04 Oktober 2015

Cara Buat Duit Affiliate Dengan FB

Okey, belajar buat duit dengan blog sudah praktik dan Alhamdulillah, ada gak hasilnya. Boleh rujuk 3 artikel diblog ni Baca Kitab Teknik SEO Merah Jambu , Ilmu Dalam Kitab Seo Merah Jambu dan Komisen Pertama Ashadee. Bosan2 baca la, tak rugi pun..huhu. Dan apa kata kita pelbagaikan teknik dengan Buat Duit Affiliate Dengan FB pulak.. 


Sedikit Info Tentang Facebook

Tak dinafikan main facebook memang menyeronokkan..haha. Buat yang belum tahu facebook ni diasaskan oleh Mark Zuckerberg. Selain facebook yang membuatkan ia terkenal, Mamat ni jadi jutawan di usia yang muda. Tak salah facebook dicipta pada tahun 2004..

Lama dah kan dan FB ni terus popular..

Cara Buat Duit Affiliate Dengan FB

Macam2 cara yang digunakan dalam servis Facebook ni, cara yang popular ialah perniagaan online. Contohnya seperti menjual tudung, kacamata, jam dan sebagainya. Ramai yang menceburi dalam perniagaan online ni sebab servisnya senang. Ada perkhidmatan intenet, di rumah pun boleh buat.. Betul kan..

Dan yang suka dengan facebook, mungkin beringinan atau tercari-cari cara untuk buat duit dengan FB. Selain perniagaan online yang diceburi, program affiliate boleh dipraktikkan di facebook. Sebaik-baiknya ada sedikit ilmu affiliate untuk mengetahui skill2 yang boleh dipraktikkan di FB. Contohnya skill FB Affiliate Income..


Sedikit Info Tentang Affiliate

  • Yang pasti bukan skim cepat kaya
  • Bukan juga saham yang kena selalu tengok turun naik mata wang
  • dan seterusnya..hehe.

Affiliate adalah satu cara tuan punya produk menawarkan peluang buat duit

kepada sesiapa yang berminat MEMPROMOSIKAN produk beliau. Selalunya produk yang dijual adalah berbentuk DIGITAL. Contoh produk digital adalah seperti Ebook, Software, Apps, Video & Audio..


Biasanya Jie promosi link affiliate dalam bentuk Ebook dan komisen dibayar bila ada sale yang dihasilkan. Medium promosi yang biasa di gunakan blog dan facebook. Pelbagaikan teknik promosi untuk menghasilkan jualan..

Cara Buat Duit Dengan Affiliate


Kena la daftar dulu jadi agen affiliate tapi jangan risau jadi agen biasanya percuma jer. Bertindak sebagai Agen Pemasaran, Tugas hanyalah mempromosikan produk digital. Komisyen setiap jualan berbeza bergantung pada tuan punya produk. Tetapi kebiasaannya komisyen adalah 50% daripada hasil jualan..

Contoh

Produk A berharga RM200

Komisen 50% bermaksud RM150

Berjaya menjual 2 sale dalam seminggu

Jadi darab 2x150= RM300

Kalau sebulan 8x150= RM1500

Dan itu baru 1 produk..

jika 3 atau 4 produk..

Puas hati kan..

promosi affiliate di facebook
promosi affiliate di facebook
Langkah Buat Duit Affiliate Dengan FB


  1. Daftar mana2 program affiliate..Contohnya Niaga Affiliate
  2. Promosi affiliate tersebut
  3. berjaya mendapat sale..
Nampak mudahkan, tapi memerlukan ilmu untuk menjadikannya mudah dan memerlukan usaha yang berterusan. Promosi di facebook kalau tak kena cara susah nak dapat sale walaupun satu. Kadang2 mungkin orang naik menyampah dengan promosi kita..


Tu kena ada teknik kan ? Teknik yang diajar oleh Cikgu Haris dalam Ebook terbaru bertajuk FB Affiliate Income ada menerangkan skill rahsia supaya friend2 di facebook tak meyampah dan berjaya mendapat jualan. Masa tu bertapa gembiranya hati ini..


