10 Pemain Bola Sepak Terkaya Tahun 2014

15.3.2014

Assalamualaikum..
ronaldo ditangga pertama
Apa perasaan korang bila terima gaji macam picture kat atas ni ?

Pergh, kalau aku tak tau nak buat apa.. Kalau aku dapat gaji gini, dapat memenuhi impian yang aku pendam selama ini..kihkih.. Angan angan je..

Ini antara 10 bintang bola sepak yang menerima gaji paling tinggi pada tahun ni yang aku ambik dalam akhbar beberapa hari lepas.. Rujukan dari akhbar berita harian.. Kayanya bila jadi permain bola sepak bertaraf profesional ni..


10 Pemain Bola Sepak Terkaya Tahun 2014
  1. Cristiano Ronaldo (rm665.58 juta)
  2. Lionel Messi (rm657.38 juta)
  3. Samuel Eto (rm381.88 juta)
  4. Wayne Rooney (rm375.36 juta)
  5. Kaka (rm367.2 juta)
  6. Neymar (rm359.04 juta)
  7. Ronaldinho (rm348 juta)
  8. Zlatan Ibrahomovic (rm310.08 juta)
  9. Buffon (rm282.88 juta)
  10. Theirry Henry (rm255.68 juta)
Kalau tengok senarai kat atas, Ronaldo menerima gaji paling tinggi diikuti dengan Messi dan yang lain lain.. Perbezaan gaji antara Messi dengan Ronaldo takde ketara sangat.. Kalau tengok gaji tempat ketiga banyak perbezaannya kan..

Ronaldo yang bermain untuk kelab Real Madrid..Permainannya pada tahun lepas memang cemerlang dan berjaya memperolehi anugerah pemain bola sepak terbaik..

Walaupun aku tak berapa pandai main bola sepak, harapan aku.. Satu hari nanti pemain negara kita ada yang bermain untuk peringkat antarabangsa..hehe..

{ 20 comments.. read them below or add one }

Aku Penghibur Aku Penghibur 16 Mac, 2014 15:50
wahh memang kaya mereka ^_^ yeah messi ada
BM BM 16 Mac, 2014 21:24
Memang lumayan! Sepadan dengan kejayaan, bakat dan usaha mereka.
Mar Mansor Mar Mansor 17 Mac, 2014 10:29
haihh..pakat juta2 je gaji tu..memang jutawan..
Sheila Salim Sheila Salim 17 Mac, 2014 10:56
Assalamualaikum jie, fuyohhh kaya sungguh depa ni ~~~
misz sheyla misz sheyla 17 Mac, 2014 14:30
amboih gajiiiiiiiiii.......
Umi Nazrah Umi Nazrah 19 Mac, 2014 12:23
terkunang mata ku nengok duit gaji mereka -_-
RDZ Z RDZ Z 26 Mac, 2014 22:04
wow banyaknya..memang berbaloi...
Jie Susanos Jie Susanos 07 April, 2014 10:49
nk jadi mcm ni kena betul2 usaha..
Jie Susanos Jie Susanos 07 April, 2014 10:52
haha.mcm langit dgn bumi kan..