Berniaga Air Balang Di Musim Perayaan

Berniaga Air Balang Di Musim Perayaan. Hari raya pertama memang aku menikmati erti raya. Dan hari kedua bila balik rumah mertua di Bukit Bunga, Kelantan. Sibuk la wife dan family, meeting strategik nak berniaga di pusat jualan Bukit Bunga..

Di musim perayaan memang ramai la pengunjung, jalan pun jem. Siapa yang pernah melaluinya pasti tahu keadaan. Tapi biasa la di musim perayaan, di mana-mana pun ada kesesakan lalu lintas..


Berniaga Air Balang Di Musim Perayaan


Pentingnya Berniaga Di Tempat Yang Sesuai

Di pusat jualan Bukit Bunga ini memang sesuai la untuk berniaga, menjadi tempat persinggahan untuk pulang ke kampung atau ke tempat bekerja. Kali ini family wife rebut peluang untuk Menjual Air Balang dan sosej bakar..

Cuti raya memang dapat untung berganda sikit..

Di musim cuti sekolah atau perayaan, biasanya kami akan berniaga. Sudah ada tapak yang sesuai, rugi pulak kalau dibiarkan. Di musim-musim bergini la kita nak cari duit, ada duit lebih sikit, boleh la pergi melancong..haha..

Jadi..

salah satu faktor nak mulakan bisnes aiskrim, cari tempat yang sesuai..


Berniaga Air Balang Di Musim Perayaan


Hanya 3 Jenis Air Balang

Ceria tak tuan yang berniaga tu, isteri Jie kalau dapat berniaga muka bersiri-siri. Minat berniaga, mungkin sebab dari kecil ikut ibunya berniaga. Bila kita minat, buat apa pun suka..

Air Balang jenis apa anda suka ?

Aku suka Jus Asam Boi..

Anda..

Dari dulu lagi, bila bisnes air balang. wajib 3 jenis air ini, air asam boi, jagung dan laici. Permintaannya memang ramai, beberapa kali tabah air tersebut. untuk anda, jika nak belajar buat jus air balang, boleh belajar dalam "Panduan Air Balang" ini..


Seronok Berniaga

Dulu aku tak tahu langsung berniaga tapi semenjak tolong family wife berniaga. Semakin seronok pulak, teringin nak berniaga walaupun kecil-kecilan. In Sha Allah suatu hari nanti..hehe..

Semua sesuai buat bisnes air balang cuma tak tahu untuk memulakannya. Jika anda berminat, aku syorkan anda dapatkan panduan tersebut. Klik jer banner di bawah..


{ 35 comments.. read them below or add one }

Hanafi Abdullah Hanafi Abdullah 19 Julai, 2016 00:46
jual air memang kuat untung tau!
Faizal Zaman Faizal Zaman 19 Julai, 2016 01:53
wohaa....mcm sedap je air jagung tuh...
Afif Rayyan Afif Rayyan 19 Julai, 2016 01:59
Kalau dapat berniaga air balang kat tepi highway masa tengah jem lagi best.. ehehe
paridah paridah 19 Julai, 2016 10:41
KALAU RAJIN REZEKI MELIMPAH DLM NIAGA WALAU KECIL SAJA USAHANYA
Mang Lembu Mang Lembu 19 Julai, 2016 13:38
berniaga air minuman segar tentu sangat menguntungkan, karena semua orang pasti membutuhkan kesegaran.

Salam sehat dan ceria selalu ya kak
azzahairi sulaiman azzahairi sulaiman 19 Julai, 2016 14:09
Jus asam boi memang sedap. Ada rase masam manis...perghh
Farrah MF Farrah MF 19 Julai, 2016 19:57
Jual air balang memang sesuai sangat kat kawasan tumpuan ramai orang :)
Khir Khalid Khir Khalid 20 Julai, 2016 00:13
Wahh seronok tengok... semoga sentiasa dicurahkan rezeki keuntungan berlipat ganda dan terus sukses... aamiin.. :) :)
reezluv reezluv 21 Julai, 2016 23:34
skrg dah musim hujan, mungkin payah sikit..kalau musim panas kompem laju
mrhanafi mrhanafi 22 Julai, 2016 07:14
margin untung jual air sangat tinggi..tu la sangat berbaloi
Dkna Abza Dkna Abza 22 Julai, 2016 07:57
hari tu lalu bukit bunga, dari kedah nak balik kb..tak singgah sebab lokasi ni memang sesak..lalu slow jer situ.. next time, boleh la singgah. memang jual kat sini sokmo ??
Kakzakie Purvit Kakzakie Purvit 22 Julai, 2016 08:01
Kakak rasa dah makin ramai yg buat ni Jie
Masa ramadhan laaagi ramai
Sekarang kat majlis kahwin org panggil ikut berapa jenis nak
Memang untung..
Hafizul Hafizul 22 Julai, 2016 23:18
Haha.. seronok berniaga ni.. semoga dimurahkan rezeki sokmo... aminnn
umi adam faris umi adam faris 23 Julai, 2016 16:44
berniaga air balang memang best. dan saya suka berniaga. bila dah ada anak ni niaga online jela..
Jie Susanos Jie Susanos 24 Julai, 2016 17:23
bisnes balang air mmg untung..
Jie Susanos Jie Susanos 24 Julai, 2016 17:33
semoga siapa yg buat bisnes air balang stiasa untung..
Jie Susanos Jie Susanos 24 Julai, 2016 17:51
haha..bisnes air balang time jem..
Jie Susanos Jie Susanos 24 Julai, 2016 18:59
bisnes air balang stiasa sgar..

kak pun kena ceria slalu...
Jie Susanos Jie Susanos 24 Julai, 2016 19:15
huhu..bro khir mmg terbaik..smoga khir pun stiasa sukses..
Jie Susanos Jie Susanos 24 Julai, 2016 19:17
huhu..bisnes air balang musim hjan slow skit..
Jie Susanos Jie Susanos 24 Julai, 2016 19:29
sape2 bleh cuba bisnes air balang..
Jie Susanos Jie Susanos 24 Julai, 2016 19:42
huhu..margin untung tinggi tu kak..
Jie Susanos Jie Susanos 24 Julai, 2016 20:10
dorang jer sronok berniaga..gua tgk jer..huhu
Jie Susanos Jie Susanos 24 Julai, 2016 20:11
jie pun sika tgkorang berniaga..hehe..nak cuba bisnes air balang..
aRz MoHa aRz MoHa 26 Julai, 2016 14:01
owh berniaga di bukit bunga...selalu balik ke terengganu memang singgah di bukit bunga...tapi tak pernah terserempak...bulan puasa balik nak dekat raya ja...tapi tak berhenti pula kat bukit bunga...straight jer nak cepat sampai
sabree hussin sabree hussin 26 Julai, 2016 15:18
Wah musim perayaan pun masih tetap sesuai nak buat bisnes ya
hainom OKje hainom OKje 26 Julai, 2016 19:05
Berniaga ni seronok kalau ada org yg beli. Kalau rugi tu yg terus tak de mood hihi.... Saya tak pernah berniaga so mmg tak de pengalaman
Suria Lekatlekit Suria Lekatlekit 27 Julai, 2016 19:33
orang berniaga kena bijak ambil kesempatan. Musim cuti memang musim yang orang suka berjalan jalan jadi pilihan mereka membeli je
raihanah raihanah 28 Julai, 2016 09:27
bisnes air balang bila2 pun laku je sebenarnya kan