11 September 2016

Tips Terbaik Berniaga Di Instagram


Tips Terbaik Berniaga Di Instagram. Artikel pasal instagram lagi, aku harap anda tidak kisah atau boring..hehe. lanjutan dari dua artikel pasal berniaga di instagram atau bisnes di instagram. Anda pasti kena baca di sini (Klik)..

Aku baru tahu fungsi #hashtag..haha..

Rasa kunonya aku, sejak berbulan-bulan lagi kalau buka fb atau instagram mesti ada yang letak #hashtag. Bagus ada fungsi ini, suatu keperluan bagi yang nak menjual di instagram atau di media sosial lain..


Tips Terbaik Berniaga Di Instagram


Tips Terbaik Berniaga Di Instagram

Sedikit penkongsian tips bisnes di instigram yang dapat di kongsikan untuk jejaka atau gugirl awesome di luar sana. Sumber ini diambil melalui info-info di sekitar dan intenet serta melalui sedikit pengalaman berurusan dengan penjual di instagram..

  • Jangan malas jawab pertanyaan
  • Angle foto menarik
  • #hashtag
  • Asingkan instagram personal dengan bisnes
  • Teknik copywritting
  • Mesra pengguna
  • Ebook panduan berniaga di instagram

1. Jangan malas jawab pertanyaan

Emm, aku masih tertunggu lagi pertanyaan yang belum dijawab walaupun sudah beberapa hari berlalu, mungkin ownernya sibuk. Selalunya soalan sama yang biasa dituju, mungkin sebab tu kot malas nak jawab..


Anda tidak boleh buat macam tu..

Jadi..

Selalu jawab pertanyaan prospek anda..


2. Angle foto menarik

Yup, siapa nak berniaga di instagram wajib kena belajar ambil foto awesome dan menarik. Cari la sudut mana-mana janji foto cantik. Kalau tidak pandai sangat, boleh jer upah orang..


3. #hashtag

Hashtag seperti kata carian / keyword untuk memudahkan pencarian oleh pelanggan atau pengguna instagram. Buat hashtag sendiri sesuai dengan produk anda..


4. Asingkan instagram personal dengan bisnes

Ramai tengok rakan-rakan blogger buat bisnes di instagram ada dua akaun. satu personal, satu lagi untuk bisnes. Mudah untuk pelanggan tengok produk, contoh instagram yui collection..


5. Teknik copywritting

Ini kena belajar teknik ayat-ayat power nak mempergaruhi pelanggan terus tengok produk anda dan terus menjadi pelanggan anda. Jika anda sudah ada skill ini, seharusnya gunakan dalam bisnes anda itu..


6. Mesra pengguna

haha, siapa yang buat bisnes mesti mesra, kan. itu jer..


7. Ebook panduan berniaga di instagram

panduan ini sebagai rujukan untuk anda nak mulakan bisnes di instagram atau yang sudah bisnes tapi masih mengalami kerugian. Boleh dapatkan ilmu tersebut..


Cukup la sedikit tips berniaga di instagram yang dapat dikongsikan untuk anda semua. Nak tahu rujukan penuh berniaga di instagram, boleh klik panduan melalui pautan tersebut..



29 comments:

  1. lepas memang nak main IG semula kerana jika tak buat begitu..ketinggalan zaman pulak dah

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha..sronok pulak main IG ni.. dan tringin nak berniaga di instagram..

      Padam
  2. Teman tak ada ig pun... FB personal pun tak terus dengan baik...

    BalasPadam
    Balasan
    1. xpe bro..mungkin satu hari nanti tringin berniaga online. boleh cuba bisnes di instagram..

      Padam
  3. boleh jadi panduan kepada sesiapa yang gunakan medium IG

    BalasPadam
    Balasan
    1. Panduan berniaga di instagram mmg harus ada dalam poket jika nak IGshop..

      Padam
  4. tak master lagi bab copywriting ni. masih dalam peringkat pelajaran :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. terbaik la uncle bljr copywriting, nak bisnes di instagram ke..hehe

      Padam
  5. Berniaga di setiap platform perlukan seni.

    Terima kasih atas tips instagram diatas

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama2.. yup..seni tak dpt dipisahkan dalam berniaga di instagram atau bidang apa-apa pun..

      Padam
  6. tak berapa kenan guna instagram.

    guna blog lagi senang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha..

      try plak guna instagram bro..bisnes di instagram, kan..

      Padam
  7. Ig ni menarik juga.. ringkas dan mudah juga kan :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. btul plak bro khir..jie baca panduan berniaga di instagram..rasa tertarik trus nak berniaga online ni..hehe

      Padam
  8. Hashtag tu yang penting. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. #jiesusanos utk bisnes di instagram..hehe

      Padam
  9. Berniaga perlu rajin...zaman skrg semua kene snap gambo dan hastag...senang je lagi ada instagram

    BalasPadam
    Balasan
    1. senang ye kak..jie baru ambik tahu berniaga di instagram ni..

      Padam
  10. nice share.. bab hashtag tu tak berniga pun penting jugak.. kalau nk ramai org like.. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhu..btul gak tu tuan..bukan saja untuk bisnes di instagram..

      Padam
  11. gambar tu memang nak jual apa apa pun menjadi elemen yang penting kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. angle foto kena ok nak berniaga di instagram..

      Padam
  12. Dulu boleh la dapat beratus like dekat IG. Sekarang nie, 5 minit upload dah krik krik krik...

    Kejamnya kau Instagram....

    BalasPadam
    Balasan
    1. hbat dulu bro..jie nak dpt like pun susah..tapi xpe ada panduan bisnes di instagram ni kena cuba..

      Padam
  13. IG memang mainan gen Y, so nak tak nak kena ikut flow diorang la kalau nk bisnes

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhu..kene folllow smua lapisan nak berniaga ni lebih2 lagi bisnes di instagram..

      Padam
  14. saya harus coba ni tips tips yang diberikan ..semoga bisa berhasil....

    BalasPadam
  15. sy pun ade ig..rmi ngat budak2 remaja ade ig...pun bru bertatih lg

    BalasPadam
  16. tips terbaik. kena cuba... sebab ada bisnes buat melalui IG jugak

    BalasPadam