03 Jun 2014

Tip Mudah Membina Hubungan Antara Blogger

Assalamualaikum.. 

Travel bersama vespa kesayangan

Baju aku mesti kena sedondong dengan Vespa kesayangan..hehe..


Bila ada blog ni, mesti nak ada orang baca dan komen blog kita kan. Mesti nak traffic atau pageview yang tinggi kan, mesti lagi nak ada pembaca yang setia kan. Nak blog popular macam Fatin Liyana yang mempunyai follower beribu ribu dan menjana income beribu ribu gak. Emm, kena membina hubungan antara blogger..

Tip mudah yang selalu aku lakukan adalah blogworking ke blog kawan kawan..


Macam hubungan aku dengan Vespa ini, ke mana mana pun sentiasa bersama (padahal aku pinjam untuk tangkap gambar je)..haha. Maaf ye, takde picture sesuai nak letak.

Tip ini memang berkesan dan korang kena rajin sikit la.Selalu blogworking dan ringankan tangan tinggalkan komen. Mesti korang aku rasa perubahan, dari situ korang akan rasa blogger blogger lain akan bertambah mesra, hubungan terbina kan.

Tip ringkas dan santai daripada aku, semoga korang memahaminya..

43 comments:

  1. Nice tips... Insyaallah, akan teman praktikkan... :)

    BalasPadam
  2. Setuju sangat.. sebab itu juga la saya dapat tahu kewujudan blog ini :D

    BalasPadam
  3. Setuju sangat..cantik Vespa kuning ni..

    BalasPadam
  4. ahahaha... ingatkan vespa sendiri punye.. rupenye pinjam saja.. hehe..

    BalasPadam
  5. Ringkas sunggu tips nya tapi ianya sesuatu yg sangat berjaya jika dilakukan!
    Ini vespa klasik ke baru?...kalau tgok plat, vespa baru

    BalasPadam
  6. Sangat setuju. Rajin berblogwalking, balas kunjungan diorang merupakan cara yang terbaik to keep in touch.
    Anyway comel vespa tu. hehehe :)

    BalasPadam
  7. Jadik la walau hanya dapat bergambar bersama... :D

    BalasPadam
  8. Oh yea... dah isi tabung nuff Jie... :D

    BalasPadam
  9. ahh jalan-jalan blogwalking boleh luaskan minda dan ilmu pengetahuan :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihi..mmg kena rajin blogworking..

      Padam
  10. rajin ziarah dan komen blog kawan-kawan, insyaAllah kawan-kawan pun rajin kunjungbalas. cantik vespa tu.

    BalasPadam
  11. terbaiklah tips ni..simple jer..

    BalasPadam
  12. Setuju dgn tips tu.. mcm beraya juga kan.. kita beraya rumah org, nnti org berayalah juga kat rumah kita hehee... Salam ceria selalu Jie.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. btul tu khir..jom dtg beraya rumah kita..

      Padam
  13. Betul tu JS..Jangan sombong dan memilih untuk bertegur sapa...

    BalasPadam
  14. Setuju...
    Cantik plak vespa kuning tu... :)

    BalasPadam
  15. orang rajin mmg bnyak faedahnya:)

    BalasPadam
  16. tip yg bgs.....mmg kena buatlah kan...:D

    BalasPadam
  17. vespa kuning yang menawan kalbu..

    BalasPadam