6 Tips Berhenti Merokok

Hello..

Ini hanya la tips untuk berhenti merokok..


Ikut korang la nak ikut atau tak..


Aku tahu diluar sana memang ramai yang merokok, kalau dulu dimonopoli oleh lelaki tapi sekarang ni, gadis-gadia cantik dah makin terjebak sama..


Ramai perokok tegar, walaupun harga rokok naik tapi makin ramai yang beli..

Tips Berhenti Merokok

Mesti korang pernah cuba untuk berhentikan tapi tak berjaya, mungkin paling lama satu hari korang tak sentuh rokok, lepas tu kembali pada asal, nak buat macam mana, benda tu dah jadi tabiat..


Buat yang betul-betul nak berhenti merokok, tips ini sikit-sikit boleh buat rujukan untuk tak kembali ketagih..

Azam kena kuat maa kalau nak berhenti merokok, sedikit tips dari ambe..


  1. Tetapkan tarikh nak berhenti, kalau boleh sekarang ni jugak, baru ada target nak berhenti..
  2. Kahwin la, biasanya pasangan tak suka kalau merokok..
  3. Buatkan nota peringatan, tampal di ruang tamu, di pintu peti sejuk termasuk dalam tandas..
  4. Yakinkan diri korang nak berhenti merokok..
  5. Sentiasa berfikiran positif, katakan dalam diri 'rokok membahayakan kesihatan..
  6. Baca ebook cara berhenti merokok dalam tiga minggu, ramai yang dah berjaya. Dapatkan ebook di sini - cara berhenti merokok dalam tiga minggu..

Aku tahu memang susah nak berhenti merokok tapi sampai bila nak membuang duit dan merosakkan tubuh badan kita, cuba-cuba la berhenti merokok dan menjalani kehidupan yang sihat..

{ 13 comments.. read them below or add one }

TunSha Ayunie TunSha Ayunie 05 Jun, 2015 00:27
Puas suruh hasben berhenti... tapi nak gak... pancing camne pun... nak gak.. hahaha
paridah paridah 05 Jun, 2015 10:21
mak kak mulanya merokok tapi setelah ke mekah menunai haji n berdoa depan kaabah agar menghapus tabiat itu Allah makbul lalu hilang tabiat merokoknya syukur alhamdulillah.
Faizul Ali Faizul Ali 06 Jun, 2015 13:06
Alhamdullillah saya tidak merokok..kalau sekali hisap memang susah nak tinggal..hati kena kuat :)
Khir Khalid Khir Khalid 06 Jun, 2015 17:30
Mmg susah perokok nak berhenti kan.. tp dgn niat dan usaha in shaa Allah.. kena cekal hati juga kan..
kak yatiadam kak yatiadam 06 Jun, 2015 17:41
perlukan sokongan pasangan jika mahulelaki mahu berhenti merokok.. jujurnya kak suka baca blog kamu.
Uncle Zuan Uncle Zuan 06 Jun, 2015 19:26
ramai kawan yang nak berhenti smoke isap vaper skarang ni
alongxp dotcom alongxp dotcom 09 Jun, 2015 13:25
Haaa... betul... antaranya saya...
Alongxp Alongxp 09 Jun, 2015 13:28
Macam Uncle zuan cakap, ramai yang nak berhenti smoke dok isap vape, antaranya saya. Tapi tula... banyak sangatla alasan yang buat saya susah nak berhenti smoke, mungkin kena buat 66 tips kot...
Noriza Rahman Momma Vogue Noriza Rahman Momma Vogue 11 Jun, 2015 11:36
Alhamduillah saya dikurniakan pasangan yang tidak merokok sebab kalau dapat yang memang dah merokok sukar untuk ita yakinkan dia supaya berhenti merokok
Hafizul Hafizul 21 Jun, 2015 09:50
Huhu..apa yang penting, azam dan semangat tu harus cekal dan kental..barulah berjaya..hehe
eintan nurfuzie eintan nurfuzie 22 Jun, 2015 09:15
nak seribu daya x nk seribu dalih.. ehehhe
Noriza Abdul Rahman Noriza Abdul Rahman 06 Ogos, 2015 06:59
Nak berhenti merokok pun dah ada ebook, alangkah mudahnya