19 Julai 2016

Berniaga Air Balang Di Musim Perayaan

Berniaga Air Balang Di Musim Perayaan. Hari raya pertama memang aku menikmati erti raya. Dan hari kedua bila balik rumah mertua di Bukit Bunga, Kelantan. Sibuk la wife dan family, meeting strategik nak berniaga di pusat jualan Bukit Bunga..

Di musim perayaan memang ramai la pengunjung, jalan pun jem. Siapa yang pernah melaluinya pasti tahu keadaan. Tapi biasa la di musim perayaan, di mana-mana pun ada kesesakan lalu lintas..


Berniaga Air Balang Di Musim Perayaan


Pentingnya Berniaga Di Tempat Yang Sesuai

Di pusat jualan Bukit Bunga ini memang sesuai la untuk berniaga, menjadi tempat persinggahan untuk pulang ke kampung atau ke tempat bekerja. Kali ini family wife rebut peluang untuk Menjual Air Balang dan sosej bakar..

Cuti raya memang dapat untung berganda sikit..

Di musim cuti sekolah atau perayaan, biasanya kami akan berniaga. Sudah ada tapak yang sesuai, rugi pulak kalau dibiarkan. Di musim-musim bergini la kita nak cari duit, ada duit lebih sikit, boleh la pergi melancong..haha..

Jadi..

salah satu faktor nak mulakan bisnes aiskrim, cari tempat yang sesuai..


Berniaga Air Balang Di Musim Perayaan


Hanya 3 Jenis Air Balang

Ceria tak tuan yang berniaga tu, isteri Jie kalau dapat berniaga muka bersiri-siri. Minat berniaga, mungkin sebab dari kecil ikut ibunya berniaga. Bila kita minat, buat apa pun suka..

Air Balang jenis apa anda suka ?

Aku suka Jus Asam Boi..

Anda..

Dari dulu lagi, bila bisnes air balang. wajib 3 jenis air ini, air asam boi, jagung dan laici. Permintaannya memang ramai, beberapa kali tabah air tersebut. untuk anda, jika nak belajar buat jus air balang, boleh belajar dalam "Panduan Air Balang" ini..


Seronok Berniaga

Dulu aku tak tahu langsung berniaga tapi semenjak tolong family wife berniaga. Semakin seronok pulak, teringin nak berniaga walaupun kecil-kecilan. In Sha Allah suatu hari nanti..hehe..

Semua sesuai buat bisnes air balang cuma tak tahu untuk memulakannya. Jika anda berminat, aku syorkan anda dapatkan panduan tersebut. Klik jer banner di bawah..


35 comments:

  1. jual air memang kuat untung tau!

    BalasPadam
  2. Balasan
    1. semoga siapa yg buat bisnes air balang stiasa untung..

      Padam
  3. wohaa....mcm sedap je air jagung tuh...

    BalasPadam
  4. Kalau dapat berniaga air balang kat tepi highway masa tengah jem lagi best.. ehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha..bisnes air balang time jem..

      Padam
  5. KALAU RAJIN REZEKI MELIMPAH DLM NIAGA WALAU KECIL SAJA USAHANYA

    BalasPadam
  6. berniaga air minuman segar tentu sangat menguntungkan, karena semua orang pasti membutuhkan kesegaran.

    Salam sehat dan ceria selalu ya kak

    BalasPadam
    Balasan
    1. bisnes air balang stiasa sgar..

      kak pun kena ceria slalu...

      Padam
  7. Jus asam boi memang sedap. Ada rase masam manis...perghh

    BalasPadam
  8. Jual air balang memang sesuai sangat kat kawasan tumpuan ramai orang :)

    BalasPadam
  9. Wahh seronok tengok... semoga sentiasa dicurahkan rezeki keuntungan berlipat ganda dan terus sukses... aamiin.. :) :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhu..bro khir mmg terbaik..smoga khir pun stiasa sukses..

      Padam
  10. skrg dah musim hujan, mungkin payah sikit..kalau musim panas kompem laju

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhu..bisnes air balang musim hjan slow skit..

      Padam
  11. margin untung jual air sangat tinggi..tu la sangat berbaloi

    BalasPadam
    Balasan
    1. sape2 bleh cuba bisnes air balang..

      Padam
  12. hari tu lalu bukit bunga, dari kedah nak balik kb..tak singgah sebab lokasi ni memang sesak..lalu slow jer situ.. next time, boleh la singgah. memang jual kat sini sokmo ??

    BalasPadam
  13. Kakak rasa dah makin ramai yg buat ni Jie
    Masa ramadhan laaagi ramai
    Sekarang kat majlis kahwin org panggil ikut berapa jenis nak
    Memang untung..

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhu..margin untung tinggi tu kak..

      Padam
  14. Haha.. seronok berniaga ni.. semoga dimurahkan rezeki sokmo... aminnn

    BalasPadam
    Balasan
    1. dorang jer sronok berniaga..gua tgk jer..huhu

      Padam
  15. berniaga air balang memang best. dan saya suka berniaga. bila dah ada anak ni niaga online jela..

    BalasPadam
    Balasan
    1. jie pun sika tgkorang berniaga..hehe..nak cuba bisnes air balang..

      Padam
  16. owh berniaga di bukit bunga...selalu balik ke terengganu memang singgah di bukit bunga...tapi tak pernah terserempak...bulan puasa balik nak dekat raya ja...tapi tak berhenti pula kat bukit bunga...straight jer nak cepat sampai

    BalasPadam
  17. Wah musim perayaan pun masih tetap sesuai nak buat bisnes ya

    BalasPadam
  18. Berniaga ni seronok kalau ada org yg beli. Kalau rugi tu yg terus tak de mood hihi.... Saya tak pernah berniaga so mmg tak de pengalaman

    BalasPadam
  19. orang berniaga kena bijak ambil kesempatan. Musim cuti memang musim yang orang suka berjalan jalan jadi pilihan mereka membeli je

    BalasPadam
  20. bisnes air balang bila2 pun laku je sebenarnya kan

    BalasPadam