FB Affiliate Income

Teknik FB Affiliate Income khusus untuk buat duit dalam facebook (FB). Tekniknya di ajar dalam bentuk video, di ajar step by step yang keseluruhan video tutorialnya berjumlah 14. In Sha Allah kalau praktikkan secara konsisten, hari2 berjaya hasilkan jualan..
FB Affiliate Income
FB Affiliate Income
Apa yang aku suka dengan affiliate ni tanpa memerlukan produk sendiri, jadi macam orang tengah la. Komisen yang diperolehi pun agak tinggi. Boleh cuba daftar dengan Niaga Affiliate..


Panduan ini sangat sesuai untuk anda yang baru dan ZERO tentang bisnes di Facebook. Ianya akan diajar dari awal. Bagi anda yang dah mula hasilkan income melalui Facebook, mungkin ini salah satu cara untuk tambah streams of income sambil-sambil sahaja..

Selain tu diberikan bonus dalam FB Affiliate Income seperti :

  1. FB Affiliate Income
  2. Carta alir dan pelan tindakan
  3. Rujukan slide powerpoint FB Affiliate Income
  4. Teknik promosi wall post facebook
  5. Teknik promosi facebook group
  6. Case study FB Affiliate Income
Nak lebih detail tentang bonusnya boleh Klik Sini..

Dan jangan risau, step yang diajar simple dan senang nak ikut..

Dengan FB AFFILIATE INCOME Anda TIDAK PERLU

  • Maling LIST / Subscriber
  • Email Follow up
  • Sistem Autoreponder

Apa yang diperlukan, ada akuan facebook dan ilmu yang telah diperlajari. Mungkin komisen pertama berjaya dihasilkan dalam beberapa minggu. Nak pesan awal2, nak promosi jangan MALAS dan jangan MUDAH PUTUS ASA..


Kesimpulannya

Nak promosi sesuatu produk tak kira di facebook atau di laman2 sosial lain, buat la secara jujur. Kalau jujur dan orang percayakan kita, mungkin hasilnya akan muncul dalam email-email korang..

19 comments:

  1. Tq info...sayangnya akak dah merajuk dengan fb

    BalasPadam
  2. fb pun ada affiliate, bagus camni

    BalasPadam
  3. saya belum cuba lagi niaga affiliate...kalau dapat 2 sale seminggu dah kira lumayan gak tu..

    BalasPadam
  4. aku tak pandai jual kat facebook.

    tak mahir lagi.

    BalasPadam
  5. Bagus gunakan pelbagai media sosial untuk promosi produk.. Semoga jie terus success..

    BalasPadam
  6. FB mmg salah satu tempat yg sesuai nak promote produk.. Kena dgn cara mmg masyuk... sokong, Yang penting jgn tipu .. :D

    BalasPadam
  7. cekap betul yea korang buat duit dengan affiliate
    dalam fb pun boleh

    BalasPadam
  8. Buat masa ni masih guna blog untuk promosikan affiliate, kat fb jarang sangat sebab tak berapa pandai, hehe

    BalasPadam
  9. Bnyk peluang sekarang ni kan.. nak belajar atau tak jelah.. thanks sharing Jie.. :)

    BalasPadam
  10. Hebat bro sekarang ni... pelbagai cara buat duit dikongsikan.
    Peluang sudah terhidang, cuma perlukan panduan dan usaha sahaja...

    BalasPadam
  11. Kakak dah deactivated FB kakak lama dah..
    Bijak menggunakan utk menambahkan pendapatan tak rugi

    BalasPadam
  12. sudah lama saya berkecimpung dalam FB sejak tahun 2009 lagi..tapi tak terrer buat duit

    BalasPadam
  13. Kalau pandai buat post-post yang viral, makin mudah dan cerah la peluang nak buat duit dengan FB

    BalasPadam
  14. Kena rajin promote. baru dapat sale. :D

    BalasPadam
  15. Memang power fbaffiliate income tu.....kena rajin arrr...

    BalasPadam