Tip Mudah Membina Hubungan Antara Blogger

Assalamualaikum.. 
Travel bersama vespa kesayangan

Baju aku mesti kena sedondong dengan Vespa kesayangan..hehe..


Bila ada blog ni, mesti nak ada orang baca dan komen blog kita kan. Mesti nak traffic atau pageview yang tinggi kan, mesti lagi nak ada pembaca yang setia kan. Nak blog popular macam Fatin Liyana yang mempunyai follower beribu ribu dan menjana income beribu ribu gak. Emm, kena membina hubungan antara blogger..

Tip mudah yang selalu aku lakukan adalah blogworking ke blog kawan kawan..


Macam hubungan aku dengan Vespa ini, ke mana mana pun sentiasa bersama (padahal aku pinjam untuk tangkap gambar je)..haha. Maaf ye, takde picture sesuai nak letak.

Tip ini memang berkesan dan korang kena rajin sikit la.Selalu blogworking dan ringankan tangan tinggalkan komen. Mesti korang aku rasa perubahan, dari situ korang akan rasa blogger blogger lain akan bertambah mesra, hubungan terbina kan.

Tip ringkas dan santai daripada aku, semoga korang memahaminya..

{ 43 comments.. read them below or add one }

Izni Hafiz Abdul Rashid Izni Hafiz Abdul Rashid 03 Jun, 2014 15:00
Nice tips... Insyaallah, akan teman praktikkan... :)
Time Traveller Time Traveller 03 Jun, 2014 16:33
Setuju sangat.. sebab itu juga la saya dapat tahu kewujudan blog ini :D
Azlealee Bashir Azlealee Bashir 03 Jun, 2014 16:35
Setuju sangat..cantik Vespa kuning ni..
NS NS 03 Jun, 2014 17:30
ahahaha... ingatkan vespa sendiri punye.. rupenye pinjam saja.. hehe..
Bin Muhammad Bin Muhammad 03 Jun, 2014 18:47
Ringkas sunggu tips nya tapi ianya sesuatu yg sangat berjaya jika dilakukan!
Ini vespa klasik ke baru?...kalau tgok plat, vespa baru
tiey smilez tiey smilez 03 Jun, 2014 21:06
Sangat setuju. Rajin berblogwalking, balas kunjungan diorang merupakan cara yang terbaik to keep in touch.
Anyway comel vespa tu. hehehe :)
acik idah acik idah 03 Jun, 2014 21:42
Jadik la walau hanya dapat bergambar bersama... :D
acik idah acik idah 03 Jun, 2014 21:42
Oh yea... dah isi tabung nuff Jie... :D
MissNadia MissNadia 03 Jun, 2014 22:28
ahh jalan-jalan blogwalking boleh luaskan minda dan ilmu pengetahuan :D
Denaihati Denaihati 04 Jun, 2014 11:27
rajin ziarah dan komen blog kawan-kawan, insyaAllah kawan-kawan pun rajin kunjungbalas. cantik vespa tu.
Kathy R'bain Kathy R'bain 04 Jun, 2014 14:16
terbaiklah tips ni..simple jer..
Khir Khalid Khir Khalid 05 Jun, 2014 08:07
Setuju dgn tips tu.. mcm beraya juga kan.. kita beraya rumah org, nnti org berayalah juga kat rumah kita hehee... Salam ceria selalu Jie.. :)
RDZ Z RDZ Z 05 Jun, 2014 13:03
Betul tu JS..Jangan sombong dan memilih untuk bertegur sapa...
Nurul Nurul 05 Jun, 2014 15:03
Setuju...
Cantik plak vespa kuning tu... :)
Shark Kay Shark Kay 06 Jun, 2014 12:33
orang rajin mmg bnyak faedahnya:)
Jie Susanos Jie Susanos 08 Jun, 2014 14:38
hihi..xleh tgk vespa ni..
Jie Susanos Jie Susanos 09 Jun, 2014 20:44
hihi..mmg kena rajin blogworking..
Jie Susanos Jie Susanos 09 Jun, 2014 20:46
haha..klakar lak bt tip..
Jie Susanos Jie Susanos 09 Jun, 2014 21:35
btul tu khir..jom dtg beraya rumah kita..
Jie Susanos Jie Susanos 09 Jun, 2014 21:46
kunci nk berjaya tu..haha
ikhwan yusuff ikhwan yusuff 17 Jun, 2014 00:02
tip yg bgs.....mmg kena buatlah kan...:D
Mar Mansor Mar Mansor 23 Jun, 2014 16:53
vespa kuning yang menawan kalbu..