29 Mei 2014

Nasi Ayam Zaa Di Kerteh, Terengganu

Assalamualaikum.. 

Nasi Ayam Zaa Di Kerteh, Terengganu

Lama tak makan di Kedai Nasi Ayam Zaa Di Kerteh, Terengganu..


Bila duduk di Terengganu ni, salah satu makanan kegemaran aku ialah Nasi Ayam. Suka sangat makan Nasi Ayam, duduk kampung tak teringin pulak nak makan,mungkin kat kampung tak kena dengan citarasa kot..hehe.. Lupakan, Salah satu kedai favorite aku ialah Nasi Ayam Zaa Di Kerteh, Terengganu..

Jarang jarang keluar makan sebelum isteri balik berniaga dekat kampung..

Aku macam biasa la Nasi Ayam dengan Air Cincau manakala isteri ABC sama Nasi Ayam. Bila makan ni, ayam kena lebih baru dempak..hehe. Baru tak sia sia aku datang dari jauh..
nasi ayam sedap di kerteh,terengganu

Ruang Kedai Nasi Ayam Zaa.. 


Nasib baik masa sampai sini tak ramai lagi orang. Nak dekat pukul 12 pm kot aku sampai. biasa waktu puncak macam ni ramai giler orang, susah nak dapat tempat..hehe, rezeki rezeki..

Selain nasi ayam banyak lagi makanan kat sini seperti nasi kukus, mee celup, rojak dan macam macam lagi la.
Nasi Ayam Zaa Di Kerteh, Terengganu

Pemandangan yang cantik di luar kedai..huhu, ye ke cantik..


Kalau penbaca area Paka atau Kerteh mesti tau kedai ni kan. Kedai ini berdekatan dengan mcd Kerteh, berada di laluan utama, kalau korang dari Kemaman ke Paka, selepas traffic light dekat mcd, di situ la kedainya. 

Rasa berbelit belit aku tulis..haha..


21 comments:

  1. Balasan
    1. eh lupa nk ckp..rm4.50 satu pinggan..

      Padam
  2. Macam pernah datang tapi xpasti.hehehe. Nice info, nanti datang kerteh leh singgah sini sebab nampak cam sedap je. hihi :)

    Tiey singgah sini + klik iklan nuffnang Lactacyd. Jemput singgah ke blog kita http://tieysmilez.blogspot.com/2014/05/nasi-ayam-penyet-ria.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. emm mgkin tiey pernah pergi kot..huhu..tq klik iklan jie. nti jie singgah dan klik2 mane yg ptut..

      Padam
  3. hehehehe... boleh try kalau lalu sini...

    BalasPadam
  4. yummy, sedapnyaaa. suke nasi ayam ^^

    BalasPadam
  5. Nampak santai sungguh. Tengoklah 6hb June ini kakak sekeluarga akan ke T'ganu. Anak dara kakak nak daftar di Uniza. Kalau T'ganu yg pasti kami suka adalah pantainya yg bersih dan makanan yg sedap-sedap. Kakak suka nasi kerabu, nasi dagang dan losong T'ganu. Aduhai balik JB kalau dari sana mesti penuh bonet kereta sampai kaki pun ada barang diangkut balik:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. oo kak nk dtg sini ea..tahniah ank dpt bljr kat sini..emm,mgkin kak bleh cuba klu masuk kerteh nti..huhhu..bila lg brg nk pnuh bonet kan..

      Padam
  6. Wahh.. nampak menyelerakan.. kedai pun menarik. Thanks sharing Jie.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. sungguh menyelerakan khir..kihkih

      Padam
  7. perh... menawan ... buat aku lapo pulok

    My recent post : Apa Menarik Tentang KLIA2 - Infografik

    BalasPadam
  8. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  9. Nasi ayam terengganu memang sedap..

    BalasPadam