Kejayaan Portugal Di EURO 2016

Kejayaan Portugal Di EURO 2016. Semalam adalah detik yang bersejarah untuk pasukan bola sepak Portugal, kejayaan muncul juara di euro 2016. Final antara France vs Portugal..

Muncul juara di gelangang tuan rumah France..

Sepak mula antara pukul 3 pagi (waktu Malaysia) yang pastikan sukar untuk menonton secara live, hanya yang kuat semangat jer dapat berjaga malam. Aku tak sanggup nak berjaga malam..hehe, mujur la ada siaran ulangan pagi takdi..

Keputusan Final France vs Portugal Di Euro 2016

Keputusan Final France vs Portugal Di Euro 2016

Di atas kertas, France yang disebut-sebut akan menjadi juara edisi kali ini, di tambah lagi selaku tuan rumah dan di gelanggang sendiri. Tapi begitu la, bola itu bulat, apa-apa pun boleh berlaku..

Tahniah untuk Portugal..

Tengok di awal permainan, slow jer Portugal main. Lebih-lebih lagi kecederaan yang menimpa Ronaldo di awal-awal permainan, rasa macam akan kalah jer..hehe. Dan penguasaan bola pun lebih pada skuad France..

Foto Kejayaan Portugal Di EURO 2016





Kejayaan ini pasti akan menaikkan lagi martabat Portugal di mata dunia, menjadi salah satu skuad yang di geruni di dunia. Soalan untuk anda.. Pernah tak sebelum ini Portugal menjadi juara di euro ?..

Apa yang pasti, euro kali ini pasti akan menaikkan nama seperti Antoine Griezmann, Ronaldo, Nani, Sahko, Renato Sanches dan Eder..

Tamatnya Euro 2016

Dan..

Berakhir la sudah euro kali ini, tak sangka nama-nama besar seperti Jerman dan Sepanyol pun tewas...

Tapi..

Aku happy..

Portugal menjadi juara..hehe..





{ 17 comments.. read them below or add one }

Afif Rayyan Afif Rayyan 12 Julai, 2016 01:12
Tahniah kepada portugal..
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI 12 Julai, 2016 09:21
nsb bek tak minat. jd tak amk tau sgt..ekeke
slmt hari raya.
mrhanafi mrhanafi 12 Julai, 2016 22:17
saya tak sempat tengok..feel dengan bola sepak ada kurang sedkit sejak dua menjak ini
ikhwan yusuff ikhwan yusuff 14 Julai, 2016 12:11
mmg baiklah.. bajet jerman blh gi final tapi.. hahahah.. :D
Aku Penghibur Aku Penghibur 14 Julai, 2016 22:30
seronok giller portugal menang
titan titan 15 Julai, 2016 17:31
portugal lebih layak menang.

nampak bersungguh depa nak menang.
sabree hussin sabree hussin 15 Julai, 2016 22:53
Aku tak follow Euro ni, tau2 je Portugal dah menang ha ha
Jie Susanos Jie Susanos 16 Julai, 2016 16:50
nti boleh cek abg mnat bola la..
Jie Susanos Jie Susanos 16 Julai, 2016 16:51
btul tu..jie blik kg bru ada feel nk tgk bola..tgk rmai2 bru best..
Jie Susanos Jie Susanos 16 Julai, 2016 17:10
haha..gua pun layan gitu2 jer..
Noriza Rahman Noriza Rahman 13 Ogos, 2016 16:22
Dari dulu pun saya memang support dan vote portugal menang euro..tahniah my feveret team