18 September 2013

Punca Hati Jadi Gelap Dan Keras

Assalamualaikum..

Apa khabar korang semua, maaf tak sempat blogworking blog kawan2 semua.. Hari ini kerja sampai tengah malam.. Ini pun balik rumah sekejab jer.. 

Balik rumah, cepat2 update entry.. Tak syok pula tengok blog tak update sehari..hehe.. Nak share dengan kawan2 semua, antara2 punca hati kita jadi gelap dan keras.. Semoga boleh beri manfaat untuk aku dan kawan2.. 


Google punya

Punca hati kita jadi gelap dan keras:

1-Suka melihat maksiat.
2-Suka melihat tahi.
3-Suka bercakap kotor.
4-Suka berfikiran kotor.
5-Tidak solat.
6-Tidak baca al-Quran
7-Tidak bertahajjud.
8-Tidak berzikir.
9-Tidak berdoa.

10-Sombong dan angkuh.

Credit

11 comments:

  1. mintak dijauhkan dari memiliki hati yang gelap ni...thanks for sharing bro

    BalasPadam
  2. betol tu dik...
    nice sharing

    BalasPadam
  3. ye.. bila hati dah gelap.. dosa2 yg kita buat semua x nampak macam dosa.. nauzubillah...

    BalasPadam
  4. alhamdulilah terima kasih infonya

    BalasPadam
  5. Subhanallah.. alhamdulillah peringatan & perkongsian yg baik.. moga Allah memberkati.. amin.

    BalasPadam
  6. betol 2..bila dh hitam dan keras..susah nk terima hidayah dan ilmu..smoga kita terhindarlah dri hati yg mcm ni..Alhamdulillah..nice sharing..

    BalasPadam
  7. Sempat ya update blog. Memang kalau tak ada entri baru tak seronoklah kan. Peringatan dan perkongsian yang baik.

    BalasPadam
  8. nice entry..sebagai peringatan bersama

    BalasPadam