Menonton Wayang Edge Of Tomorrow

Assalamualaikum.. 
Menonton Wayang Edge Og Tomorrow

Rekaan peralatan perang yang awesome..


Hari Rabu, hari yang sangat sangat sesuai untuk menonton wayang, hari yang sesuai untuk membawa anak anak atau isteri menonton bersama (couple tak boleh ea..hihi) dan hari yang menjimatkan kalau nak belanja kawan kawan. Sebab apa, hari rabu je tiket wayang turun harga, sangat menjimatkan..haha. Kalau macam tu, jom kita pergi Menonton Wayang Edge Of Tomorrow..

Best gak layan movie ni, bagi yang meminati filem aksi, peperangan, senjata dan peralatan yang cool. Tak rugi Menonton Wayang Edge Of Tomorrow. Tapi lain orang lain pendapat selepas menontonkan, Bagi aku, okey la movie ni..


Ringkasan filem ini mengikut pemahaman aku la..haha,
  • Dilakon oleh Tom Cruise dan Emily Blunt.
  • watak utama(lelaki) di paksa menyertai peperangan.
  • Setiap kali dia mati dalam peperangan, macam terjaga daripada tidur dan begitu la berulang sampai berjaya dalam misi.
  • Ini peperangan antara manusia dengan raksasa dan akhirnya, korang pergi tengok la sendiri..haha.
jimatnya beli tiket wayang

Rekaan monster pun menarik..


Walaupun picture tak berapa jelas, ini antara raksasa yang terdapat dalam filem tersebut. 3 jenis iaitu Alpha, Omega dan satu lagi dah lupa namanya. Omega adalah badan induk dan mengawal semua raksasa.

Itu je kot yang boleh aku ceritakan..


Habis je menonton, terus balik rumah sebab sorang je layan. Takde teman hari ni nak ajak sama. Emm, takpe la, janji puas dapat tengok movie. TGV di mesramall kerteh, Terengganu yang selalu aku layan..

{ 37 comments.. read them below or add one }

Izni Hafiz Abdul Rashid Izni Hafiz Abdul Rashid 13 Jun, 2014 07:30
Menarik jugak tu... teman pun memang minat movie genre nie...
Niesa Niesa 13 Jun, 2014 08:16
mcm best je...nk tgk on9 je lah nnti..ehehe..
aTieYusof Family aTieYusof Family 13 Jun, 2014 11:34
Macam best jugak cerita ni... belum berkesempatan nak tgk... TQ follow, dah follow balik ya..:)
Mimi Azirah Mimi Azirah 13 Jun, 2014 11:41
Sy suka tgk citer mcm nih
Kathy R'bain Kathy R'bain 13 Jun, 2014 15:18
salam jie...nanti cek inbox facebook yer?ada kak kathy pm something kat situ.. :)
Ismi Ana Ismi Ana 13 Jun, 2014 20:10
Preview yang menarik. Huhu.
Aku Penghibur Aku Penghibur 13 Jun, 2014 22:42
serious jalan ceritanya pening...acik dah tengok
Bardboo Bardboo 14 Jun, 2014 00:31
sejak ada anak kecil memang dah lama tak menonton wayang...kalau dulu, memang jadi rutin dah..hehe..
harga xperia z3 harga xperia z3 14 Jun, 2014 11:07
wah aku nak nonton wayang dmane nih deket serawak ye?
Qaseh Vee Qaseh Vee 14 Jun, 2014 13:00
dah lama x tgk wayang ...
Khir Khalid Khir Khalid 15 Jun, 2014 02:15
Wahh best ni.. mmg kena tengok nanti. Thanks sharing Jie.. :)
Azlealee Bashir Azlealee Bashir 15 Jun, 2014 09:01
Movie ni..tak nonton lagi..
Denaihati Denaihati 15 Jun, 2014 14:54
tom cruise berlakon mesti best ni. lama dah tak kepanggung.
ikhwan yusuff ikhwan yusuff 16 Jun, 2014 23:54
wah..menarik...belum berkesempatan nak tgk...tunggu keluar kt internet jelah kot..hihihihihi
Nur A.Z Nur A.Z 17 Jun, 2014 11:16
da lame tak tgk wyg .. nape cite tu ala2 game je? dah mati hidup balik sampai mission berjaya..gitu lak..huhu
Nurul Nurul 17 Jun, 2014 17:18
dah lama x tengok wayang...
Tanpa NamaTanpa Nama 20 Jun, 2014 02:40
Incredible! This blog looks exactly like
my old one! It's on a totally different subject but it has pretty much the same layout and design. Superb choice of colors!


My weblog ... Nutriberry Slim Diet reviews (www.mtnviewbible.org)
Nurul Hidayah Nurul Hidayah 23 Jun, 2014 11:25
Macam best je review ni.. :D
Jie Susanos Jie Susanos 27 Jun, 2014 14:11
huhu..klu bleh nk bt lg terbaik..
Jie Susanos Jie Susanos 27 Jun, 2014 14:22
huhu..susah skit klu ada ank kecik..
Jie Susanos Jie Susanos 27 Jun, 2014 14:44
huhu..lama tgu yg kualiti baik..
Jie Susanos Jie Susanos 27 Jun, 2014 14:49
ye la..jie pun pning tgk..
Khai♥Rin : anies Khai♥Rin : anies 05 Julai, 2014 17:57
sy rs mcm bosan bla tom cruise asik berlakon filem mcm ni
Izni Hafiz Abdul Rashid Izni Hafiz Abdul Rashid 28 Januari, 2017 08:03
Penceritaannya menarik... luar dari kotak pemikiran manusia... inilah yang dinamakan kreatif... teman bosan tengok filem-filem tempatan nie... asyik-asyik berkisar pasal cinta, gengster, perempuan... tak ada la topic lain... cuba tengok filem Bollywood, walaupun tak faham bahasa mereka, tapi berjaya mendapat tempat di serata dunia...