Komisen Pertama Ashadee

Beberapa minggu ni aku rasa macam bermimpi lak. Betul ke aku dapat komisen dari Ashadee, beberapa kali aku duk ulang kali baca sebab tak percaya. Betul ke email ni dari pihak Ashadee ?

Buat yang belum tahu, ashadee ni adalan salah satu program affiliate. Program affiliate ni, kita promosi produk mereka dan kita dapat komisen. Tu pun kalau ada orang beli di link yang kita berikan. Macam mana nak cepat dapat sale, korang kena baca dan praktikkan ilmu dalam kitab SEO merah jambu..


Komisen Pertama Ashadee

Komisen Pertama Ashadee


Ini merupakan komisen pertama aku dalam mana2 program affiliate yang sudah aku join dan blog ni khusus untuk affiliate ashadee. Macam ni dapat la aku bagi tumpuan lebih dengan ashadee aje. Syukur.. Akhirnya komisen pertama ashadee dapat gak ku gengam di blog ini..

Malas VS Rajin


Lama masa yang aku ambil nak dapatkan sale di ashadee ni. Rasanya bulan satu lagi aku duk promosi linknya tapi sebabkan aku ni pemalas, hujung2 bulan lapan baru dapat satu sale. Hampir lapan bulan gak baru nampak hasilnya..haha..

Rugi pulak tak buat betul2..

Kalau dulu aku rajin, hari2 aku praktikkan Teknik SEO Merah Jambu di blog ni. Tak mustahil bulan kedua atau ketiga aku dapat sale. Tapi tak apa, kurang rajin pun dapat gak komisen..


Kesimpulannya, kalau rajin usaha walaupun newbie sama macam aku dan tak kenal erti putus asa. Akan nampak sinar kejayaannya. Seperti yang dikatakan dalam kitab teknik SEO merah jambu, bila dah dapat komisen pertama, akan muncul komisen2 yang seterusnya..

Kita tengok la nanti..


{ 26 comments.. read them below or add one }

paridah paridah 18 September, 2015 08:36
WAH TAHNIAH JIE..XRUGI KALAU BERUSAHA KAN MESTI ADA HASILNYA...KAK SELALU TERAGAK-AGAK NK JOIN AFFILIATE TAKUT XDER IDE N KEMALASAN TU TIMBUL PULA HEH..HEH..
Kakzakie Kakzakie 18 September, 2015 10:57
Semakin rajin semakin banyaklah lepas ini
Yg pertama biasa menjadi pemangkin semangat utk lebih rajin.
Tahniah dari kakak.
mrhanafi mrhanafi 18 September, 2015 19:17
sekarang dah terbukti blog adalah penjana pendapatan pasif..buat sekali tetapi hasilnya akan berkali-kali selepas ini
Mizz Aiza Mizz Aiza 18 September, 2015 21:00
tahniah jie.. semoga terus success.. :)
Hafizul Hafizul 19 September, 2015 16:00
Hebat..boleh jual kitab tu.. saya memang tak berjaya lagi jual ebook ni..penangan orang lain hebat lagi..hahaha...
Hajar Shikin Hajar Shikin 20 September, 2015 23:43
Sama lah, teringat plk time dapat komisen pertama dulu..rasa macam mimpi jgk sampai baca 2 3 kali email. Haha. Btw, tahniah Jie
Bin Muhammad Bin Muhammad 22 September, 2015 14:35
Kalau dah dapat pertama kali akan ada keduanya nanti... yakinlah.
Tahniah dan teruskan usaha.
Khir Khalid Khir Khalid 23 September, 2015 14:31
Alhamdulillah tahniah Jie... semoga terus sukses... aamiin... :)
Fidah Shah Fidah Shah 24 September, 2015 13:38
Tahniah. Moga dimurahkan rezeki selalu..aamiin
titan titan 26 September, 2015 03:08
tahniah.

teruskan usaha beb.
ikhwan yusuff ikhwan yusuff 26 September, 2015 22:35
tahniah.. semoga terus dimurahkan rezeki..
Master H Master H 27 September, 2015 01:48
semoga terus sukses bro..doa dan harapan saya
seri nian seri nian 27 September, 2015 22:08
rasanya sy beli dr blog tuan..heheheh
sampa skrg x abis baca lagi...huhuhu
tp tips ang pasal buat entry yang tidak dull tu,, dah buat dah.
alhamdullilah berbaloi gak rasanya beli
sabree hussin sabree hussin 28 September, 2015 15:10
Komisyen pun dari teknik SEO merah jambu :D ilmu yang diperolehi dah berikan pulangan tu nampaknya
Khairul Zamri Khairul Zamri 28 September, 2015 21:00
Tahniah semoga dimurahkan rezeki lagi selepas ini
Jie Susanos Jie Susanos 29 September, 2015 10:53
huhu..tak sangka seri yg beli..

baca la smpai hbis..
BEST SHAM BEST SHAM 30 September, 2015 10:46
Betul kata kata Tuan.... sekurang kurangnya nampak hasil dari blog yang kita usahakan... insyaallah ia akan bertambah dan teruskan usaha...
Faizul Ali Faizul Ali 30 September, 2015 12:40
Owah..untung la..pasni mesti lebih semangat nak promote affiliate ashadee nih :)
Uncle Zuan Uncle Zuan 30 September, 2015 22:20
bagus! pasti sifu anda bangga dengan anda :D
siti hazreen siti hazreen 08 November, 2015 16:52
tahniah2 in syaa allah bertambah-tambah lagi rezeki akan datang!