Kegembiraan Berlalu Pergi

Assalamualaikum.. 
Kegembiraan Berlalu Pergi

Langit selepas waktu hujan..


Ceh, kalau tengok tajuk atas, macam sedih je kan..haha, padahal takde apa2 pun. Cuma berat hati nak datang Paka, maklum la cuti seminggu kat kampung, keseronokkan bersama keluarga, berjumpa kawan lama dan kasi boroi dengan makan makan kat kenduri kawen. Bila drive je rasa macam 'kegembiraan berlalu pergi'..haha..

Bila memandu sorang diri ni rasa sangat sangat memboringkan dan mengantuk.  ada gak aku cuba tip tip jalan jauh ni tapi slow slow berkesan..

Tip ringkas jalan jauh versi Jie..hehe.
  • Beli buah banyak banyak seperti rambutan, dalam kereta menguyah je la.
  • jangan lupa beli air mineral
  • masuk mp3 ceramah agama dalam pendrive, time tu memang kushyuk mendengar.
Itu je kot yang dapat kongsi..hihi. Dan jangan lupa beli ni..
Tip jalan jauh versi Jie

Livita with honey 250..

Berkesan bila minum ni, mengantuk dan lenguh lenguh macam hilang je. Biasanya aku beli sebotol je sebab manis sangat. Tak elok kot kalau minum banyak banyak..

Apa apa pun jangan lupa baca doa sebelum memulakan perjalanan, boleh rujuk sini. Tapi bila sampai sini rasa macam 'kegembiraan datang kembali'.. kihkih..

{ 18 comments.. read them below or add one }

Nurul Hidayah Nurul Hidayah 10 Jun, 2014 18:05
dah lama bercuti kat kampung kan.. bukan hati je berat, perut yg memboroi tu pun dah makin berat nak balik paka... hehee
Khai♥Rin : anies Khai♥Rin : anies 10 Jun, 2014 18:32
sy selalu pekena nescafe ais dlm tin tu...mmg kebal la bijik mata bla jln jauh
Khir Khalid Khir Khalid 11 Jun, 2014 03:45
Saya pun suka layan mengunyah klu jln2 jauh... air tak kisah sgt air apa pun janji x kering tekak hehee..
Nurul Nurul 11 Jun, 2014 10:57
Bila dah lama cuti, macam tu lah kan... seolah2 kegembiraan berlalu pergi... kalau nrl jln2 jauh pun, memang suka mengunyah je laa dalam kete, pastu nescafe & mineral mesti ada... tapi dah jarang drive jauh2, biasa jadi penumpang je... hehe :)
Ida Scripters Ida Scripters 11 Jun, 2014 17:26
Ceramah ugama tu cari la ustaz2 yang kelakar baru best... tu yg kadang2 tersengih sorang ;)
Denaihati Denaihati 11 Jun, 2014 21:26
buahan, asam, gula-gula memang biasa ada bila memandu jauh.
Kathy R'bain Kathy R'bain 11 Jun, 2014 22:39
Hai jie..betul ke nak header tu?inform akak kat fb k.
Azlealee Bashir Azlealee Bashir 12 Jun, 2014 06:24
Seronoknya balik kampung jie..livita mesti ada..wajib hilangkan mengantuk..
acik idah acik idah 12 Jun, 2014 11:56
kalau husband ida dia selalu beli air, asam dan jajan... :D

kalau ida pula tak makan time drive... stakat gula2 tu boleh laaa... :D
ikhwan yusuff ikhwan yusuff 16 Jun, 2014 23:55
Tgk mmg nampak sedih.....perasan empunya diri je yg tahu...hihihih..Btw tips yg bagus..:DD
Jie Susanos Jie Susanos 24 Jun, 2014 18:49
haha..klu jie bahan nescafe xberkesan la..
Jie Susanos Jie Susanos 24 Jun, 2014 19:15
mengantuk khir klu x menguyah..
Jie Susanos Jie Susanos 24 Jun, 2014 20:07
huhu..jie ni susahnya nk jdi penumpang..asyk kena drive je
Jie Susanos Jie Susanos 24 Jun, 2014 22:30
syok klu ustaz tu klakar..
Jie Susanos Jie Susanos 27 Jun, 2014 00:49
bgus la ida ni xmkn..jie cuma nk menghilangkan bsan je