01 Julai 2013

Waktu Yang Sesuai Untuk Berdoa

Assalamualaikum..

Hai, Semoga semuanya dalam keadaan sihat2 belaka.. Emm, saja nak share dengan pembaca blog aku.. Ini antara waktu yang sesuai untuk berdoa.. Mungkin ini boleh membantu aku dan korang semua.. Walaupun sikit2 je tapi ada jugak kan.. Hari ni nak balik kampung (kota bharu).. Xsabar rasa nak sampai rumah..haha...

Sumber yahoo

Waktu-waktu Mustajab Berdoa :

Ketika hujan.
Ketika hendak memulakan solat dan selepas solat.
Ketika menghadapi musuh dalam peperangan.
Waktu antara azan dan iqamat.
Ketika iktidal yang akhir dalam solat.
Ketika sujud dalam solat.
Ketika khatam al-Quran (30 juzuk).
Sepanjang malam, terutamanya di sepertiga malam yang akhir dan pada waktu sahur.
Sepanjang hari Jumaat.
Kerana mengharapkan bertemu dengan saat ijabah (saat diperkenankan doa) yakni antara terbit fajar hingga terbenam matahari pada hari Jumaat.

Antara waktu Zuhur dan Asar dan Asar dan Maghrib.

Sumber : http://blog.mohdisa.com

# Aku ada join segmen ni.. Mungkin lambat sikit bw blog korang


8 comments:

  1. congrats dan terima kasih...

    http://www.bubblynotes.com/2013/07/june-2013-love-me.html

    BalasPadam
  2. ^_^ y pntg jgn lupa sllu berdoa kepadaNya.... wahh KB.. nak dekat gax ngn kg AL.. wkakkaka... :DD

    BalasPadam
  3. wah...nice sharing jie..semoga selamat sampai ye?

    BalasPadam