16 Mei 2015

Uji Skor Di Chkme

Semalam haru biru jadinya..

Ye la, test skor blog ni di chkme, !9 peratus jer, nape rendah sangat !! Kalau gini macam mana nak berada di ranking pertama carian google..


Google yang mementingkan SEO ni..hehe..


Penerangan ringkas mengenai web Chkme.com ni melalui pemahaman aku, ada silap boleh kongsi melalui komen di bawah. Okey, jom Uji Skor Di Chkme..



Chkme ini website yang memiliki tool cek SEO, pada tool SEO ada code yang membolehkan mengetahui kekurangan yang menyebabkan skor jatuh.
Skor dalam 80 peratus dan ke atas, SEO nya sudah okey, kalau kurang,mungkin masalah pada template..

Jangan risau kalau skor jatuh, banyak blog-blog yang menerangkan pasal chkme ni, korang kena rajin-rajin google je, kata kunci "cara menaikkan skor di chkme"..


Lepas jumpa masalah nya, akhirnya jadi macam ni..

Uji Skor Di Chkme
Adeh, picture terbalik pulak, malas dah aku nak tukar..

Bagi aku, penting SEO dalam penulisan dalam blog, lebih-lebih lagi kalau nak berjaya buat duit online melalui blog dan mereka yang berjaya, semuanya ada asas dalam SEO ni. Apa lagi, baca kitab pink..




9 comments:

  1. HMM MMG XFASIH LANGSUNG DGN SEO NI...

    BalasPadam
  2. seo yang bagus senang dapat organik trafik

    BalasPadam
  3. fuuh..tinggi jugak tuh beb..

    BalasPadam
  4. Wahhh terbaiklah.. Kena pusing laptop sat..nak tengok angkanya..haha..

    BalasPadam
  5. Wah hebatlah blog JS ni..mantap dah tu

    BalasPadam
  6. perghh.. leh try main keyword mahal nanti

    BalasPadam
  7. best juga chkme ni, saya dpt 78% jer, nak cuba upkan lagi

    BalasPadam
  8. berapa ya skor blog saya dah lama pula tak check skor ini

    BalasPadam
  9. Wah...tingginya skor...tahniah!

    BalasPadam