07 November 2014

Menonton Wayang Kungfu Jungle

Assalamualaikum..

Lama gak aku tak layan wayang, dalam dua tiga bulan gak. Takde movie yang berjaya menarik minat Jie Susanos..hehe. Tengok aksi gaduh-gaduh baru gempak dalam wayang, 3 hari lepas kot, entah aku pun dah lupa, ushar-ushar web cinema di Mesramall, citer Kungfu Jungle macam menarik je..huhu..

Menonton Wayang  Kungfu Jungle

Ushar-ushar trailer Kungfu Jungle(klik sini) tengok samada menarik ke tak. Gian bila lama tak masuk ni..haha..Pagi waktu sesuai untuk Menonton Wayang  Kungfu Jungle sebab takde orang, kalau hari cuti aku takleh cakap, tak suka pergi time tu, biasanya orang ramai. Bayangkan banyak-banyak kerusi dalam tu, kitorang 4 orang je, rasa macam hak milik sendiri lak..haha..

Keluar wayang, tersenyum puas..haha, Menonton Wayang  Kungfu Jungle sesuai ditonton seisi keluarga, aksi gaduh-gaduh takde la ganas mana. Kagum ada dorang buat aksi ni, lebih-lebih lagi dilakonkan oleh Donnie Yen..

Tempat-tempat scene filem pun menarik, macam rumah-rumah yang dikeliling air, rasa nak pergi melancong kat situ je..haha. Citer ni berkisahkan,watak jahat sorang yang gilerkan kungfu dan nak jadi jaguh paling hebat. Habis sorang-sorang jaguh kungfu kena bunuh dan selanjutnya.........faham-faham la..hihi..

Setakat ni dulu.. Hah, habis baca jangan lupa share..hehe

5 comments:

  1. Baru hujung minggu lepas tengok. Best tu best jugaklah tapi tak sebest tengok cite orang puteh. Angel Love Soldier

    BalasPadam
  2. Hero Ip Man . dia mmg pelakon genre action ala kungfu . may anak buah suka bebenor dgn pelkon ni . ...

    BalasPadam
  3. Jarang sekali dapat menonton filem aksi Hong Kong. Kalau ada awal tahun sebab menang tiket percuma masuk contest.

    BalasPadam
  4. Lamanya tak singgah belog jie..

    BalasPadam