03 Ogos 2014

Menonton Wayang Hercules 2014

Assalamualaikum..

Menonton Wayang Hercules 2014 | dan salam syawal buat penbaca blog ini, Raya keempat baru terluang masa nak tengok filem Hercules ini, Tetarik bila tengok trailer dia yang macam awesome je..

Jadi macam biasa, TGV di Mesramall Kerteh, Terengganu menjadi santapan aku hari tu..hihi. Kalau korang nak beli tiket, elok beli sebelum pukul 12pm, lebih murah sikit, di sini la kalau tempat lain entah la..

Filem ni dilakonkan oleh The Rock, hero gusti ku dulu..hehe, teringat zaman sekolah dulu, Gusti ni memang femes la..

Ringkasan filem ini mengikut pemahaman aku..
  • Permulaan cerita ni, Hercules menerima beberapa cabaran melawan raksasa.
  • Hercules ni ketua geng pembunuh upahan.
  • Cerita ni macam perebutan kawasan antara raja.
  • Last2 sekali Hercules gak jadi raja.
Bagi aku, filem ini boleh la layan, ada waktu best dan ada masanya boring pulak. bila masuk babak gaduh, memang best tengok. cuma, aku ingatkan cerita ni banyak berlawan dengan raksasa tapi hampeh, kena tipu dengan trailer nampaknya..hehe.

Tapi suka tengok geng2 Hercules ni, memang setia dengan ketuanya. tak salah aku ada 5 orang dan masing2 mempunyai skill..

Emmm, selamat menonton..

16 comments:

  1. mcm senorok je nak tgk...mmg kena tunggu keluar kat internet lah kot..maklumlah terengganu kwasan lain takde wayang..:DD

    BalasPadam
  2. cte die mcm dh tgk la kn?
    ingtkn rare sgt cite die ...huhu
    tp better la lg cte mlayu...huhu

    BalasPadam
  3. Dah lama tak layan wayang...hihi

    BalasPadam
  4. Hercules ni best ke? Tak byk lawan2 malas ah nak layan. Haha. Baik layan transformers. Kah3

    BalasPadam
  5. Macam best je..teringin nak tengok juga ni..

    Penipuan Email

    BalasPadam
  6. The rock pasang misai dan jambang nampak lain sangat.

    BalasPadam
  7. Wahh syok... salam Syawal ke 10 Jie... :)

    BalasPadam
  8. Assalamualaikum jie. lama dah tak tengok wayang. lagi2 sejak ada anak kecil ni. ahahaa taktahu bila boleh berwayang kembali. hihi *selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir dan batin

    BalasPadam
  9. cuti raya lagi ker Jie yang dok layan tengok wayang tu... :D

    BalasPadam
  10. Salam 10 Syawal ya..Tak berkesempatan nak menonton lagi..

    BalasPadam
  11. tak sempat nak layan lagi movie Hercules ni...

    BalasPadam
  12. Suka the rock ms doa dlm wwe je ;)

    BalasPadam