15 April 2015

Ohh KWSP

Assalamualaikum..

Ohh KWSP, kenapa la nak naikkan had umur sampai 60 tahun. Walaupun dengar macam dalam perancangan, tapi macam dah betul..

Entah la masa tu aku ada lagi ke tak..

cara daftar kwsp

Keratan akhbar keluaran semalam, tak salah aku la. Nanti korang baca la sendiri..

Pekerja yang ada akuan KWSP confirm dah tahu berita ni, contohnya aku la..haha..

Dah la umur pesara 60 tahun, mungkin gomen nak selaraskan kot..

Tapi aku tabik sahabat blogger ni, berhenti kerja gomen sebab nak jadi blogger sepenuh masa. Ye la, berada di zon selesa tapi nak keluar, kan boleh makan diri tapi sanggup tanggung risiko tu..

Sekarang ni, tiap2 minggu dapat komisen dari program affiliate. Ni mungkin sebab ajaran power dari KITAB PINK, dia pun jadi power..

Pasal KWSP ni, kita rakyat biasa terima je la, yang penting, hak kita sebagai rakyat terbela..

16 comments:

  1. kalau boleh terima oklah tu...yg susahnya kita ni berbeza-beza keperluan n kehendaknya...

    BalasPadam
  2. Masalahnya ramai yg berpendapat duit itu hak yg empunya.. kenapa mesti disekat sebegitu.. wallahualam...

    BalasPadam
    Balasan
    1. xelok sekat hak org lain lama2 ni..

      Padam
  3. pada saya biarlah dikekal kan umur 55 tahun , tentang cukup dan tak cukup tu biarlah mereka sendiri yang mentadbir wang mereka sendiri

    BalasPadam
  4. Duit kita, suka2 jer diorang ni buat keputusan... huhu

    BalasPadam
  5. duit orang lain pun depa nak control...aptb

    BalasPadam
  6. mmg masalah...nak ambik duit sendiri pun susah...

    BalasPadam
  7. Pada hemat saya tak patut dilanjutkan tempoh

    BalasPadam
  8. Saya memang tak suka kerajaan melanjutkan tempoh pengeluara..jangka hayat sekarang bukan sampai 60-70 tahun pun..duit kita takkan la senang2 kwsp suka hati nak lanjutkan tempoh..oh emosi sangat ni

    BalasPadam