Cara Buat Duit Dengan Blog

Tahu kah anda, blog semakin popular di Malaysia mahu pun di seluruh dunia. Setiap hari blog tumbuh bagaikan cendawan selepas hujan. Blog kini ibaratkan telah menjadi sumber rujukan, penkongsian maklumat, isu-isu semasa, cara buat duit dengan blog dan sebagainya..

Inovasi blog dalam pelbagai NICHI..

Dan..

Adanya blog, anda mampu mencari pendapatan sampingan. Buar Duit Dengan Blog ini ada dalam pelbagai sumber seperti pengiklanan, adventorial, contest, edit blog dan AFFILIATE..

Anda jugak boleh cuba kerja dari rumah dengan Jobdirumah..


Bagaimana Nak Berjaya Buat Duit Dengan Blog


Cara Buat Duit Dengan Blog

Macam itu la sorang blogger mencari income sama ada untuk diri sendiri atau keluarga. Ada yang sepenuh masa sebagai blogger dan ada secara part time. Ia mengikut diri anda, anda fokus atau sebaliknya..

Biasanya bila ada melawati sesebuah blog, perasan tak adanya banner yang bergerak-gerak di sidebar atau pun header. Ianya disebut pengiklanan, income dijana selepas ada klik pada iklan tersebut..

Contohnya Adsense, susah nak dapatkan kelulusan dari pihak adsense..

Tapi..

Hari ini kita nak fokuskan cara buat duit dengan blog sebagai affiliate. Mahu kah anda kalau lelaki macho ini kongsikan satu panduan supaya anda berhasil menambah income cuma dengan blog..

Review Panduan Buat Duit Dengan Blog

Panduan ini telah di tulis oleh Ahmad Faiz owner ahmadfaiz.com dan FaizAlias.com. Rasanya ramai yang mengenali beliau, muda-muda pun dah hebat. Antara isi kandungan panduan tersebut..
  • Modul 1 - Pengenalan blog
  • Modul 2 - Strategi blogging
  • Modul 3 - Panduan bina blog
  • Modul 4 - Rahsia buat duit dengan blog
  • Modul 5 - Teknik promosi blog
  • Modul 6 - Tips jana idea tanpa henti
  • Modul 7 - Tips hasilkan blog hebat

Bukti Komisen Dari Blog

Banyak bukti komisen yang beliau dapat dari program affiliate seperti Ashadee (tutup dah), klikjer, Tim infokerjaya dan sebagainya..

Sekarang ini handle web affiliate Serus Media. Anda boleh daftar sebagai agen. Ini membuktikan beliau sukses menjana income setiap bulan dengan blog. Screenshoot bukti tersebut..


langkah komisen dari blog

Satu jer la bukti komisen untuk tetapan anda semua, tak larat untuk masukkan semuanya sekali dalam artikel . Anda boleh tengok sendiri melalui panduan buat duit dengan blog ini..

Selepas memiliki dan membaca panduan tersebut, boleh lah bereksperiman sehingga berhasil mendapat komisen pertama. Masa tu anda akan tahu bertapa terujanya bila usaha kita membuatka hasil seperti artikel komisen ini..

Itu la bermula langkah kejayaan anda..

Sedikit penkongsian untuk anda, kalau ingin baca keseluruhan panduan tersebut, klik link yang disediakan. Panduan ini dalam bentuk PDF, ia akan dihantar dalam email anda. Anda download dan boleh baca samada di komputer atau smartphone..


{ 36 comments.. read them below or add one }

Nurfaezah Abdullah Nurfaezah Abdullah 11 Jun, 2016 22:39
best kan kalo dpt jana duit melalui blog. tu memang salah satu niat saya berblog masa mula2 buat blog.
Nurfaezah Abdullah Nurfaezah Abdullah 11 Jun, 2016 22:39
best kan kalo dpt jana duit melalui blog. tu memang salah satu niat saya berblog masa mula2 buat blog.
MG schmidt MG schmidt 11 Jun, 2016 22:57
blog MG dulu mmg boleh buat duit tp lepas kena sekat dgn skmm tu merudum teruk sgt ..ni tgh proses nk naik balik..huhu
sya mimie sya mimie 12 Jun, 2016 09:02
kalau rezeki baik, in shaa allah mudah buat duit dengan berblog ni..
Khir Khalid Khir Khalid 12 Jun, 2016 18:40
Buat duit dengan blog mmg satu jalan jana income yg strategik, juga meningkatkan kredebiliti tuan punya blog itu sendiri... All the best Jie... :)
Izni Hafiz Abdul Rashid Izni Hafiz Abdul Rashid 12 Jun, 2016 21:11
Memang seronok kalau berjaya buat duit dengan hanya ber Blog... Tapi, perlu juga ingat content blog tu biarlah bermanfaat...
sabree hussin sabree hussin 12 Jun, 2016 22:17
Satu blog boleh dapat RM300 - RM600 sebulan, kalau ada 4 - 5 blog, fuh lumayan jugak :D

