Uji Skor Di Chkme

Semalam haru biru jadinya..

Ye la, test skor blog ni di chkme, !9 peratus jer, nape rendah sangat !! Kalau gini macam mana nak berada di ranking pertama carian google..


Google yang mementingkan SEO ni..hehe..


Penerangan ringkas mengenai web Chkme.com ni melalui pemahaman aku, ada silap boleh kongsi melalui komen di bawah. Okey, jom Uji Skor Di Chkme..



Chkme ini website yang memiliki tool cek SEO, pada tool SEO ada code yang membolehkan mengetahui kekurangan yang menyebabkan skor jatuh.
Skor dalam 80 peratus dan ke atas, SEO nya sudah okey, kalau kurang,mungkin masalah pada template..

Jangan risau kalau skor jatuh, banyak blog-blog yang menerangkan pasal chkme ni, korang kena rajin-rajin google je, kata kunci "cara menaikkan skor di chkme"..


Lepas jumpa masalah nya, akhirnya jadi macam ni..

Uji Skor Di Chkme
Adeh, picture terbalik pulak, malas dah aku nak tukar..

Bagi aku, penting SEO dalam penulisan dalam blog, lebih-lebih lagi kalau nak berjaya buat duit online melalui blog dan mereka yang berjaya, semuanya ada asas dalam SEO ni. Apa lagi, baca kitab pink..




{ 9 comments.. read them below or add one }

paridah paridah 16 Mei, 2015 17:28
HMM MMG XFASIH LANGSUNG DGN SEO NI...
mrhanafi mrhanafi 17 Mei, 2015 18:28
seo yang bagus senang dapat organik trafik
titan titan 18 Mei, 2015 18:27
fuuh..tinggi jugak tuh beb..
Hafizul Hafizul 19 Mei, 2015 12:13
Wahhh terbaiklah.. Kena pusing laptop sat..nak tengok angkanya..haha..
Noriza Rahman Momma Vogue Noriza Rahman Momma Vogue 19 Mei, 2015 16:44
Wah hebatlah blog JS ni..mantap dah tu
farzli farzli 19 Mei, 2015 18:05
perghh.. leh try main keyword mahal nanti
kakipromo kakipromo 24 Mei, 2015 22:02
best juga chkme ni, saya dpt 78% jer, nak cuba upkan lagi
islam di dadaku islam di dadaku 26 Mei, 2015 17:12
berapa ya skor blog saya dah lama pula tak check skor ini
siti hazreen siti hazreen 31 Ogos, 2015 11:08
Wah...tingginya skor...tahniah!