Senang Pecahkan Cermin Kereta

Keperluan kereta sudah menjadi satu keperluan sekarang ni, mudah untuk ke tempat kerja atau ke mana-mana saja. Satu rumah paling cikai mesti ada satu kereta, contohnya Jie la..hehe. Dan harap2 jangan la ada orang pecahkan cermin kereta kesayanganku..

Ni la jadinya bila aku tengok video sorang pemuda dengan Senang Pecahkan Cermin Kereta..
Senang Pecahkan Cermin Kereta
Video yang dikongsikan oleh rakan di whatsapp. hanya pecah-pecahkan benda putih (seramik)di spark plug, lontarkan di cermin kereta. Hasinya memang rentak terus cermin..

Adeh, senangnya nak mencuri sekarang ni. Cermin KERETA yang begitu kebal pun dapat dipecahkan dengan senang. Jadi pastikan selalu caution kereta kita. Elakkan letak barang berharga dalam kereta, kalau hilang merana tak sudah..


Nampak gaya tak boleh dah parking kereta tepi jalan malam-malam buta..

Dah tulis pasal kereta ni, boleh la korang curi-curi baca web tips penjagaan kereta. Jangan tahu drive jer, ianya dapat menjimatkan poket korang..


P/S >> Terima kasih membaca artikel ini, Bantu la Jie dengan menekan butang LIKE atau kongsikan di media sosial..

{ 12 comments.. read them below or add one }

Sani Sani 02 Disember, 2015 23:47
Sekarang ni mana-mana pun kena hati-hati, jangan pula kunci stereng dan pasang security kereta. Kalau hilang nanti kan susah..
Fidah Shah Fidah Shah 03 Disember, 2015 19:28
Kena selalu berhati hati. Macam2 jenis orang ada skrg nih.
Fidah Shah Fidah Shah 03 Disember, 2015 19:31
Kena selalu berhati hati. Macam2 jenis orang ada skrg nih.
siti hazreen siti hazreen 03 Disember, 2015 23:35
ya allah, macam-macam hal sekarang ni...
Raihanah Ahmad Raihanah Ahmad 09 Disember, 2015 20:06
macam-macam cara nak buat jahat sekarang ni
titan titan 10 Disember, 2015 01:26
memang sakit hati la klaau cermin pecah.

calar sikit pun dah berapi hati, inikan pula cermin yang pecah.
titan titan 10 Disember, 2015 01:31
memang sakit hati la klaau cermin pecah.

calar sikit pun dah berapi hati, inikan pula cermin yang pecah.
zool zool 16 Disember, 2015 14:12
memang tak selamat sekarang ni..
Hero Borneo Hero Borneo 18 Disember, 2015 06:45
nak jadi jahat sangat kreatif tetapi jadi baik tak la jadi macam tu..
raihanah raihanah 18 Disember, 2015 12:34
itulah, dah macam2 cara orang buat untuk dapatkan sesuatu
Bin Muhammad Bin Muhammad 23 Disember, 2015 12:43
Tiada lagi keselamatan walau di mana2 apabila orang yg berniat jahat dah semakin ramai...huhu