Kedai Bukit Bunga, Tanah Merah

Assalamualaikum..
Jalan jalan di Bukit Bunga, Tanah Merah.. Sempadan dengan Jeli Kelantan, dekat dengan Thailand gak ni..hehe..

Seronok jalan jalan kat sini sambil cuci cuci mata.. Boleh rabun mata tengok macam macam barang ada.. Nak kata murah tu takde la jugak.. Pandai pandai korang la tawar menawar dengan peniaga kat sana.. Pastikan duit korang penuh poket..hehe..

Cinta 20sen [2013] - Siapakah Razali & Izyan? Tekan Sini !

Macam jauh je kan aku jalan jalan.. Padahal dekat je.. Ini tempat kelahiran isteri aku.. Picture atas pun kedai family beliau.. Bila datang sini, jangan lupa singgah yee..


{ 20 comments.. read them below or add one }

Azlealee Bashir Azlealee Bashir 31 Mac, 2014 23:11
Tak pernah sampai lagi di bukit bunga..
Cik TK Cik TK 01 April, 2014 00:33
Selalu pergi area Bukit Bunga ni dulu waktu belajar kat Jeli...
Liniey Nor Liniey Nor 01 April, 2014 03:43
Assalam.

If belum join GA Liniey n Nad, jemput join ea. Ada 2 top refferal.

If dah join boleh terus promote GA ni utk berpeluang menang top refferal.

Dan..
90+ pemenang by Random.org dicari :)
Antara hadiah:
>> Buku Cerita Ahmad Ammar
>> Naked 2 Eye Shadow
>> Inner Neck Magic Berdagu
>> Inai Homemade
>> 5.11 Tactical Belt

http://www.linieynor.com/2014/03/sweet-giveaway-by-misz-nadea-liniey-nor_14.html

(Memandangkan follower widget tak ok lagi dan ada sesetengah yang dapat follow dan ada juga yang tidak dapat follow langsung walaupun sudah menggunakan tutorial, kami bersetuju untuk menetapkan syarat follow blog ini sebagai syarat tidak wajib.Kalau dapat follow, teruskan dan kalau tak dapat follow takpe.Dimaafkan tapi dengan syarat haruslah jujur)
Gombug Gombug 01 April, 2014 09:39
Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
Baca selanjutnya...
Gombug Gombug 01 April, 2014 09:40
Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...


Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...
Gombug Gombug 01 April, 2014 09:41
Portal Sukan Ragbi Malaysia | Berita | Kalendar Acara Ragbi | Foto Kejohanan | Video - www.sukandaily.com.my

Keputusan Kejohanan Liga Super Kesatuan Ragbi Malaysia 2014
Minggu Ke-5: 22 & 23 Mac 2014
UITM LIONS vs NS Wanderers 31-05
ATM JLJ vs POLITEKNIK MERLIMAU 29-03
ASAS vs RMP PERAK 20-07
SSTMI vs KERIS CONLAY 13-05
SERDANG ANGELS vs RSC DOG 28-00
Klik Disini>>Keputusan Sepenuhnya




Foto-Foto Kejohanan Ragbi Malaysia

Kejohanan Ragbi Liga Super KRM 2014

Kejohanan Ragbi Piala Agong 2013

Kejohanan Ragbi Liga Super KRM 2013

Klik Disini>>Lain-lain foto sepenuhnya





Video Kejohanan Ragbi Malaysia

HSBC Asian Rugby Sevens Series: Malaysia Sevens 2013 - Malaysia vs Thailand

HSBC Asian 5 Nations 2013 - Akhir: Malaysia vs Singapura

Liga Super Kesatuan Ragbi Malaysia 2013: Akhir Cup - Keris Conlay vs UiTM Lions

Klik Disini>>Lain-lain video sepenuhnya
Sheila Salim Sheila Salim 01 April, 2014 11:47
Assalamualaikum Jie, wahh bestnya. sheila tak pernah sampai sini T______T"
Khir Khalid Khir Khalid 01 April, 2014 13:00
Wahh bestnya dpt berjln2 smbil beli2 di sana.. best.. :)
Qaseh Wee Qaseh Wee 01 April, 2014 13:06
dah lama x dpt shopping kat tpt camni ...
acik idah acik idah 01 April, 2014 13:09
Kiranya balik kg la nie yer Jie... :D
Idah blom pernah sampai lagi Tanah Merah nie... ;(
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI 02 April, 2014 10:32
ikut hrga agak mhl skit tp ikut jauh oklah beli sni..hihi
Nanie Nanie 02 April, 2014 10:56
Selalu singgah kat sini on the way balik Penang dari Trg... Boleh la nak jamu mata... hehe
BM BM 02 April, 2014 11:52
Tak pernah sampai lagi, kalau pergi... InsyaAllah, saya akan cari kedai ni.
Kujie Kujie 03 April, 2014 00:07
Pernah lalu dan singgah kt sini, beli buah salak
Umi Nazrah Umi Nazrah 03 April, 2014 15:31
salam singgah. saya memang tak layak g tempat macam ni. rasa macam nak beli semuaaaaaaaaaa ja -_- hehehehehhee
RDZ Z RDZ Z 04 April, 2014 20:53
Tak pernah sampai sini lagi rasanya. Tapi dia orang pernah bawa pergi jalan satu kawasan macam ni waktu malam. Rasanya wakaf che yeh nama dia...Punyalah lah banyak barang..memang rambang mata punya...
Kathy R'bain Kathy R'bain 06 April, 2014 12:58
wah..wajah baru lagi yer...lama tak singgah blog jie..
Khai♥Rin : anies Khai♥Rin : anies 07 April, 2014 18:10
x penah smpi lg wpn penah dok kelantan dulu