Nasi Ayam Zaa Di Kerteh, Terengganu

Assalamualaikum.. 
Nasi Ayam Zaa Di Kerteh, Terengganu

Lama tak makan di Kedai Nasi Ayam Zaa Di Kerteh, Terengganu..


Bila duduk di Terengganu ni, salah satu makanan kegemaran aku ialah Nasi Ayam. Suka sangat makan Nasi Ayam, duduk kampung tak teringin pulak nak makan,mungkin kat kampung tak kena dengan citarasa kot..hehe.. Lupakan, Salah satu kedai favorite aku ialah Nasi Ayam Zaa Di Kerteh, Terengganu..

Jarang jarang keluar makan sebelum isteri balik berniaga dekat kampung..

Aku macam biasa la Nasi Ayam dengan Air Cincau manakala isteri ABC sama Nasi Ayam. Bila makan ni, ayam kena lebih baru dempak..hehe. Baru tak sia sia aku datang dari jauh..
nasi ayam sedap di kerteh,terengganu

Ruang Kedai Nasi Ayam Zaa.. 


Nasib baik masa sampai sini tak ramai lagi orang. Nak dekat pukul 12 pm kot aku sampai. biasa waktu puncak macam ni ramai giler orang, susah nak dapat tempat..hehe, rezeki rezeki..

Selain nasi ayam banyak lagi makanan kat sini seperti nasi kukus, mee celup, rojak dan macam macam lagi la.
Nasi Ayam Zaa Di Kerteh, Terengganu

Pemandangan yang cantik di luar kedai..huhu, ye ke cantik..


Kalau penbaca area Paka atau Kerteh mesti tau kedai ni kan. Kedai ini berdekatan dengan mcd Kerteh, berada di laluan utama, kalau korang dari Kemaman ke Paka, selepas traffic light dekat mcd, di situ la kedainya. 

Rasa berbelit belit aku tulis..haha..


{ 21 comments.. read them below or add one }

tiey smilez tiey smilez 29 Mei, 2014 21:04
Macam pernah datang tapi xpasti.hehehe. Nice info, nanti datang kerteh leh singgah sini sebab nampak cam sedap je. hihi :)

Tiey singgah sini + klik iklan nuffnang Lactacyd. Jemput singgah ke blog kita http://tieysmilez.blogspot.com/2014/05/nasi-ayam-penyet-ria.html
Izni Hafiz Abdul Rashid Izni Hafiz Abdul Rashid 30 Mei, 2014 09:59
hehehehe... boleh try kalau lalu sini...
^^eKaTiKaH^^ ^^eKaTiKaH^^ 30 Mei, 2014 10:32
yummy, sedapnyaaa. suke nasi ayam ^^
Kakzakie Kakzakie 30 Mei, 2014 14:43
Nampak santai sungguh. Tengoklah 6hb June ini kakak sekeluarga akan ke T'ganu. Anak dara kakak nak daftar di Uniza. Kalau T'ganu yg pasti kami suka adalah pantainya yg bersih dan makanan yg sedap-sedap. Kakak suka nasi kerabu, nasi dagang dan losong T'ganu. Aduhai balik JB kalau dari sana mesti penuh bonet kereta sampai kaki pun ada barang diangkut balik:)
Khir Khalid Khir Khalid 31 Mei, 2014 09:30
Wahh.. nampak menyelerakan.. kedai pun menarik. Thanks sharing Jie.. :)
Bro Nan Bro Nan 31 Mei, 2014 11:03
perh... menawan ... buat aku lapo pulok

My recent post : Apa Menarik Tentang KLIA2 - Infografik
Tanpa NamaTanpa Nama 31 Mei, 2014 22:24
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Azlealee Bashir Azlealee Bashir 02 Jun, 2014 10:41
Nasi ayam terengganu memang sedap..
Jie Susanos Jie Susanos 02 Jun, 2014 19:46
eh lupa nk ckp..rm4.50 satu pinggan..
Jie Susanos Jie Susanos 02 Jun, 2014 19:55
emm mgkin tiey pernah pergi kot..huhu..tq klik iklan jie. nti jie singgah dan klik2 mane yg ptut..
Jie Susanos Jie Susanos 03 Jun, 2014 08:42
oo kak nk dtg sini ea..tahniah ank dpt bljr kat sini..emm,mgkin kak bleh cuba klu masuk kerteh nti..huhhu..bila lg brg nk pnuh bonet kan..
Jie Susanos Jie Susanos 03 Jun, 2014 09:11
sungguh menyelerakan khir..kihkih
Jie Susanos Jie Susanos 03 Jun, 2014 09:23
huhu..nasi pun menawan ke..