23 Ogos 2016

Sikit-Sikit Tambah Income Dengan Blog

Sikit-Sikit Tambah Income Dengan Blog. Untungnya jika anda ada blog, boleh la buat tambah income setiap bulan secara sambilan atau kerjaya sepenuh masa. Kalau aku, secara sambilan sahaja..

Bagaimana pulak dengan anda ?

Income di blog ini ada pelbagai cara untuk mendapatkan hasil, ada beberapa skill yang boleh anda pelajari. Anda boleh google, banyak sahabat-sahabat blogger yang kongsikan cara buat duit dengan blog..

Selain itu, anda juga dapat rujuk artikel dalam blog ini..huhu..


Tambah Income Dengan Blog



Cara Tambah Income Dengan Blog

Jika anda nak tahu, blog ini wujud sejak tahun 2012 lagi tapi tahun ini baru dapat jana income melaluinya. Sebab, aku baru tahu cara nak dapatkan hasil melalui blog. Ada rezeki, boleh la sikit-sikit dapat duit setiap bulan..


Antara cara yang boleh digunakan untuk buat duit dengan blog..
  • Affiliate
  • Iklan contoh adsense
  • adventorial
  • Contest
  • Giveaway
  • Bina web
  • Dan sebagainya..

Tapi...

Income yang selalu aku dapat melalui Affiliate, aku fokus dalam teknik ini dahulu. Teknik lain aku kurang mahir lagi, contoh iklan adsense. walaupun blog ini ada iklan adsense tapi income yang diperolehi sedikit saja..


Anda Nak Belajar Teknik Afiliate

Jika anda berminat nak tambah income dengan blog, anda boleh belajar melalui blogger Ahmad Faiz. Beliau telah lama berada dalam dunia afiliate, income yang diperolehi pun entah dah berapa banyak..

Dan..

Beliau telah mengeluarkan ebook sendiri "Panduan Lengkap Buat Duit Blog"..

Isi kandungan panduan tersebut..

  • Modul 1 - Pengenalan blog
  • Modul 2 - Strategi blogging
  • Modul 3 - Panduan bina blog
  • Modul 4 - Rahsia buat duit dengan blog
  • Modul 5 - Teknik promosi blog
  • Modul 6 - Tips jana idea tanpa henti
  • Modul 7 - Tips hasilkan blog hebat

Jika berminat, boleh la miliki..


Jangan Cepat Nak Dapat Hasil

Andaikan lah anda promosi apa-apa produk affiliate, jangan cepat nak dapatkan hasilnya. Anda promosi hari ini, esok nak dapatkan terus hasilnya. Tamak, kan. Jangan ada sifat itu, nanti anda kecewa dan terus tutup blog..

Bagi la masa artikel anda itu. In Sha Allah, jika kena dengan cara, ada la salenya..

Buat anda ingin tambah income dengan blog, boleh miliki panduan dengan klik pautan tersebut..





32 comments:

  1. dapat jugak pendapatan sampingan dengan berblog ni. best.. yang penting usaha!

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup..kerja online ni kena ada usaha..bru ada hasil..

      Padam
  2. Assalammualaikum... jiesusanos,

    Terima kasih tip2 nie... setakat nie mselim3 pakai nuffnang aje... hehehe... insaallah affiliate nie kalau kena gaya boleh menjana income yang baik.

    mselim3

    BalasPadam
    Balasan
    1. wslam selim..xpa pakai yang mana2 pun..jie pun pakai iklan di blog..xkisah la jamji boleh buatt tambah income online..

      Padam
  3. Balasan
    1. best jgak la buat duit dengan blog ni..

      Padam
  4. seronok tu dpt duit tepi kan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. terget buat duit dengan blog tinggi kak..hehe

      Padam
  5. okeh.

    blog ni jadi lebih kemas.

    bagus.

    BalasPadam
    Balasan
    1. em..ini pun tunjuk ajar di bro..

      baru tahu mcm mana nak buat duit online..

      Padam
  6. sayan juga teringin nak dapat duit dari blog

    BalasPadam
    Balasan
    1. cuba jer bro..

      dengan skill bro hanafi..xde masalah buat duit dengan blog..

      Padam
  7. Teman tulis blog, hobi jer... Tak terfikir pulak nak buat duit...😋

    BalasPadam
    Balasan
    1. teman pulak guna blog nak cari side income sikit2..

      Padam
  8. Blogger bijak biasa memang akan menjana duit dgn berblog

    BalasPadam
  9. buat je jangan rasa takut kalau susah sangat beli ebook hii...

    BalasPadam
  10. Seronok duduk rumah saja boleh buat duit. Alhamdulillah, walaupun tak banyak sangat dapat duit dari blogging ni, tapi ada juga sen yang aku dapat. Setiap sen yang masuk pun rasa bersyukur sangat. All the best, Jie !

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mcm Tu la Ayuni..setiapsen2 yg berharga..hehe..

      susah jgak nak buat duit online dengan blog ni..

      Padam
  11. Promosi guna blog ni memang perlukan masa. Yang tak sabar memang kurang sesuai. Banyak dah blog yang dah terkubur sebab tak ada hasil. Blog aku pun banyak yang dah terkubur sebab tak generate income ha ha

    BalasPadam
    Balasan
    1. huuhu..tak sangka bro sabree ada byk blog..

      Padam
  12. Berblog mmg seronok, apatah lagi jika dapat income yg baik darinya kan... semoga terus sukses Jie... aamiin. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. bro khir lagi untung dpt event sokmo..huhu

      gini jer gaya buat duit dengan blog..

      Padam
  13. Balasan
    1. haha..baru sen2 dh panggil sifu..apa la..hehe..

      salam kenal nyna..tq baca artikel buat duit dengan blog ni..

      Padam
  14. Balasan
    1. kalau jadi sifu buat duit online hebat la..

      Padam
  15. Saya tak lepas semacam nak apply Adsense.. naik jenuh dah rasa nya.. haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha..jie pun hampir naik jenuh gak..apa la adsense ni.. nasib baik bagi gak..boleh la buat duit dengan blog gak..

      Padam
  16. seronok dapat side income!

    BalasPadam
    Balasan
    1. sronok boleh buat duit dengan blog..

      Padam