Punca Hati Jadi Gelap Dan Keras

Assalamualaikum..

Apa khabar korang semua, maaf tak sempat blogworking blog kawan2 semua.. Hari ini kerja sampai tengah malam.. Ini pun balik rumah sekejab jer.. 

Balik rumah, cepat2 update entry.. Tak syok pula tengok blog tak update sehari..hehe.. Nak share dengan kawan2 semua, antara2 punca hati kita jadi gelap dan keras.. Semoga boleh beri manfaat untuk aku dan kawan2.. 


Google punya

Punca hati kita jadi gelap dan keras:

1-Suka melihat maksiat.
2-Suka melihat tahi.
3-Suka bercakap kotor.
4-Suka berfikiran kotor.
5-Tidak solat.
6-Tidak baca al-Quran
7-Tidak bertahajjud.
8-Tidak berzikir.
9-Tidak berdoa.

10-Sombong dan angkuh.

Credit

{ 11 comments.. read them below or add one }

Adhie Sunan Saifuddin Adhie Sunan Saifuddin 18 September, 2013 17:19
mintak dijauhkan dari memiliki hati yang gelap ni...thanks for sharing bro
Nao Mei Nao Mei 18 September, 2013 18:06
betol tu dik...
nice sharing
Qristal Llove Qristal Llove 18 September, 2013 19:25
ye.. bila hati dah gelap.. dosa2 yg kita buat semua x nampak macam dosa.. nauzubillah...
Aku Penghibur Aku Penghibur 18 September, 2013 23:38
alhamdulilah terima kasih infonya
Khir Khalid Khir Khalid 19 September, 2013 17:56
Subhanallah.. alhamdulillah peringatan & perkongsian yg baik.. moga Allah memberkati.. amin.
S.K.A S.K.A 19 September, 2013 19:09
betol 2..bila dh hitam dan keras..susah nk terima hidayah dan ilmu..smoga kita terhindarlah dri hati yg mcm ni..Alhamdulillah..nice sharing..
Tetamu Istimewa Tetamu Istimewa 19 September, 2013 21:07
Sempat ya update blog. Memang kalau tak ada entri baru tak seronoklah kan. Peringatan dan perkongsian yang baik.
Ainim Suju Ainim Suju 20 September, 2013 23:33
nice entry..sebagai peringatan bersama