Tips Terbaik Berniaga Di Instagram


Tips Terbaik Berniaga Di Instagram. Artikel pasal instagram lagi, aku harap anda tidak kisah atau boring..hehe. lanjutan dari dua artikel pasal berniaga di instagram atau bisnes di instagram. Anda pasti kena baca di sini (Klik)..

Aku baru tahu fungsi #hashtag..haha..

Rasa kunonya aku, sejak berbulan-bulan lagi kalau buka fb atau instagram mesti ada yang letak #hashtag. Bagus ada fungsi ini, suatu keperluan bagi yang nak menjual di instagram atau di media sosial lain..


Tips Terbaik Berniaga Di Instagram


Tips Terbaik Berniaga Di Instagram

Sedikit penkongsian tips bisnes di instigram yang dapat di kongsikan untuk jejaka atau gugirl awesome di luar sana. Sumber ini diambil melalui info-info di sekitar dan intenet serta melalui sedikit pengalaman berurusan dengan penjual di instagram..

  • Jangan malas jawab pertanyaan
  • Angle foto menarik
  • #hashtag
  • Asingkan instagram personal dengan bisnes
  • Teknik copywritting
  • Mesra pengguna
  • Ebook panduan berniaga di instagram

1. Jangan malas jawab pertanyaan

Emm, aku masih tertunggu lagi pertanyaan yang belum dijawab walaupun sudah beberapa hari berlalu, mungkin ownernya sibuk. Selalunya soalan sama yang biasa dituju, mungkin sebab tu kot malas nak jawab..


Anda tidak boleh buat macam tu..

Jadi..

Selalu jawab pertanyaan prospek anda..


2. Angle foto menarik

Yup, siapa nak berniaga di instagram wajib kena belajar ambil foto awesome dan menarik. Cari la sudut mana-mana janji foto cantik. Kalau tidak pandai sangat, boleh jer upah orang..


3. #hashtag

Hashtag seperti kata carian / keyword untuk memudahkan pencarian oleh pelanggan atau pengguna instagram. Buat hashtag sendiri sesuai dengan produk anda..


4. Asingkan instagram personal dengan bisnes

Ramai tengok rakan-rakan blogger buat bisnes di instagram ada dua akaun. satu personal, satu lagi untuk bisnes. Mudah untuk pelanggan tengok produk, contoh instagram yui collection..


5. Teknik copywritting

Ini kena belajar teknik ayat-ayat power nak mempergaruhi pelanggan terus tengok produk anda dan terus menjadi pelanggan anda. Jika anda sudah ada skill ini, seharusnya gunakan dalam bisnes anda itu..


6. Mesra pengguna

haha, siapa yang buat bisnes mesti mesra, kan. itu jer..


7. Ebook panduan berniaga di instagram

panduan ini sebagai rujukan untuk anda nak mulakan bisnes di instagram atau yang sudah bisnes tapi masih mengalami kerugian. Boleh dapatkan ilmu tersebut..


Cukup la sedikit tips berniaga di instagram yang dapat dikongsikan untuk anda semua. Nak tahu rujukan penuh berniaga di instagram, boleh klik panduan melalui pautan tersebut..



{ 29 comments.. read them below or add one }

Hanafi Abdullah Hanafi Abdullah 12 September, 2016 06:12
lepas memang nak main IG semula kerana jika tak buat begitu..ketinggalan zaman pulak dah
Izni Hafiz Abdul Rashid Izni Hafiz Abdul Rashid 12 September, 2016 18:31
Teman tak ada ig pun... FB personal pun tak terus dengan baik...
raihanah raihanah 13 September, 2016 10:03
boleh jadi panduan kepada sesiapa yang gunakan medium IG
Uncle Zuan Uncle Zuan 13 September, 2016 10:59
tak master lagi bab copywriting ni. masih dalam peringkat pelajaran :D
Mazni Azmi Mazni Azmi 13 September, 2016 13:17
Berniaga di setiap platform perlukan seni.

