11 Jun 2016

Cara Buat Duit Dengan Blog

Tahu kah anda, blog semakin popular di Malaysia mahu pun di seluruh dunia. Setiap hari blog tumbuh bagaikan cendawan selepas hujan. Blog kini ibaratkan telah menjadi sumber rujukan, penkongsian maklumat, isu-isu semasa, cara buat duit dengan blog dan sebagainya..

Inovasi blog dalam pelbagai NICHI..

Dan..

Adanya blog, anda mampu mencari pendapatan sampingan. Buar Duit Dengan Blog ini ada dalam pelbagai sumber seperti pengiklanan, adventorial, contest, edit blog dan AFFILIATE..

Anda jugak boleh cuba kerja dari rumah dengan Jobdirumah..


Bagaimana Nak Berjaya Buat Duit Dengan Blog


Cara Buat Duit Dengan Blog

Macam itu la sorang blogger mencari income sama ada untuk diri sendiri atau keluarga. Ada yang sepenuh masa sebagai blogger dan ada secara part time. Ia mengikut diri anda, anda fokus atau sebaliknya..

Biasanya bila ada melawati sesebuah blog, perasan tak adanya banner yang bergerak-gerak di sidebar atau pun header. Ianya disebut pengiklanan, income dijana selepas ada klik pada iklan tersebut..

Contohnya Adsense, susah nak dapatkan kelulusan dari pihak adsense..

Tapi..

Hari ini kita nak fokuskan cara buat duit dengan blog sebagai affiliate. Mahu kah anda kalau lelaki macho ini kongsikan satu panduan supaya anda berhasil menambah income cuma dengan blog..

Review Panduan Buat Duit Dengan Blog

Panduan ini telah di tulis oleh Ahmad Faiz owner ahmadfaiz.com dan FaizAlias.com. Rasanya ramai yang mengenali beliau, muda-muda pun dah hebat. Antara isi kandungan panduan tersebut..
  • Modul 1 - Pengenalan blog
  • Modul 2 - Strategi blogging
  • Modul 3 - Panduan bina blog
  • Modul 4 - Rahsia buat duit dengan blog
  • Modul 5 - Teknik promosi blog
  • Modul 6 - Tips jana idea tanpa henti
  • Modul 7 - Tips hasilkan blog hebat

Bukti Komisen Dari Blog

Banyak bukti komisen yang beliau dapat dari program affiliate seperti Ashadee (tutup dah), klikjer, Tim infokerjaya dan sebagainya..

Sekarang ini handle web affiliate Serus Media. Anda boleh daftar sebagai agen. Ini membuktikan beliau sukses menjana income setiap bulan dengan blog. Screenshoot bukti tersebut..


langkah komisen dari blog

Satu jer la bukti komisen untuk tetapan anda semua, tak larat untuk masukkan semuanya sekali dalam artikel . Anda boleh tengok sendiri melalui panduan buat duit dengan blog ini..

Selepas memiliki dan membaca panduan tersebut, boleh lah bereksperiman sehingga berhasil mendapat komisen pertama. Masa tu anda akan tahu bertapa terujanya bila usaha kita membuatka hasil seperti artikel komisen ini..

Itu la bermula langkah kejayaan anda..

Sedikit penkongsian untuk anda, kalau ingin baca keseluruhan panduan tersebut, klik link yang disediakan. Panduan ini dalam bentuk PDF, ia akan dihantar dalam email anda. Anda download dan boleh baca samada di komputer atau smartphone..


36 comments:

  1. best kan kalo dpt jana duit melalui blog. tu memang salah satu niat saya berblog masa mula2 buat blog.

    BalasPadam
    Balasan
    1. niat nak dapat duit memang bagus melalui blog..tetapi niat untuk berkongsi ilmu melalui blog jauh lebih mulia...in shaa Allah

      Padam
    2. emm..baiasa la fae..ada blog apa salahnya gunakanpeluang tu buat duit sikit..

      tapi...

      kata2 bro hanafi lagi mulia..hehe

      Padam
  2. best kan kalo dpt jana duit melalui blog. tu memang salah satu niat saya berblog masa mula2 buat blog.

    BalasPadam
  3. blog MG dulu mmg boleh buat duit tp lepas kena sekat dgn skmm tu merudum teruk sgt ..ni tgh proses nk naik balik..huhu

    BalasPadam
  4. kalau rezeki baik, in shaa allah mudah buat duit dengan berblog ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada org mudahjer buar duit dgn blog..

      Padam
  5. Buat duit dengan blog mmg satu jalan jana income yg strategik, juga meningkatkan kredebiliti tuan punya blog itu sendiri... All the best Jie... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. cam bro khir la..makin hbat skrg ni..

      Padam
  6. Memang seronok kalau berjaya buat duit dengan hanya ber Blog... Tapi, perlu juga ingat content blog tu biarlah bermanfaat...

    BalasPadam
    Balasan
    1. btul tu izni..jie pun tgh praktik nk bagi content blog yg bermanfaat..

      Padam
  7. Satu blog boleh dapat RM300 - RM600 sebulan, kalau ada 4 - 5 blog, fuh lumayan jugak :D

    Macam gaji seorang executive dah

    BalasPadam
    Balasan
    1. hbt bleh buat cam tu..tuan boleh ea..hihi

      Padam
  8. Cambest je nie.. nak try jugakla

    BalasPadam
  9. perkongsian yang menarik...teruskan update

    BalasPadam
  10. kalau dapat memang best sangat-sangat sebab hasil kerja yang suka kita buat

    BalasPadam
  11. benda ni, kena rajin aje.

    tak rajin, memang tak dapat la.

    BalasPadam
  12. kena dengan caranya, blog boleh dijadikan sumber utama income

    BalasPadam
  13. Banyak manfaat sebenarnya dengan blog nie. Kita boleh jana pendapatan sambil menyebarkan maklumat..

    BalasPadam
    Balasan
    1. btul cara menyampaiannya..bolehpergi jauh..

      Padam
  14. adsense aku sampai sekarang tak approve..huhuh..jeles tgk blog nie ada iklan adsense..huhuh..ada tips nak bg lulus?

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhu..susah jgak nak dptkan adsense ni..kalau tips cuba la buat blog bhasa inggeris..

      Padam
  15. Huhu..alhamdulillah.. komisen blog dah habis buat belanja.. kalau simpan, rasanya cecah ribu riban dah..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Fuh lumayan bro buat duit menggunakan blog..

      Tahniah..

      Padam
  16. saya tak pernah lagi try affiliate tuk buat duit dari blog...selamanya ni saya pakai email marketing jak...apa2 pun terima kasiha atas perkongsian....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Email markering lg power..jie bru bljr buat duit dengan blog..

      Padam
  17. Hebatlah awak ni, saya newbie dan baru dalam dunia affiliate yg tengah belajar kaut komisen..bagus info ni..tahniah jugak..

    BalasPadam