21 November 2015

Filem Dokumentari Ronaldo | Antara Pemain Bola Sepak Terbaik Dunia

Rasanya kalau tanya sape pemain bola sepak luar negara yang popular, mesti antara pemain yang menjadi sebutan ialah Messi (Bercalona), Arjen Ruben (Bayern Munich), Rooney (Manchester United), Cristiano Ronaldo (Real Madrid) dan pelbagai nama lagi. Ramai sangat pemain yang hot ni..

kalau ikutkan Ronaldo dan Messi bergilir-gilir terima anugerah. Antara mereka yang popular ni, bagi korang siapa pemain terbaik dunia ? Ronaldo atau Messi..

Okey, lupakan dulu anugerah dorang. Kita tulis pasal filem Ronaldo ni..

Pemain Bola Sepak Terbaik Dunia


Filem Dokumentari Ronaldo

Beberapa hari lepas baru berkesempatan menonton Filem Ronaldo ni, best gak filemnya. Lebih-lebih lagi aku memang minat filem yang bergenre DOKUMENTARI atau berdasarkan kisah benar. Contohnya lagi Filem Everest yang ditayangkan di pawagam sebelum ini.. 

Filem berdasarkan perjalanan hidupnya menjadi salah sorang pemain terbaik dunia dan menjadi bintang terkenal. Macam artis dah..haha.

Banyak gak plot Ronaldo bersama anak dan familynya. Ada aku pernah baca kisah berbalahan Ronaldo dengan abang dia kot, tak salah aku di akhbar. Tapi bila Tonton Filem Ronaldo ni, macam tipu jer citer di akhbar tersebut..

Buat yang belum tahu, Ronaldo mencipta nama masa bermain dengan kelab Manchester United. Kalau tengok dia beraksi memang best la..

Pemain Bola Sepak Terbaik Dunia

Selepas 4 tahun berturut-turut Messi memenangi Anugerah Balon d'Or atau pemain terbaik dunia. Pada tahun 2013 baru Ronaldo berjaya memenanginya. Tahun 2014 Ronaldo mengekalkan pemain terbaik dunia..

Dan banyak lagi la piala2 yang dimenanginya. Kalau korang minat bola sepak dan memang minat dengan Cristiano Ronaldo, jangan lepaskan peluang menonton filemnya. Jie pun tonton online jer, malas nak download..

10 comments:

  1. Ronaldo antara pemain dunia yang mempunyai ramai peminat terutama golongan wanita

    BalasPadam
  2. memang handal ronaldo ni..
    tapi rasanya untuk tahun ni pemain lain akan dapat..
    mungkin neymar, lewadonski atau suarez

    BalasPadam
  3. Dulu tak minat sangat dengan Ronaldo ni.Tapi bila dia masuk Real Madrid terus jadi minat

    BalasPadam
  4. siapa peminat bola sepak terutamanya Ronaldo ni pasti syok sangat sebab berpeluag tengok dokumentari macam ni

    BalasPadam
  5. Pergh ronaldo muda berbakat dan kaya digilai wanita seluruh dunia hihihih

    BalasPadam
  6. dua-dua ronaldo terbaik.

    dua-dua lejen hidup.

    BalasPadam
  7. pemain hebat memang menjadi sanjungan!

    BalasPadam
  8. Ronaldo mmg hebat. Ensem plak tu. Heheeeee.

    BalasPadam
  9. Ya... Ronaldo jauh lebih hebat dan terbaik berbanding Messi sama ada dalam padang atau pun di luar padang.

    BalasPadam