09 Februari 2015

Bihun Sup, Memang Sedap

Assalamualaikum..

Macam mood takde je nak update blog hari ni, duk teringat ke drama korea good doctor je ni..hihi.

Teringat ke bihun sup ada gak, biar pun dah 2,3 hari lepas dah makan..hehe..

Tapi tak boleh, blog kena selalu kemaskini, baru pembaca tak lari, bila lama tak update, traffik jatuh tahap tak nak bangun2 dah, aku macam jadi syok sendiri je menulis..


Macam mana nak buat duit dengan blog gini..

Baik korang baca teknik SEO merah jambu ataupun rahsia klikjer, dua penulis tu dah dapat beribu ribu komisen dengan teknik rahsia tu..


Okey.. okey, tajuk lain isi lain dah..


Resepi rahsia bihun sup dari isteri aku, resepi turun temurun dari nenek moyang, maka jadi la bihun sup macam kat bawah ni. Sedap.. sedap..haha, poyo jer..


resepi bihun sup

Orang kata la, yang dah berkahwin, walaupun suami memang pakar dalam masak memasak ni tapi bila duk rumah, tetap nak isteri masak, air tangannya tetap terbaik..

Bujang bujang tu, rajin rajin la masuk dapur..


Jangan kata aku malas, cara buat bihun sup aku dah khatam dengan dia, cuma tak test lagi, aku takut kalah jer sifu bila aku masak..haha. Gurau jer, aku makan boleh la, terima kasih masakan bihun sup yang sedap ni..


Orang yang tengah berdiet elok makan sup kan, betul ke ?

Kesimpulannya, orang lelaki memang malas masuk dapur atau memasak, lebih rela perabis duit kedai makan, banyak boleh jimat kalau masak kat rumah. Juara Maharaja Lawak 2015, Zero pun masak kat rumah..

Okey, ayat yang last tu jangan caya..

Sponsor
Rahsia Blogger Biasa-Biasa Menjana Lebih 100 Komisen Dengan Klikjer! Klik Sini
Buat Duit dengan Affiliate - Kitab Teknik SEO Merah Jambu ! Klik Sini 
Panduan Setting Domain .MY Di Blogspot! Klik Sini

22 comments:

  1. meriah bee hoon sup tu . banyak lak tu ... perghhh .

    BalasPadam
  2. Alahai Jie kalau tinggal makan aje memanglah sedap
    Apa lagi air tangan isteri sendiri mana nak sama kan:)

    Diet makan sup kalau isinya banyak karbohidrat sama macam tak diet juga Jie:)

    BalasPadam
  3. yum yum!! ..

    #kliknuffnang #visit my blog on shukranzahari.blogspot.com #Happyblogging

    BalasPadam
  4. Wah, meriahnya bihun sup tu, Jie! Mestilah sedap,..air tangan orang rumah kan,..

    BalasPadam
  5. hehehe best le ada yang tolong masak kan hehehe..

    BalasPadam
  6. Sedap betul makan bihun sup waktu petang2x ni.

    BalasPadam
  7. Lama pulak rasanya tak makan bihun sup. Sedap juga klu dpt ni.. Salam ceria Jie.. :)

    BalasPadam
  8. aku pun lebih suke makan kt umah... walaupun tak kawin lagi, masak sendiri je jawab la nye.... :)

    Entri terkini Manan : Rumah Selangorku, Dibuka Untuk Jualan.

    BalasPadam
  9. Macam sedap je,macam lazat je..

    BalasPadam
  10. Sesekali pekena bihun sup memang sedap! Kalau buat sendri...macam2 boleh dicampur

    BalasPadam
  11. Suami sy rjin memasak tpi tgk mood...

    BalasPadam
  12. Saya datang ziarah, baca entry dan follow...
    Moga diberkati dan dirahmati Allah selalu... :-)

    BalasPadam
  13. Waaa..sedapnyaaaa ! Teringt kt mama :(

    BalasPadam