08 Julai 2014

Ramalan Ke Final Piala Dunia 2014

Assalamualaikum..

Bola sepak piala dunia di Brazil 2014..

Ramalan Ke Final Piala Dunia 2014 | Sekarang ni piala dunia hampir sampai ke kemuncaknya, hanya tinggal 4 pasukan lagi meneruskan cabarannya. Perlawanan pun dah memasuki pusingan separuh akhir..

Sebagai peminat bola sepak yang jarang-jarang tengok sebab main awal pagi.. Tak larat la nak tunggu time tu, nak buka mata pun dah macam berat sangat. Biasanya aku tengok keputusan pagi tu dan dapat tengok siaran ulangan je.

4 pasukan ke separuh akhir ialah..


Team Brazil dengan Jerman..


Perlawanan pertama separuh akhir antara Brazil vs Jerman pada 9 Julai, dijangkakan pukul 4 pagi. Masa bangun sahur boleh la tengok, dua-dua pasukan ni pun aku minat. Tak boleh nak pilih mana satu..

Dua lagi pasukan..

Coolnya team Belanda dengan Argentina..


Perlawanan kedua separuh akhir antara Belanda dengan Argentina pada 10 Julai, pukul 4 pagi gak. Perghh, larat ke tak aku nak tengok ni, Kedua-dua team ni pun memang pilihan aku. Susah-susah gini..

Macam mane ni, empat pasukan yang aku sokong semuanya layak ke separuh akhir. Susah la nak buat ramalan ke final versi Jie gini..hehe. Ramalan ini takde kena mengena dengan siapa-siapa.. suka-suka je. 

Pilihan aku German dengan Argentina akan ke final. Emm, kalau korang pilih yang mana. Ramalan Ke Final Piala Dunia 2014..

Kredit pada tuan punya picture..

12 comments:

  1. dengan konfidennya aku teka... Brazil selaku tuan rumah akan memenangi final ni...perghhh eksaitednya...

    BalasPadam
  2. Dah sampai ke peringkat suspen ni... takut pulak nak teka hehee.. :D

    BalasPadam
  3. Hampir sampai ke kemuncaknya meaning dah nak habis la kan Jie... hehehe... kata2 bukan peminat bola... hahahaha...

    BalasPadam
  4. Tak tau mane satu. Sebab tak suke bola. Kalau tekaan betul, ade dapat adiah tak? :D

    BalasPadam
  5. huhu..sbb yui tak minat jd tak amik tau..ekekke

    BalasPadam
  6. German dah konpom, tunggu Argentina pagi nanti pulak...

    BalasPadam
  7. German confirm & Argentina kot... hehe...
    Nrl x tengok pun cuma tengok keputusannya je....

    BalasPadam
  8. Hehe... ramai yg ramal Brazil tapi akhirnya...samba dah jadi sambal...

    BalasPadam
  9. kesiannn penyokong brazil... :D

    BalasPadam