16 Disember 2013

Apa-Apa Pun Kita, Jangan Malu

16/12/2013 

Assalamualaikum..

apa khabar semua, semenjak balik kampung ni..rasa macam tak cukup rehat jer. Ada jer program nak buat..haha..Seronok lak tu..

Kita tinggalkan yang seronok tu dulu..hehe.. takdi, masa godek2 facebook..Terjumpa dan tertarik dengar ayat2 dibawah..

Jangan malu terlihat
MISKIN
Malu lah ketika kita
pura-pura
KAYA

Dikalangan masyarakat kita sekarang ni, tak dinafikan makin ramai yang jadi macam ni.. Sanggup berhabis duit semata2 nak orang tengok kita kaya.. Walaupun berhutang sana, berhutang sini..

Semoga dijauhkan sifat2 macam ni..

13 comments:

  1. suka ayat tu..betul sangat2..ukur baju di badan sendiri

    BalasPadam
  2. betul..lebih suka jd biar papa asal bergaya..

    BalasPadam
  3. amal minta sgt dijauhkan.. aamiiin aamiiin

    BalasPadam
  4. Bergaya lebih je tp sengkek buak shj merugikan, tp buat menambah dosa riak je.. :D

    BalasPadam
  5. Semoga kita dijauhkan daripada sifat yang begini.amin.

    BalasPadam
  6. semoga dijauhkan daripada perangai macam nie..thanks 4 da reminder bro...kekadang kerana nak style punya pasal, orang sanggup berlagak dia kaya sehingga memudaratkan orang lain dan diri sendiri...

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  7. Teringat masa kami pergi Medan tempohari... maid idah tahan beca motor... dan tawar harga untuk 2 buah... idah naik dengan husband dan maid naik dengan anak... diperjalanan, penunggang beca motor tu tanya pada maid idah siapa didepan tu... (bertanya akan suami idah) maid idah pun beritahu la majikan saya... hehehe... penunggang beca motor tu seakan tak percaya... katanya tak macam orang senang pun... hehehe... sebab suami idah tu suka pakai t-shirt lusuh dan selipar... :D

    BalasPadam
  8. sanggup habiskan duit utk beli smartphone ... semoga mereka sedar yg perkara begini akan menyusahkan mereka akhirnya nanti .

    BalasPadam
  9. kita kena berpijak di bumi yang nyata

    BalasPadam
  10. kena ukur baju di badan sendiri..

    BalasPadam
  11. Biar kita miskin wang ringgit, jangan miskin budi pekerti dan iman.

    BalasPadam