Filem Dokumentari Ronaldo | Antara Pemain Bola Sepak Terbaik Dunia

Rasanya kalau tanya sape pemain bola sepak luar negara yang popular, mesti antara pemain yang menjadi sebutan ialah Messi (Bercalona), Arjen Ruben (Bayern Munich), Rooney (Manchester United), Cristiano Ronaldo (Real Madrid) dan pelbagai nama lagi. Ramai sangat pemain yang hot ni..

kalau ikutkan Ronaldo dan Messi bergilir-gilir terima anugerah. Antara mereka yang popular ni, bagi korang siapa pemain terbaik dunia ? Ronaldo atau Messi..

Okey, lupakan dulu anugerah dorang. Kita tulis pasal filem Ronaldo ni..
Pemain Bola Sepak Terbaik Dunia


Filem Dokumentari Ronaldo

Beberapa hari lepas baru berkesempatan menonton Filem Ronaldo ni, best gak filemnya. Lebih-lebih lagi aku memang minat filem yang bergenre DOKUMENTARI atau berdasarkan kisah benar. Contohnya lagi Filem Everest yang ditayangkan di pawagam sebelum ini.. 

Filem berdasarkan perjalanan hidupnya menjadi salah sorang pemain terbaik dunia dan menjadi bintang terkenal. Macam artis dah..haha.

Banyak gak plot Ronaldo bersama anak dan familynya. Ada aku pernah baca kisah berbalahan Ronaldo dengan abang dia kot, tak salah aku di akhbar. Tapi bila Tonton Filem Ronaldo ni, macam tipu jer citer di akhbar tersebut..

Buat yang belum tahu, Ronaldo mencipta nama masa bermain dengan kelab Manchester United. Kalau tengok dia beraksi memang best la..

Pemain Bola Sepak Terbaik Dunia

Selepas 4 tahun berturut-turut Messi memenangi Anugerah Balon d'Or atau pemain terbaik dunia. Pada tahun 2013 baru Ronaldo berjaya memenanginya. Tahun 2014 Ronaldo mengekalkan pemain terbaik dunia..

Dan banyak lagi la piala2 yang dimenanginya. Kalau korang minat bola sepak dan memang minat dengan Cristiano Ronaldo, jangan lepaskan peluang menonton filemnya. Jie pun tonton online jer, malas nak download..

{ 10 comments.. read them below or add one }

mrhanafi mrhanafi 22 November, 2015 04:55
Ronaldo antara pemain dunia yang mempunyai ramai peminat terutama golongan wanita
zool zool 22 November, 2015 23:41
memang handal ronaldo ni..
tapi rasanya untuk tahun ni pemain lain akan dapat..
mungkin neymar, lewadonski atau suarez
Faizul Ali Faizul Ali 23 November, 2015 02:48
Dulu tak minat sangat dengan Ronaldo ni.Tapi bila dia masuk Real Madrid terus jadi minat
Noriza Rahman Momma Vogue Noriza Rahman Momma Vogue 23 November, 2015 09:51
siapa peminat bola sepak terutamanya Ronaldo ni pasti syok sangat sebab berpeluag tengok dokumentari macam ni
onlajer onlajer 25 November, 2015 15:32
Pergh ronaldo muda berbakat dan kaya digilai wanita seluruh dunia hihihih
titan titan 26 November, 2015 13:58
dua-dua ronaldo terbaik.

dua-dua lejen hidup.
siti hazreen siti hazreen 29 November, 2015 00:24
pemain hebat memang menjadi sanjungan!
Kathy R'bain Kathy R'bain 29 November, 2015 13:39
Ronaldo mmg hebat. Ensem plak tu. Heheeeee.
Bin Muhammad Bin Muhammad 02 Disember, 2015 20:30
Ya... Ronaldo jauh lebih hebat dan terbaik berbanding Messi sama ada dalam padang atau pun di luar padang.