21 Januari 2014

Banyaknya Link Mati

21.1.2014

Assalamualaikum..


Malam ni baru boleh update blog dan blogworking sikit2.. Sorry kat kawan2 semua, sekarang ni macam tak boleh nak aktif mana.. Ada jer gangguan..hehe..


Masa blogworking hari tu.. Singgah kat blog Kak Kathy, beliau bercerita tentang link mati yang berada dalam blog dan akibat kalau tak membuangnya.. Kalau korang nak tau lebih lanjut pasal ni.. Sila godek2 entry blog beliau..Kak lebih pro pasal ni..hehe.. 

Link blog http://coretanhatikathy.blogspot.com/

wah, banyak gak link mati yang berada dalam blog aku ni.. Kesemuanya ada 46.. Jenuh gak aku nak membuangnya.. Picture kat atas tu antara sebahagiannya.. Aku dah buang sikit2, pening anak mata nak mencarinya...

Cek broken link http://www.brokenlinkcheck.com/

14 comments:

  1. Thanks for the info. Nanti abe buat spring cleaning. Ada blog yg abe folo tu dah setahun x update. Kena remove kot?

    BalasPadam
  2. hmm..lepas dah clear tu jie scan lagi..kalau ada lagi buang lagi...sebab website tu tak boleh cek lebih dari 3000 webpages utk satu² masa...kena betul² sampai 0 broken link..baru selesai..

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum, huwaa kantoi ada link domain sheila. ahhaha sorry jie. nanti sheila pun nak cuba buang link mati ni. thanks sharing (",)

    BalasPadam
  4. cik nor dah buat tp sparuh jalan..berpinar mata nak mencari..haha

    BalasPadam
  5. dah scan juga ada 80++.. insya-Allah kalau ada masa nanti baru nak check dan buang satu-satu..

    BalasPadam
  6. akk baru buat last week... pengsan nak buang broken link...

    BalasPadam
  7. baru nak buat . ada masa ke idak nih ...

    BalasPadam
  8. Ada 1 jerr... boleh setell... :D

    BalasPadam