05 Disember 2013

Bacaan Ringkas Doa Selepas Solat

5/12/2013

Assalamualaikum..

Apa khabar korang, hujan masih lebat lagi di Paka ni..Membuat aku malas nak buat kerja..haha.. Harap2 banjir tak sampai kat sini.. Semalam tercari2 satu benda..


Emm, dah jumpa.. Rujuk gambar atas..hehe.. Lama tak baca doa bahasa jawi ni, asyik2 doa bahasa melayu jer.. Nak jadi iman pun malu, doa selepas solat pun tak tau..

Lebih2 lagi bila ada orang tanya.. Tau tak doa selepas solat.. Erkk, tak tau nak jawab macam mana..hehe.. 

Ini serba sedikit doa ringkas selepas solat dapat aku kongsi..Banyak lagi yang aku jumpa, korang google jer la.. Berlambak yang keluar..

Kredit pada tuan punya.. Aku lupa nak bookmarks link blog beliau..hehe.. Jangan marah tau...

12 comments:

  1. perkongsian berguna ni jie..tqvm..

    BalasPadam
  2. betul tu....doa yang ringkas pun bagus jugak dari tak tahu apa-apa kan...insyallah

    BalasPadam
  3. Subhanallah.. t kasih diatas perkongsian.. :)

    BalasPadam
  4. Alhamdulillah, terima kasih Jie.

    BalasPadam
  5. waiz kholnaal (rumi) atau kalo ikut arab tu waad khilnal???? mohon pencerahan, sama2 belajar.... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yalah konfius...ada satu lagi...wala tahtam (arab) tp bila tulis (rumi) jadinya wala tahtim...huhuhuh....atau mungkin arab itu (bacaan imam) dan terjemahan itu (bacaan utk solat sendirian) atau sebaliknya....ada sapa leh bagi jawapan?

      Padam
  6. Thanks for sharing this, Jie :)

    BalasPadam
  7. ilmu yang baik, jika di kongsikan, dan di amalkan orang yang di kongsi, berlipat ganda pahala untuk anda :D

    BalasPadam
  8. Bagi sayalah lebih baik berdoa dalam bahasa Melayu. Apa guna baca dalam bahasa Arab.Al-Q uran tetapi tidak tahu maknanya. Jika tahu dan oleh mengtafsirkannya lagi bagus dan lebih afdal.

    Jom kunjungi entri saya: Pengalaman Bersama ONEXOX.

    BalasPadam