Terima kasih atas tips instagram diatas
titan titan 14 September, 2016 11:46
tak berapa kenan guna instagram.

guna blog lagi senang.
Khir Khalid Khir Khalid 14 September, 2016 13:24
Ig ni menarik juga.. ringkas dan mudah juga kan :)
Bahrain Bahrain 15 September, 2016 01:05
Hashtag tu yang penting. hehehe
Seri nian Seri nian 15 September, 2016 10:47
Berniaga perlu rajin...zaman skrg semua kene snap gambo dan hastag...senang je lagi ada instagram
Pha Is Pha Is 17 September, 2016 17:33
nice share.. bab hashtag tu tak berniga pun penting jugak.. kalau nk ramai org like.. hehehe
Uncle Zuan Uncle Zuan 18 September, 2016 23:34
gambar tu memang nak jual apa apa pun menjadi elemen yang penting kan
Bro Framestone Bro Framestone 21 September, 2016 07:58
Dulu boleh la dapat beratus like dekat IG. Sekarang nie, 5 minit upload dah krik krik krik...

Kejamnya kau Instagram....
Noriza Abdul Rahman Noriza Abdul Rahman 21 September, 2016 11:02
IG memang mainan gen Y, so nak tak nak kena ikut flow diorang la kalau nk bisnes
Jie Susanos Jie Susanos 28 September, 2016 10:29
haha..sronok pulak main IG ni.. dan tringin nak berniaga di instagram..
Jie Susanos Jie Susanos 28 September, 2016 10:43
xpe bro..mungkin satu hari nanti tringin berniaga online. boleh cuba bisnes di instagram..
Jie Susanos Jie Susanos 28 September, 2016 12:47
Panduan berniaga di instagram mmg harus ada dalam poket jika nak IGshop..
Jie Susanos Jie Susanos 28 September, 2016 12:49
terbaik la uncle bljr copywriting, nak bisnes di instagram ke..hehe
Jie Susanos Jie Susanos 28 September, 2016 12:50
sama2.. yup..seni tak dpt dipisahkan dalam berniaga di instagram atau bidang apa-apa pun..
Jie Susanos Jie Susanos 28 September, 2016 13:03
haha..

try plak guna instagram bro..bisnes di instagram, kan..
Jie Susanos Jie Susanos 29 September, 2016 23:35
btul plak bro khir..jie baca panduan berniaga di instagram..rasa tertarik trus nak berniaga online ni..hehe
Jie Susanos Jie Susanos 29 September, 2016 23:41
#jiesusanos utk bisnes di instagram..hehe
Jie Susanos Jie Susanos 30 September, 2016 00:12
senang ye kak..jie baru ambik tahu berniaga di instagram ni..
Jie Susanos Jie Susanos 30 September, 2016 00:18
huhu..btul gak tu tuan..bukan saja untuk bisnes di instagram..
Jie Susanos Jie Susanos 30 September, 2016 11:41
angle foto kena ok nak berniaga di instagram..
Jie Susanos Jie Susanos 30 September, 2016 12:13
hbat dulu bro..jie nak dpt like pun susah..tapi xpe ada panduan bisnes di instagram ni kena cuba..
Jie Susanos Jie Susanos 30 September, 2016 12:28
huhu..kene folllow smua lapisan nak berniaga ni lebih2 lagi bisnes di instagram..
Oyong Ilham Oyong Ilham 01 Oktober, 2016 07:34
saya harus coba ni tips tips yang diberikan ..semoga bisa berhasil....
nurul fatin adiana nurul fatin adiana 18 Oktober, 2016 18:01
sy pun ade ig..rmi ngat budak2 remaja ade ig...pun bru bertatih lg
umiadam umiadam 05 November, 2016 10:16
tips terbaik. kena cuba... sebab ada bisnes buat melalui IG jugak