Sikit-Sikit Tambah Income Dengan Blog

Sikit-Sikit Tambah Income Dengan Blog. Untungnya jika anda ada blog, boleh la buat tambah income setiap bulan secara sambilan atau kerjaya sepenuh masa. Kalau aku, secara sambilan sahaja..

Bagaimana pulak dengan anda ?

Income di blog ini ada pelbagai cara untuk mendapatkan hasil, ada beberapa skill yang boleh anda pelajari. Anda boleh google, banyak sahabat-sahabat blogger yang kongsikan cara buat duit dengan blog..

Selain itu, anda juga dapat rujuk artikel dalam blog ini..huhu..


Tambah Income Dengan Blog



Cara Tambah Income Dengan Blog

Jika anda nak tahu, blog ini wujud sejak tahun 2012 lagi tapi tahun ini baru dapat jana income melaluinya. Sebab, aku baru tahu cara nak dapatkan hasil melalui blog. Ada rezeki, boleh la sikit-sikit dapat duit setiap bulan..


Antara cara yang boleh digunakan untuk buat duit dengan blog..
  • Affiliate
  • Iklan contoh adsense
  • adventorial
  • Contest
  • Giveaway
  • Bina web
  • Dan sebagainya..

Tapi...

Income yang selalu aku dapat melalui Affiliate, aku fokus dalam teknik ini dahulu. Teknik lain aku kurang mahir lagi, contoh iklan adsense. walaupun blog ini ada iklan adsense tapi income yang diperolehi sedikit saja..


Anda Nak Belajar Teknik Afiliate

Jika anda berminat nak tambah income dengan blog, anda boleh belajar melalui blogger Ahmad Faiz. Beliau telah lama berada dalam dunia afiliate, income yang diperolehi pun entah dah berapa banyak..

Dan..

Beliau telah mengeluarkan ebook sendiri "Panduan Lengkap Buat Duit Blog"..

Isi kandungan panduan tersebut..

  • Modul 1 - Pengenalan blog
  • Modul 2 - Strategi blogging
  • Modul 3 - Panduan bina blog
  • Modul 4 - Rahsia buat duit dengan blog
  • Modul 5 - Teknik promosi blog
  • Modul 6 - Tips jana idea tanpa henti
  • Modul 7 - Tips hasilkan blog hebat

Jika berminat, boleh la miliki..


Jangan Cepat Nak Dapat Hasil

Andaikan lah anda promosi apa-apa produk affiliate, jangan cepat nak dapatkan hasilnya. Anda promosi hari ini, esok nak dapatkan terus hasilnya. Tamak, kan. Jangan ada sifat itu, nanti anda kecewa dan terus tutup blog..

Bagi la masa artikel anda itu. In Sha Allah, jika kena dengan cara, ada la salenya..

Buat anda ingin tambah income dengan blog, boleh miliki panduan dengan klik pautan tersebut..





{ 32 comments.. read them below or add one }

umi adam faris umi adam faris 23 Ogos, 2016 12:09
dapat jugak pendapatan sampingan dengan berblog ni. best.. yang penting usaha!
Mohd Selim Zainal Mohd Selim Zainal 23 Ogos, 2016 12:39
Assalammualaikum... jiesusanos,

Terima kasih tip2 nie... setakat nie mselim3 pakai nuffnang aje... hehehe... insaallah affiliate nie kalau kena gaya boleh menjana income yang baik.

mselim3
Nurfaezah Abdullah Nurfaezah Abdullah 23 Ogos, 2016 12:44
bestnye dpt income melalui blog
maria maria 23 Ogos, 2016 16:02
seronok tu dpt duit tepi kan...
titan titan 24 Ogos, 2016 02:16
okeh.

blog ni jadi lebih kemas.

