12 Jun 2014

Menonton Wayang Edge Of Tomorrow

Assalamualaikum.. 

Menonton Wayang Edge Og Tomorrow

Rekaan peralatan perang yang awesome..


Hari Rabu, hari yang sangat sangat sesuai untuk menonton wayang, hari yang sesuai untuk membawa anak anak atau isteri menonton bersama (couple tak boleh ea..hihi) dan hari yang menjimatkan kalau nak belanja kawan kawan. Sebab apa, hari rabu je tiket wayang turun harga, sangat menjimatkan..haha. Kalau macam tu, jom kita pergi Menonton Wayang Edge Of Tomorrow..

Best gak layan movie ni, bagi yang meminati filem aksi, peperangan, senjata dan peralatan yang cool. Tak rugi Menonton Wayang Edge Of Tomorrow. Tapi lain orang lain pendapat selepas menontonkan, Bagi aku, okey la movie ni..


Ringkasan filem ini mengikut pemahaman aku la..haha,
  • Dilakon oleh Tom Cruise dan Emily Blunt.
  • watak utama(lelaki) di paksa menyertai peperangan.
  • Setiap kali dia mati dalam peperangan, macam terjaga daripada tidur dan begitu la berulang sampai berjaya dalam misi.
  • Ini peperangan antara manusia dengan raksasa dan akhirnya, korang pergi tengok la sendiri..haha.
jimatnya beli tiket wayang

Rekaan monster pun menarik..


Walaupun picture tak berapa jelas, ini antara raksasa yang terdapat dalam filem tersebut. 3 jenis iaitu Alpha, Omega dan satu lagi dah lupa namanya. Omega adalah badan induk dan mengawal semua raksasa.

Itu je kot yang boleh aku ceritakan..


Habis je menonton, terus balik rumah sebab sorang je layan. Takde teman hari ni nak ajak sama. Emm, takpe la, janji puas dapat tengok movie. TGV di mesramall kerteh, Terengganu yang selalu aku layan..

37 comments:

  1. Menarik jugak tu... teman pun memang minat movie genre nie...

    BalasPadam
  2. mcm best je...nk tgk on9 je lah nnti..ehehe..

    BalasPadam
  3. Macam best jugak cerita ni... belum berkesempatan nak tgk... TQ follow, dah follow balik ya..:)

    BalasPadam
  4. salam jie...nanti cek inbox facebook yer?ada kak kathy pm something kat situ.. :)

    BalasPadam
  5. Preview yang menarik. Huhu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhu..klu bleh nk bt lg terbaik..

      Padam
  6. serious jalan ceritanya pening...acik dah tengok

    BalasPadam
  7. sejak ada anak kecil memang dah lama tak menonton wayang...kalau dulu, memang jadi rutin dah..hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhu..susah skit klu ada ank kecik..

      Padam
  8. wah aku nak nonton wayang dmane nih deket serawak ye?

    BalasPadam
  9. dah lama x tgk wayang ...

    BalasPadam
  10. Wahh best ni.. mmg kena tengok nanti. Thanks sharing Jie.. :)

    BalasPadam
  11. tom cruise berlakon mesti best ni. lama dah tak kepanggung.

    BalasPadam
  12. wah..menarik...belum berkesempatan nak tgk...tunggu keluar kt internet jelah kot..hihihihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhu..lama tgu yg kualiti baik..

      Padam
  13. da lame tak tgk wyg .. nape cite tu ala2 game je? dah mati hidup balik sampai mission berjaya..gitu lak..huhu

    BalasPadam
  14. dah lama x tengok wayang...

    BalasPadam
  15. Incredible! This blog looks exactly like
    my old one! It's on a totally different subject but it has pretty much the same layout and design. Superb choice of colors!


    My weblog ... Nutriberry Slim Diet reviews (www.mtnviewbible.org)

    BalasPadam
  16. Macam best je review ni.. :D

    BalasPadam
  17. sy rs mcm bosan bla tom cruise asik berlakon filem mcm ni

    BalasPadam
  18. Penceritaannya menarik... luar dari kotak pemikiran manusia... inilah yang dinamakan kreatif... teman bosan tengok filem-filem tempatan nie... asyik-asyik berkisar pasal cinta, gengster, perempuan... tak ada la topic lain... cuba tengok filem Bollywood, walaupun tak faham bahasa mereka, tapi berjaya mendapat tempat di serata dunia...

    BalasPadam