02 Disember 2015

Senang Pecahkan Cermin Kereta

Keperluan kereta sudah menjadi satu keperluan sekarang ni, mudah untuk ke tempat kerja atau ke mana-mana saja. Satu rumah paling cikai mesti ada satu kereta, contohnya Jie la..hehe. Dan harap2 jangan la ada orang pecahkan cermin kereta kesayanganku..

Ni la jadinya bila aku tengok video sorang pemuda dengan Senang Pecahkan Cermin Kereta..

Senang Pecahkan Cermin Kereta
Video yang dikongsikan oleh rakan di whatsapp. hanya pecah-pecahkan benda putih (seramik)di spark plug, lontarkan di cermin kereta. Hasinya memang rentak terus cermin..

Adeh, senangnya nak mencuri sekarang ni. Cermin KERETA yang begitu kebal pun dapat dipecahkan dengan senang. Jadi pastikan selalu caution kereta kita. Elakkan letak barang berharga dalam kereta, kalau hilang merana tak sudah..


Nampak gaya tak boleh dah parking kereta tepi jalan malam-malam buta..

Dah tulis pasal kereta ni, boleh la korang curi-curi baca web tips penjagaan kereta. Jangan tahu drive jer, ianya dapat menjimatkan poket korang..


P/S >> Terima kasih membaca artikel ini, Bantu la Jie dengan menekan butang LIKE atau kongsikan di media sosial..

12 comments:

  1. Sekarang ni mana-mana pun kena hati-hati, jangan pula kunci stereng dan pasang security kereta. Kalau hilang nanti kan susah..

    BalasPadam
  2. Kena selalu berhati hati. Macam2 jenis orang ada skrg nih.

    BalasPadam
  3. Kena selalu berhati hati. Macam2 jenis orang ada skrg nih.

    BalasPadam
    Balasan
    1. itulah, dah macam2 cara orang buat untuk dapatkan sesuatu

      Padam
  4. ya allah, macam-macam hal sekarang ni...

    BalasPadam
  5. macam-macam cara nak buat jahat sekarang ni

    BalasPadam
  6. memang sakit hati la klaau cermin pecah.

    calar sikit pun dah berapi hati, inikan pula cermin yang pecah.

    BalasPadam
  7. memang sakit hati la klaau cermin pecah.

    calar sikit pun dah berapi hati, inikan pula cermin yang pecah.

    BalasPadam
  8. memang tak selamat sekarang ni..

    BalasPadam
  9. nak jadi jahat sangat kreatif tetapi jadi baik tak la jadi macam tu..

    BalasPadam
  10. Tiada lagi keselamatan walau di mana2 apabila orang yg berniat jahat dah semakin ramai...huhu

    BalasPadam