bagus.
Hero Borneo Hero Borneo 24 Ogos, 2016 02:35
sayan juga teringin nak dapat duit dari blog
Izni Hafiz Abdul Rashid Izni Hafiz Abdul Rashid 24 Ogos, 2016 08:47
Teman tulis blog, hobi jer... Tak terfikir pulak nak buat duit...😋
Kakzakie Purvit Kakzakie Purvit 24 Ogos, 2016 09:46
Blogger bijak biasa memang akan menjana duit dgn berblog
suri suri 24 Ogos, 2016 14:43
buat je jangan rasa takut kalau susah sangat beli ebook hii...
TunSha Ayunie TunSha Ayunie 24 Ogos, 2016 23:52
Seronok duduk rumah saja boleh buat duit. Alhamdulillah, walaupun tak banyak sangat dapat duit dari blogging ni, tapi ada juga sen yang aku dapat. Setiap sen yang masuk pun rasa bersyukur sangat. All the best, Jie !
sabree hussin sabree hussin 26 Ogos, 2016 23:23
Promosi guna blog ni memang perlukan masa. Yang tak sabar memang kurang sesuai. Banyak dah blog yang dah terkubur sebab tak ada hasil. Blog aku pun banyak yang dah terkubur sebab tak generate income ha ha
Khir Khalid Khir Khalid 27 Ogos, 2016 01:05
Berblog mmg seronok, apatah lagi jika dapat income yg baik darinya kan... semoga terus sukses Jie... aamiin. :)
Hafizul Hafizul 29 Ogos, 2016 08:53
Saya tak lepas semacam nak apply Adsense.. naik jenuh dah rasa nya.. haha..
umiadam umiadam 29 Ogos, 2016 17:50
seronok dapat side income!
Jie Susanos Jie Susanos 02 September, 2016 20:43
mnarik buat duit online ni yui..
Jie Susanos Jie Susanos 02 September, 2016 21:12
yup..kerja online ni kena ada usaha..bru ada hasil..
Jie Susanos Jie Susanos 02 September, 2016 21:16
wslam selim..xpa pakai yang mana2 pun..jie pun pakai iklan di blog..xkisah la jamji boleh buatt tambah income online..
Jie Susanos Jie Susanos 03 September, 2016 17:40
best jgak la buat duit dengan blog ni..
Jie Susanos Jie Susanos 03 September, 2016 21:20
terget buat duit dengan blog tinggi kak..hehe
Jie Susanos Jie Susanos 03 September, 2016 21:34
em..ini pun tunjuk ajar di bro..

baru tahu mcm mana nak buat duit online..
Jie Susanos Jie Susanos 03 September, 2016 21:37
cuba jer bro..

dengan skill bro hanafi..xde masalah buat duit dengan blog..
Jie Susanos Jie Susanos 03 September, 2016 21:59
teman pulak guna blog nak cari side income sikit2..
Jie Susanos Jie Susanos 04 September, 2016 07:48
Mcm Tu la Ayuni..setiapsen2 yg berharga..hehe..

susah jgak nak buat duit online dengan blog ni..
Jie Susanos Jie Susanos 04 September, 2016 07:50
bro khir lagi untung dpt event sokmo..huhu

gini jer gaya buat duit dengan blog..
Jie Susanos Jie Susanos 04 September, 2016 07:51
haha..baru sen2 dh panggil sifu..apa la..hehe..

salam kenal nyna..tq baca artikel buat duit dengan blog ni..
Jie Susanos Jie Susanos 04 September, 2016 07:52
kalau jadi sifu buat duit online hebat la..
Jie Susanos Jie Susanos 04 September, 2016 07:58
huuhu..tak sangka bro sabree ada byk blog..
Jie Susanos Jie Susanos 04 September, 2016 07:59
haha..jie pun hampir naik jenuh gak..apa la adsense ni.. nasib baik bagi gak..boleh la buat duit dengan blog gak..
Jie Susanos Jie Susanos 04 September, 2016 08:24
sronok boleh buat duit dengan blog..