanah, Satu Lagi Buku Uber Malaysia


Satu Buku Hartanah, Satu Lagi Buku Uber Malaysia. Artikel santai saja hari ini, santai pun berkenaan dengan buku jugak..huhu. Beberapa hari lepas macam hari bertuah pulak dapat mengujungi kedai buku, sudah lama tak membeli buku..

Last baca buku dari DR. HM TUAH bertajuk Bikin Sama Dia..

Bila ke kedai buku, tempat pilihan sudah pastinya genre bisnes dan motivasi. Banyak pilihan-pilihan menarik untuk menambahkan ilmu seperti bisnes online, hartanah, uber Malaysia dan sebagainya. Tapi aku tertarik dengan hartanah dan uber ni..


Satu Buku Hartanah, Satu Lagi Buku Uber Malaysia


Satu Buku Hartanah, Satu Lagi Buku Uber Malaysia

Buku Buat Duit Dengan Uber hasil tulisan Mazli Bidu, rasanya ramai yang sudah mengetahui Uber Malaysia ini. Jika belum tahu, anda boleh rujuk artikel 'Uber' ini. Sebenarnya anda dua panduan anda boleh rujuk untuk menambah pendapatan..

Satu melalui buku di atas, anda boleh membeli secara online melalui web Bookcafe. Satu lagi melalui Rahsia Uber karya Nik Razman. Anda boleh rujuk di sini.. ' Panduan Rahsia Uber'. Kedua-duanya terbaik untuk mengetahui rahsia tersebut..

Satu Buku Hartanah, Satu Lagi Buku Uber Malaysia

Beli Buku Hartanah

Tertarik tapi tiada rezeki lagi nak memiliki buku uber tersebut, aku ambil keputusan untuk membeli buku hartanah dahulu. Dengan tajuk Cara Bijak Membeli Hartanah Dengan Modal Yang Minimum. Karya Aulia, apa yang boleh dikongsikan..

  • Memahami Perniagaan Hartanah
  • Menentukan Lokasi
  • Tips-tips Untuk Membeli Hartanah
  • Cara Mendapatkan Modal
  • Tips Mudah Untuk Mendapatkan Pinjaman Bank

Buku tersebut setebal 108 muka surat dan harganya murah saja, cuma 8 ringgit sahaja. Anda boleh cari di kedai-kedai buku berdekatan atau beli online melalui Bookcafe. Aku masih belum membacanya lagi sebab nak habiskan satu Ebook terlebih dahulu..


Okey..

Apa-apa pun, jadikan amalan membaca suatu kepastian..hehe..

18 comments:

  1. BUKU2 BERILMU YG PATUT DIMILIKI TU

    BalasPadam
  2. Bidang hartanah ni kalau dah ada 'geng' kat bank lagi mudah
    Apa lagi dah ada record pembayaran yg baik mudah nak deal.

    BalasPadam
    Balasan
    1. adeh..jie ni takde kawan pun kat bank..

      Padam
  3. e'in kalau pegi kedai buku, terus cari novel je.. hihi

    BalasPadam
  4. membaca menambah ilmu..esp. buku2 mcm ni..

    BalasPadam
  5. Ho ho ok, ada kesempatan nak cari jugak buku-buku ni :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhu..bro sabree kan mnat membaca..

      Padam
  6. Kedua2nya menyediakan ilmu yg bagus dan update pada zaman sekarang... mmg kena dptkan juga ni... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. huuhu..kena dptkan ilmu ini bro khir..

      Padam
  7. Hakak ni bab bab buku mmglah kurang minat, lagi lagi buku ilmiah mcm ni Jie hihi.... Tp org lelaki mmg suka kot baca buku gini. Ni kalau laki hakak sukalah ni. Suka beli....bacanya entah bila haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha..sama la mcm jie..beli jer baca tu enth bila hbis..

      Padam
  8. Bagus menambah ilmu tentang bisnes ni kan, boleh menjadi rujukan

    BalasPadam