Ohh KWSP

Assalamualaikum..

Ohh KWSP, kenapa la nak naikkan had umur sampai 60 tahun. Walaupun dengar macam dalam perancangan, tapi macam dah betul..

Entah la masa tu aku ada lagi ke tak..

cara daftar kwsp

Keratan akhbar keluaran semalam, tak salah aku la. Nanti korang baca la sendiri..

Pekerja yang ada akuan KWSP confirm dah tahu berita ni, contohnya aku la..haha..

Dah la umur pesara 60 tahun, mungkin gomen nak selaraskan kot..

Tapi aku tabik sahabat blogger ni, berhenti kerja gomen sebab nak jadi blogger sepenuh masa. Ye la, berada di zon selesa tapi nak keluar, kan boleh makan diri tapi sanggup tanggung risiko tu..

Sekarang ni, tiap2 minggu dapat komisen dari program affiliate. Ni mungkin sebab ajaran power dari KITAB PINK, dia pun jadi power..

Pasal KWSP ni, kita rakyat biasa terima je la, yang penting, hak kita sebagai rakyat terbela..

{ 16 comments.. read them below or add one }

paridah paridah 16 April, 2015 08:48
kalau boleh terima oklah tu...yg susahnya kita ni berbeza-beza keperluan n kehendaknya...
Khir Khalid Khir Khalid 16 April, 2015 18:17
Masalahnya ramai yg berpendapat duit itu hak yg empunya.. kenapa mesti disekat sebegitu.. wallahualam...
onlajer onlajer 17 April, 2015 18:11
pada saya biarlah dikekal kan umur 55 tahun , tentang cukup dan tak cukup tu biarlah mereka sendiri yang mentadbir wang mereka sendiri
Jie Susanos Jie Susanos 17 April, 2015 19:11
xboleh nk trima gk kak..haha
Jie Susanos Jie Susanos 17 April, 2015 19:17
xelok sekat hak org lain lama2 ni..
BM BM 17 April, 2015 22:27
Duit kita, suka2 jer diorang ni buat keputusan... huhu
Nurinsaniah Nurinsaniah 18 April, 2015 17:34
duit orang lain pun depa nak control...aptb
jaymiee jaymiee 20 April, 2015 13:39
mmg masalah...nak ambik duit sendiri pun susah...
Noriza Rahman Noriza Rahman 20 April, 2015 18:05
Pada hemat saya tak patut dilanjutkan tempoh
Jie Susanos Jie Susanos 22 April, 2015 20:37
ye la...bt pe lama2 pgang..
Jie Susanos Jie Susanos 22 April, 2015 20:57
rmai yg tak setuju rupanya...
Noriza Rahman Momma Vogue Noriza Rahman Momma Vogue 26 April, 2015 20:52
Saya memang tak suka kerajaan melanjutkan tempoh pengeluara..jangka hayat sekarang bukan sampai 60-70 tahun pun..duit kita takkan la senang2 kwsp suka hati nak lanjutkan tempoh..oh emosi sangat ni