Ramalan Ke Final Piala Dunia 2014

Assalamualaikum..

Bola sepak piala dunia di Brazil 2014..

Ramalan Ke Final Piala Dunia 2014 | Sekarang ni piala dunia hampir sampai ke kemuncaknya, hanya tinggal 4 pasukan lagi meneruskan cabarannya. Perlawanan pun dah memasuki pusingan separuh akhir..

Sebagai peminat bola sepak yang jarang-jarang tengok sebab main awal pagi.. Tak larat la nak tunggu time tu, nak buka mata pun dah macam berat sangat. Biasanya aku tengok keputusan pagi tu dan dapat tengok siaran ulangan je.

4 pasukan ke separuh akhir ialah..


Team Brazil dengan Jerman..


Perlawanan pertama separuh akhir antara Brazil vs Jerman pada 9 Julai, dijangkakan pukul 4 pagi. Masa bangun sahur boleh la tengok, dua-dua pasukan ni pun aku minat. Tak boleh nak pilih mana satu..

Dua lagi pasukan..

Coolnya team Belanda dengan Argentina..


Perlawanan kedua separuh akhir antara Belanda dengan Argentina pada 10 Julai, pukul 4 pagi gak. Perghh, larat ke tak aku nak tengok ni, Kedua-dua team ni pun memang pilihan aku. Susah-susah gini..

Macam mane ni, empat pasukan yang aku sokong semuanya layak ke separuh akhir. Susah la nak buat ramalan ke final versi Jie gini..hehe. Ramalan ini takde kena mengena dengan siapa-siapa.. suka-suka je. 

Pilihan aku German dengan Argentina akan ke final. Emm, kalau korang pilih yang mana. Ramalan Ke Final Piala Dunia 2014..

Kredit pada tuan punya picture..

{ 12 comments.. read them below or add one }

TunSha Ayunie TunSha Ayunie 08 Julai, 2014 01:42
dengan konfidennya aku teka... Brazil selaku tuan rumah akan memenangi final ni...perghhh eksaitednya...
Khir Khalid Khir Khalid 08 Julai, 2014 02:11
Dah sampai ke peringkat suspen ni... takut pulak nak teka hehee.. :D
acik idah acik idah 08 Julai, 2014 06:03
Hampir sampai ke kemuncaknya meaning dah nak habis la kan Jie... hehehe... kata2 bukan peminat bola... hahahaha...
Ismi Ana Ismi Ana 08 Julai, 2014 08:27
Tak tau mane satu. Sebab tak suke bola. Kalau tekaan betul, ade dapat adiah tak? :D
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI 08 Julai, 2014 09:35
huhu..sbb yui tak minat jd tak amik tau..ekekke
Denaihati Denaihati 09 Julai, 2014 10:52
German dah konpom, tunggu Argentina pagi nanti pulak...
Nurul Nurul 09 Julai, 2014 12:43
German confirm & Argentina kot... hehe...
Nrl x tengok pun cuma tengok keputusannya je....
BM BM 09 Julai, 2014 13:38
Hehe... ramai yg ramal Brazil tapi akhirnya...samba dah jadi sambal...
acik idah acik idah 10 Julai, 2014 20:41
kesiannn penyokong brazil... :D