Macam gaji seorang executive dah
Afif Rayyan Afif Rayyan 13 Jun, 2016 01:11
Cambest je nie.. nak try jugakla
kereta sewa shah alam kereta sewa shah alam 13 Jun, 2016 14:06
perkongsian yang menarik...teruskan update
Hanafi Abdullah Hanafi Abdullah 14 Jun, 2016 00:42
kalau dapat memang best sangat-sangat sebab hasil kerja yang suka kita buat
titan titan 14 Jun, 2016 01:02
benda ni, kena rajin aje.

tak rajin, memang tak dapat la.
semak saman semak saman 14 Jun, 2016 13:32
kena dengan caranya, blog boleh dijadikan sumber utama income
mrhanafi mrhanafi 15 Jun, 2016 06:00
niat nak dapat duit memang bagus melalui blog..tetapi niat untuk berkongsi ilmu melalui blog jauh lebih mulia...in shaa Allah
ExpanDroiders ExpanDroiders 15 Jun, 2016 21:12
Banyak manfaat sebenarnya dengan blog nie. Kita boleh jana pendapatan sambil menyebarkan maklumat..
Jie Susanos Jie Susanos 18 Jun, 2016 20:37
emm..baiasa la fae..ada blog apa salahnya gunakanpeluang tu buat duit sikit..

tapi...

kata2 bro hanafi lagi mulia..hehe
Jie Susanos Jie Susanos 18 Jun, 2016 20:53
sbb apa kena sekat tu MG..
Jie Susanos Jie Susanos 18 Jun, 2016 20:53
sbb apa kena sekat tu MG..
Jie Susanos Jie Susanos 19 Jun, 2016 12:58
ada org mudahjer buar duit dgn blog..
Jie Susanos Jie Susanos 19 Jun, 2016 12:59
cam bro khir la..makin hbat skrg ni..
Jie Susanos Jie Susanos 19 Jun, 2016 13:06
btul tu izni..jie pun tgh praktik nk bagi content blog yg bermanfaat..
Jie Susanos Jie Susanos 19 Jun, 2016 13:11
hbt bleh buat cam tu..tuan boleh ea..hihi
Jie Susanos Jie Susanos 19 Jun, 2016 13:44
btul cara menyampaiannya..bolehpergi jauh..
Azlan Azlan 20 Jun, 2016 15:34
adsense aku sampai sekarang tak approve..huhuh..jeles tgk blog nie ada iklan adsense..huhuh..ada tips nak bg lulus?
Hafizul Hafizul 21 Jun, 2016 15:34
Huhu..alhamdulillah.. komisen blog dah habis buat belanja.. kalau simpan, rasanya cecah ribu riban dah..haha
mohd afri tangilol mohd afri tangilol 10 Julai, 2016 00:08
saya tak pernah lagi try affiliate tuk buat duit dari blog...selamanya ni saya pakai email marketing jak...apa2 pun terima kasiha atas perkongsian....
Jie Susanos Jie Susanos 21 Ogos, 2016 18:37
huhu..susah jgak nak dptkan adsense ni..kalau tips cuba la buat blog bhasa inggeris..
Elih Japahar Elih Japahar 26 Ogos, 2016 06:09
Hebatlah awak ni, saya newbie dan baru dalam dunia affiliate yg tengah belajar kaut komisen..bagus info ni..tahniah jugak..
Jie Susanos Jie Susanos 03 September, 2016 08:23
Fuh lumayan bro buat duit menggunakan blog..

Tahniah..
Jie Susanos Jie Susanos 03 September, 2016 08:24
Email markering lg power..jie bru bljr buat duit dengan blog..